KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Türkiye ortalamasının üzerindeyiz

Bingöl’de 2012 yılında ortalama hanehalkı büyüklüğü 4,8 olarak kayda geçti. Ortalama hanehalkı büyüklüğü bakımından Bingöl’ün 15. sırada bulunduğu belirtilirken, 3,7 olan ülke ortalamasının üzerinde yer aldığı vurgulandı.

Türkiye ortalamasının üzerindeyiz
29 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA 00:18
0
1823
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Bölge Müdürlüğü, aile istatistiklerini açıkladı. Evlilik şekilleri ve mutluluk durumlarının da yer verildiği istatistiklere göre 2012'de hanehalkı büyüklüğü 4,8 olarak açıklanan Bingöl'ün, 81 il arasında 15'inci sırada yer aldığı ve Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu kaydedildi.

İstatistiklere yansıyan bilgiler şöyle;

Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde eşler genellikle aile ve akraba çevresinden tanıştığı kişiler ile evlenmektedir. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına (İBBS) göre Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis, Hakkâri illerinden oluşan TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde, 2011 yılında, ilk evliliklerinde eşlerin yüzde 56'sı aile ve akraba çevresinden, yüzde 33,6'sı komşu ve mahalle çevresinden, yüzde 6,4'ü arkadaş çevresinden, yüzde 1,5'i okul, dershane ve kurs çevresinden, yüzde 1,5'i iş çevresinden tanıştığı görülmektedir. İnternet ve evlilik ajansı aracılığıyla tanışarak evlenme görülmemektedir.

Aile ve akraba çevresinden tanıştığı kişi ile evlenenlerin oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 57,1 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'dir. Ortadoğu Anadolu Bölgesi ise yüzde 56 ile ikinci sıradadır. Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde 2011 yılında hem resmi hem de dini nikâh ile evlenen çiftlerin oranı 88,3'tür. Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde 2011 yılında ilk evliliğini yapan çiftlerin yüzde 88,3'ünün hem resmi hem de dini nikâhla, yüzde 5,9'unun sadece dini nikâhla, yüzde 5,8'inin ise sadece resmi nikâh ile evlendikleri görülmektedir.

Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşlılar genellikle gelenek ve görenekleri gereği çocuklarıyla birlikte yaşamaktadır. 2011 yılı itibariyle yaşlıların yüzde 32,5'i gelenekler ve görenekleri gerektirdiği için, yüzde 31,3'ü çocuklarıyla birlikte yaşamaktan mutlu olduğu için, yüzde 16,9'u çocuklarıyla birbirlerine destek oldukları için, yüzde 8,4'ü başka bir şansı olmadığı için, yüzde 8.4'ü bakıma ihtiyacı olduğu için, yüzde 3,6'sı yalnız yaşamasını çocukları istemediği için, yüzde 1,6'sı ise huzurevinde kalacak imkanı olmadığı için çocuklarıyla aynı evde yaşamaktadır.

Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde hanelerin yüzde 35,6'sının internete erişim imkânı bulunmaktadır. Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde 2012 yılında internet erişim imkânı olan hanelerin oranı yüzde 35,6'dır. Hanelerin yüzde 60,8'inin internete erişim imkânı bulunmamaktadır. Bölge genelinde hanelerin yüzde 1,6'sının ise internet erişim imkânı olup olmadığı bilinmemektedir. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın