KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

‘Türkiye Okuyor Kampanyası’ paneli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen  "Türkiye Okuyor" kampanyası kapsamında Bingöl'de bir eğitim paneli düzenlendi.

‘Türkiye Okuyor Kampanyası’ paneli
10 MART 2008 PAZARTESİ 10:43
0
1063
0
AA aa
Dün saat 10.00'da TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Konferans Salonu'nda Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen Panele, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.
Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, kitap okumanın faydaları, öğretmenin öğrenciye yaklaşımı ve öğrencilerle nasıl diyalog kurulacağı anlatıldı.
Öğrenci-idareci iletişimine değinen Açıkalın, okul müdürlerinin öğrencinin okuması ve sosyalleştirilmesi bakımından sorumlu olduğunu söyledi ve ekledi. “Okul müdürlerimiz öğrenciyi korkutarak değil de uyararak ve yaptıklarının yanlış olduğunu anlatarak uyarmalılar” 
Toplantı da konuşan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden emekli olduktan sonra şu anda Personel Geliştirme Merkezi adında bir şirkette çalıştığını belirtti. Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine buraya geldiğini belirten Açıkalın, "Benim burada vereceğim bir konferans değil. Paylaşım Gelişim Sohbetleri adı altında bir sohbet toplantısıdır. Bu birlikteliğimizin amacı, katılımcılarda bireysel öze inmek, oradan hareketle görevsel konuma ulaşmak, böylece farklı yeni duygu, düşünce ve davranışlara ulaşmaları için durumlar ve ortamlar hazırlamaktır. Ayrıca amaçlarımızdan diğer bir tanesi ise katılımcılarda görevsel konuma ulaşmak böylece varolan duygu, düşünce ve davranışları farklılaştırmaktır" dedi.
Katılımcılara, ildeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi, görevleri, uyulması gereken kurallar ve zenginleştirici paylaşım etkinlikleri konularında aydınlatıcı bilgiler aktaran Prof. Dr. Açıkalın, zaman zaman slayt gösterimlerle ekrana yansıtılan yazıları da katılımcılara okuttu.
Açıkalın, okul yöneticileri, öğretmen ve velilerin birbirleriyle kaynaşarak uyum içerisinde olmaları gerektiğini belirtti.
Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Açıkalın'ın toplantı için yanında getirdiği balonla değişik örnekler verip katılımcılarla sohbet etmesi ise dikkat çekti.
 

 

 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın