KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Türkçe öğrendiler

Bingöl’de Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan Türkçe dil kursunda eğitimini tamamlayan Suriyeler, sertifikalarını aldı.

Türkçe öğrendiler
07 ŞUBAT 2017 SALI 23:18
0
1652
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ile Göç İdaresi Genel Müdürlükleri iş birliğiyle yabancı uyruklulara yönelik düzenlenen Türkçe dil kursunu tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi.

Törene katılan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kursu başarıyla tamamlayan 14 Suriyeli mülteciye sertifikalarını vererek, hepsini tebrik etti.

Programda konuşan Vali Köşger, tüm Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayarak, “Hepimiz kardeşiz. Sizler ülkenizde, memleketinizde bir sıkıntı yaşadınız Allah'tan temennimiz o ki en kısa zamanda memleketinizdeki bu sıkıntılar bitsin. Tüm İslam alemi sükûnete kavuşsun İnşallah. Sizlerin de kendi memleketlerinize, kendi vatanınıza doğup büyüdüğünüz yerlerde huzur içerisinde yaşamanızı diliyoruz.” dedi.

Vali Köşger, “Burada bulunduğunuz vakti boşa geçirmemeniz açısından siz çok anlamlı bir iş yaptınız ve Türkçe öğrendiniz. Bu gayretiniz, hem buradaki hayatınızı kolaylaştıracak hem de inşallah memleketleriniz huzura kavuştuğu zaman tekrar o bölgede bizim kardeşliğimizin temsilcisi olacaksınız. Türkiye'yi tanıdınız, kültürünü ve iş potansiyelini biliyorsunuz artık. Türkiye ile sizin ülkeleriniz arasında oluşabilecek ortak çalışmalarda sizlere de iş imkanları doğacak. Dolayısıyla çok anlamlı bir iş yaptınız ben hepinizi tebrik ediyorum. Bunun devamını getirin, tam anlamıyla Türkçe konuşmanızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  Vali Köşger, düzenlenen kurslarda toplamda 61 kursiyere sertifika verildiğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın