KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

'TÜRKİYE, SURİYE POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ'

Baluken, AK Parti Hükümeti'nin çözüm sürecini de düşünerek, Suriye politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini savundu ve Suriye ile yaşanacak olası bir savaş sonunda çözüm sürecinin sekteye uğrayacağını iddia etti.

`TÜRKİYE, SURİYE POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ`
17 MAYIS 2013 CUMA 07:03
0
1828
1
AA aa

Türkiye, geçtiğimiz hafta sonu acı bir haberle sarsıldı ve Reyhanlı'dan gelen kara haberle büyük bir üzüntü yaşadı. Reyhanlı'da 2 ayrı yerde meydana gelen patlama sonucu 51 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de derin bir hüznün yaşanmasına sebep olan bu elim olaydan sonra hem CHP hem de MHP, AK Parti'nin Suriye politikasını eleştirerek, Reyhanlı'daki saldırıda ölen vatandaşların hayatını kaybetmesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

Son gelişmelere ilişkin görüş belirten BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, şunları söyledi.

“Suriye'deki iç savaşın başladığı dünden bu yana maalesef Ak Parti Hükümeti, bu iç savaşın bir tarafı olmuştur. Biz sadece bu süreçte değil, geçmişte de AK Parti'yi bu konuda uyarmıştık. Ne Özgür Suriye Ordusu oradaki halkı temsil ediyor ne de katliamcı Esed, halkı Suriye halkını temsil ediyor. Türkiye de, Suriye'de hiçbir mezhep ve millet ayrımı yapmadan politikasını ona göre şekillendirmeliydi. İşte o yanlış politikaların yansımasını Reyhanlı'da gördük. Bu işin bir boyutu…”

TÜRKİYE'DEKİ BARIŞ HAVASINI HAZMEDEMEYENLERİN PLANI

“Bir de Türkiye'de uzun süredir devam eden çözüm süreciyle beraber ülkemizde müthiş bir sinerji yaratılmış ve bahar havası yaşanmaktadır. Kendi iç barışını sağlamış olan bir Türkiye'nin Ortadoğu'da belirleyici bir rol üstleneceğini hazmedemeyenlerin Reyhanlı'da harekete geçtiğini görüyoruz. Daha önce de bu çözüm sürecini sekteye uğratacak olaylar yaşanmış ancak Türkiye bunların üstesinden gelmeyi başarabilmişti. (Paris'teki Sakine Cansız cinayeti, İmralı tutanaklarının sızdırılması gibi…) Reyhanlı'da da böyle bir ihtimali göz ardı etmemek lazım.”

MHP VE CHP'YE REYHANLI ELEŞTİRİSİ

“Reyhanlı'daki saldırıdan sonra muhalefetin tavrını da değerlendirmek gerekiyor. Reyhanlı'da henüz sokaklar kan içerisindeyken ve cenazeler yerdeyken böylesi bir katliam üzerinden siyaset yapmak, iktidar partisinin karşıtlığı üzerinden bir tavır belirlemek doğru değildir.”

"ÇÖZÜM SÜRECİ, TÜRKİYE İÇİN HAYATİ BİR MESELEDİR"

“Çözüm süreci içeride yürüyor ve bundan rahatsız olan çevreler var ise, sürecin Türkiye için ne kadar önemli ve halklarımızın geleceği açısından ne kadar hayati bir mesele olduğunun göstergesidir. İçerideki barış arayışlarına paralel olarak, AK Parti Hükümeti bundan sonra Suriye politikasında kin ve öfkeyle hareket etmemelidir.”

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ ANCAK SURİYE İLE SAVAŞ SEKTEYE UĞRATIR"

“Reyhanlı saldırısını, bir BDP'li olarak Türkiye'yi Suriye'deki savaşa sokmanın ön adımı olarak görüyorum. Türkiye bu konuda çok hassas davranmalıdır çünkü ülkemizde var olan bir çözüm süreci vardır. Türkiye, hiç bu kadar barışa yakın olmamıştı ki onun için Suriye politikamızı bu süreci düşünerek belirlemeliyiz, ona göre adımlar atmalıyız. Eğer Türkiye, Suriye'ye yönelik bir savaş kararı alırsa bu hükümetin çözüm süreci karşısındaki samimiyetini test etmesine sebep olur. Çünkü olası bir savaş kararı, Türkiye'deki çözüm sürecini doğrudan etkiyecek ve bu süreci sekteye uğratacaktır. İçeride barış arayan Ak Parti Hükümeti'nin dışarıda savaş arayışına girmesi 76 milyon insanımızın ruhunda hükümete karşı bir samimiyet sorunu yaratmasına sebep olur. Suriye politikamızı belirlerken, 76 milyonun beklenti ve taleplerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Şundan eminiz: Suriye ile yaşanacak bir savaş, çözüm sürecini sekteye uğratır. Şu an ülkemizde yaratılan havaya baktığımızda, Suriye ile savaş dışında hiçbir güç, çözüm sürecini etkileyemeyecek.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bingöllü 12 (@Misafir_13567)
17 Mayıs 2013 Cuma 10:35
yazıklar olsun müslümanlarr birbiirini doğruyor,kesiyor,boğazlıyor,.bu insanları birbirine düşürünlerede yazıklar olsun.bakalaım bu süreçte ABD abimiz bize neyi emir edecek
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın