KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Türkeş ile rockfeller arasındaki ilişki

Hançer Birliği Türkiye'de faaliyet gösterdi mi? Zihni Çakır'ın Korku İmparatorluğu Gladio kitabında MHP-CIA ilişkisine yönelik ilginç iddialar yer alıyor.

Türkeş ile rockfeller arasındaki ilişki
09 OCAK 2010 CUMARTESİ 12:13
0
4294
0
AA aa

Türk Gladio'nusu soruştururken 24 Mart 1978'de katledilen Ankara Cumhuriyet Savcı Vekili Doğan Öz'ün hazırladığı iddia edilen bir raporun ortaya çıkmasıyla başlayan MHP-CIA ilişkisine dair tartışma yeni bir boyut kazandı.

İddiaya göre dönemin MHP Lideri Alparslan Türkeş'in kontrolünde olan Gladio eğitim kamplarının (Komando Kampları) asıl sahibi Murat Bayrak isimli bir Yugoslav göçmeniydi.

Cafesiyaset haber sitesi yazarı Zihni Çakır'ın yakın zaman önce Profil Yayınları'ndan çıkan &';Korku İmparatorluğu Gladiokitabında, MHP-CIA ilişkisi anlatılırken; &';Hançer Birliğinin bu ilişkideki rolüne dair iddialar da yer alıyor.

Bu kamplarda eğitim verdiği iddia edilen Murat Bayrak, 12 Eylül darbesi sırasında MHP Genel Yönetim Kurulu Üyesi olmasına karşın tutuklanmayan tek isim oldu. Bayrak aynı zamanda CIA ajanları ve Gladio yapılanmasında kilit rol oynayan Poul Henze ile Frank Terpil'le de bağlantılı idi.

Naziler'in Yugoslavya'yı işgali sırasında Nazilerle işbirliği yaptığı öne sürülen Murat Bayrak, MHP'den önce Adalet Partisi'nde de milletvekilliği yapmıştı.

Kitapta, ülkücü mafya nitelendirmesinde adı sık geçen Oral Çelik'in, &';Ülkücü gençleri Nazi kullansubayları eğitmiştir” ifadelerine yer verilirken, bu sözle kastedilmek istenenlerden birinin de Murat Bayrak olduğu tespitine yer veriliyor.

Murat Bayrak'ın Gladio'nun eğitim kampları ve organizasyonunda etkin rol oynayan, Nazi Generali Reinhard Gehlen ile de bağlantılı olduğunu da öne süren yazar Zihni Çakır, Alparslan Türkeş'in CIA bağlantılarının da bu sarmalda geliştiğini öne sürüyor.

CIA kontrolüne giren ve GLADIO'yu organize eden Gehlen'in, MHP ve Türkeş ilişkisinin bir başka göstergesinin de Ruzi Nazar olduğunu öne süren Zihni Çakır, kitabında şu tespitlerde bulunuyor:

&';2. Dünya savaşından sonra, Gehlen ile sonradan Türkeş'in yakın dostu olacak olan Ruzi Nazar ABD'ye götürülür. Özbek kökenli Ruzi Nazar, savaş sonrasında Alman ordularına sığınmış bir isimdir. General Gehlen de Alman istihbaratçısı ve Nazi subayıdır.
İkili CIA içerisinde görevlendirilir. Nazar bu görevde CIA Türkiye İstasyon Şefliğine kadar yükselir.

Gehlen ise Almanya'ya gönderilerek Alman İstihbarat Örgütü BND'nin yapılandırılmasını yürütür.

Bu iki görevlendirme, ikiliyi aynı zamanda ABD'nin bu bölgelerdeki GLADIO operasyonlarında da etkin hale getirir. Özellikle Gehlen, GLADIO'nun bölgesel sekreteryası ve operasyonel grup eğitiminde ön sıralarda yer alır.

İkili arasındaki bu yakınlık, Türkeş ile Gehlen arasında dolaylı bir yakınlaşma olark anımsanır”.

Yazarın iddialarından biri de Alparslan Türkeş ile NATO ve Gladio'nun geri planında olan Rockfeller Grubu arasındaki ilişki: &';… Türkeş'in ABD'de bulunduğu dönemde en yakın dostu Ruzi Nazar ile NATO ve GLADIO operasyonlarının gerçek hamisi sayılan Rockfeller ailesi tarafından desteklendiğini aktarmakta fayda var”.

Çakır, bu yöndeki bir başka önemli tespiti de İtalya'daki P2 Mason Locası Şefi Licio Gelli'nin, &';İtalyan GLADIO'cularla Türk ülkücüler CIA'nın güdümünde çalıştılar” sözleriyle ortaya koyuyor.

HANÇER BİRLİĞİ ÜYESİ MHP'DE MİYDİ?

12 Eylül darbesi sırasında MHP Genel Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Bayrak'ın, 2. Dünya Savaşı yıllarında Gestapo komutasındaki Balkanlar'da kurulan faşist çetelerden &';Hançer Birliği”nde de yer aldığını iddia eden yazar Zihni Çakır, Murat Bayrak'ın zenginliğinin kaynağında da kayıp Nazi altınlarının olduğunu öne sürüyor.

Çakır, 2. Dünya Savaşı sonrasında kurulan halk mahkemesince idam cezasına çarptırılan Murat Bayrak'ın eski SS üyelerinin kurduğu bir örgüt olan ODESSA (Organisation Der Ehemaligen SS-Angehörügen) tarafından Yugoslavya'dan Türkiye'ye kaçırıldığını yazıyor. Bu operasyon sonrasında Murat Bayrak'ın Türkiye'deki tüm faaliyetlerini &';Hançer Birliği adına yürüttüğünü öne sürülürken, Murat Bayrak ve Hançer Birliği'nin, 12 Eylül Askeri darbesini yaratan ortamın ve kontrgerilla eylemlerinden bir bölümünün finansörlüğünü yaptığını da iddia ediliyor.

www.cafesiyaset.com

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın