Siber Kapasite Artırımı Programı çerçevesinde BTK tarafından düzenlenen “Siber Yıldız” yarışması, iÅŸte bu saldırılara karşı siber güvenlik uzmanı açığını kapatmak amacıyla yetenekli kiÅŸileri keÅŸfetmek için düzenleniyor.
UZMAN İHTİYACI GİDERİLECEK
Yarışma, siber güvenlik alanında teknolojiye yatkınlığı üst düzeyde bulunan gençlerdeki potansiyeli açığa çıkarmayı ve uzman ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Bireysel ya da takım olarak katılan yarışmacılar, yarışma boyunca kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırıyor ve 24 saat süresince her soruda bayrağı yakalamaya çalışıyor.
EĞİTİM HAKKI DA SUNULUCAK
Bilgi ve yeteneklerin ölçüldüÄŸü yarışmaya katılmak için mezuniyet ÅŸartı veya çalışma tecrübesi aranmıyor. Sektörde çalışacak yetenekteki katılımcıların bir kısmı BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nde (USOM), bir kısmı da kamudaki siber güvenlik alanlarına yönlendirilerek istihdam ediliyor. Ayrıca yarışmanın kazananlarına eÄŸitim imkânı da sunuluyor.