KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

'Türkeş mezardan kalksa bunları kovar'

Partisinin Erzurum İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, MHP yöneticilerini partiye yakışmayan tutum ve davranışlar sergilemekle suçlarken MHP'ye Türkeş'i hatırlattı.

`Türkeş mezardan kalksa bunları kovar`
01 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ 09:01
0
1460
0
AA aa

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve MHP'ye yüklenen Bakan Akdağ, MHP yöneticilerinin tarz, tavır ve ifadelerinin onlara 'milletçi' demeyi mümkün kılmadığını ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı'nın partisine yönelik eleştirilerini sert bir dille yanıtlayan Bakan Akdağ, 'Partinin yönetimindeki birçok kişiyi tenzih ederek söylüyorum. Bunlar bu milletin ruh köküne yabancı monşerlerdir. Milletin nasıl yediğini, nasıl içtiğini, milletin neye sevindiğini, neye üzüldüğünü bilmez, milletin yaşadığı gibi yaşamazlar. Bunlar MHP'ye yakışmıyor. Rahmetli Türkeş mezarından kalksa gelse, bunların hepsini kovardı. Bunlar böylesine ülkeye ve partilerine yakışmayan insanlardır.' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyete öncülük etmiş bir şehirde 'Türkiye çözülüyor' gibi afişler yazmanın bu ülkeye ve Erzurumluya saygısızlık olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, Erzurumlunun bunun hesabını soracağını ifade etti.

Seçime 1,5 yıl kaldığını hatırlatan Bakan Akdağ, 'MHP erken seçime gidelim diyor. Biz siz miyiz ki 5 yıl müddetle milletin bize emanet ettiği görevden çaresizce, perişan bir şekilde 3,5 yıl içinde kaçıp gidelim. AK Parti sizin kadar beceriksiz, basiretsiz, milletinin canına okumuş mu ki kaçıp gidelim. Millet bir kez daha bunların tasdiknamesini ellerine verecektir.' şeklinde konuştu.

Ülke çözülmediğini, milli birlik ve beraberlik projesi ile bütünleştiğini ifade eden Bakan Akdağ, AK Parti'nin kimsenin dokunamadığı bir cerahati boşalttığını iddia etti.

Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'nin milletin önünün açtığını kaydeden Bakan Akdağ, yaptıkları açılım projesinin böyle bir proje olduğunu dile getirdi. Bakan Akdağ, milletin kendilerine verdiği emaneti kendilerine tanınan güne kadar taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise tarım alanında yaptıkları çalışmaları anlatarak örnekler verdi.

CİHAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın