KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Türkiye alan el değil, veren el haline geldi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Murat Eğitim Kurumu ve Bingöl Girişimci İş Adamları Derneği (BİNGİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin devlet ve sivil toplum örgütleriyle birlikte alan el değil, veren el haline geldiğini söyledi.

Türkiye alan el değil, veren el haline geldi
06 AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ 04:49
0
1442
0
AA aa

Özel Hulusibey Koleji bahçesindeki iftar yemeğinden sonra Murat Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Ayhan, kurum hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının daha kaliteli hizmet vermek olduğunu vurgulayan Ayhan bu amaç doğrultusunda tüm arkadaşlarıyla beraber seferber olduklarını ifade etti.

Ayhan'ın konuşmasından sonra Bingöl'de Murat eğitim kurumları bünyesinde başarı gösteren öğrencilere plaket verildi.

Verilen plaketlerin ardından konuşma yapan Bakan Yılmaz, öğrencilerin başarılarının devamını dileyerek, diğer öğrencilerin de bu başarılı olan öğrencileri örnek almasını istedi. Yılmaz: “Bu başarıların en büyük faktörü şüphesiz öğretmenlerdir. İyi bir öğretmeniniz varsa, şartlar ne olursa olsun, en kötü koşullarda dahi, en zor şartlarda dahi, başarılı olursunuz." dedi.

"Öğretmenlerin fedakâr yaklaşımları, işlerini sevmeleri, sahiplenmeleri, bir insan yetiştiriyor olduklarının şuuruyla, bilinciyle, sorumluluğuyla hareket etmiş olmaları başarıdaki en büyük faktördür" diyen Yılmaz: “Biz bunu dünyada da görüyoruz. Dünyada eğitim sistemleri ile ilgili yapılan çok çeşitli çalışmalarda da bu gerçek açık bir şekilde görünüyor. Dünyanın değişik noktalarında, Türk okullarında çok fedakârca görev yapan öğretmenlere ben de çeşitli vesilelerle şahitlik ettim, gördüm. Nasıl fedakârca çalıştıklarını, neler yaptıklarını. Oradaki başarı; ne binada, ne araç gereçte o öğretmenlerimizin bir misyon ruhu içinde işlerini yapıyor olmasından kaynaklanıyor. Onlara bu ruhu veren, bu yolu gösteren, bu yolda teşvik edenlere de buradan en derin saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin alan el değil, veren el haline geldiğini ifade eden Yılmaz: “Türkiye bir devlet olarak, ekonomisiyle, iş dünyasıyla dünyaya açılıyor. Ama bir taraftan da eğitim kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Sadece geçen sene 1,3 milyar dolarlık dışarıya Türkiye yardımda bulundu. Yani, alan el değil veren el haline geldi. Buna sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün yaptığı dâhil değil. Bunları da dâhil ederseniz Türkiye 2 milyar dolara yakın dünyaya yardımda bulunan bir ülke haline geldi. Buna katkısı olan herkesi tebrik ediyor ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

İftara, Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Müftüsü Mecit Can, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın