KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Türkiye, suriye'ye saldırıya izin vermez

Şam'da İsrail'in Türkiye üzerinden saldırmasına izin verilmeyeceği garantisi sunan Babacan, İsrail'de 6 Eylül saldırısına dair hesap sordu.

Türkiye, suriye`ye saldırıya izin vermez
08 EKİM 2007 PAZARTESİ 13:28
0
1147
0
AA aa
Kasımda İstanbul'da yapılacak Irak konferansına geniş katılım hedefiyle Ortadoğu turuna çıkan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, önce 6 Eylül'de Türkiye üzerinden uçan İsrail savaş uçaklarının saldırısına uğrayan Suriye'yi, sonra İsrail'i ziyaret etti. Şam'da Türkiye üzerinden İsrail saldırısına izin verilmeyeceği garantisi sunan Babacan, İsrail'de Suriye saldırısıyla ilgili açıklama beklediklerini belirtti. Dün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından kabulünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara davetini içeren yazılı mesajını sunan Babacan, en kısa zamanda icabet edileceği yanıtını aldı.

Esad'ın, Gül'ün mektubunu dikkatle okumasının ardından gazeteciler salon dışına çıkarıldı. Bir saat süren görüşme sonrası resmi açıklamalar Babacan ile meslektaşı Velid Muallim'den geldi. Babacan, İsrail savaş uçaklarının yakıt tanklarını Türkiye topraklarına attıkları hatırlatılıp Genelkurmay'ın hükümetten izinsiz İsrail'e izin verdiği iddialarının ima edilmesi üzerine, basındaki haberleri şaşkınlıkla izlediklerini belirtip şunları söyledi: "Türkiye'nin toprak ya da hava sahasının dostu, kardeşi Suriye'ye karşı kullanılmasına izin vermesi mümkün değil." Muallim de, "Türkiye'nin Suriye'nin güvenliğini tehdit edecek faaliyetlere izin vermesi mümkün değil. Biz biriz, kimse kendisine ateş etmez" tepkisini verdi. Babacan, ABD'nin bir iki ay içinde Ortadoğu barış konferansı toplama çabasıyla ilgili soru üzerine "Suriye'yi ilgilendiren konu başlıkları da gündeme alınmalı" dedi.

Şam Yakınına Düşen Gizemli Uçak


Öte yandan dün menşei meçhul bir uçağın Şam yakınında bir banliyöye düştüğü ve üç kişinin öldüğü haberi etrafında bir gizem perdesi örüldü. Afp bir askeri eğitim uçağının zeytinliğe düştüğünü ve enkazın çabucak kaldırıldığını aktarırken, Şam sessiz kaldı.

Peres'e de Gül'ün davetini iletti

Dün Suriye'den geçtiği İsrail'e mesaj götürdüğü spekülasyonu yapılan Babacan, ilkin Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le görüşüp Gül adına Türkiye'ye davet etti. Peres'le basın toplantısında, İsrail savaş uçaklarının Suriye'yi vurmasıyla ilgili açıklama beklediklerini belirten Babacan, "Ne ve neden yapıldı, bunun cevabını almayı umuyorum" dedi, Esad'ın barışı konusunda çok yapıcı rol oynamasından memnuniyetini de vurguladı.

İsrail'e yine ADL uyarısı yapıldı

Babacan, ABD'deki Yahudi lobisinin önde gelen örgütlerinden ADL'nin (İftira ve İnkârla Mücadele Birliği) 'Ermeni soykırımı'nı tanıdığını açıklamasıyla ilgili "Çok riskli durum yaratıyor. Hem ABD hem de İsrail'le ilişkileri kötüleştirebilir" uyarısı yaptı. Peres, ADL'nin İsrail'den bağımsız olduğu görüşünü tekrarladı. Kadın meslektaşı Tzipi Livni'nin iftarda ağırladığı Babacan, eşiyle Kudüs'te Haremüşşerif'i ziyaret edip dua ederek namaz kıldı. "Türkiye'de olmamıza rağmen kalbimiz, gönlümüz buradadır" diyen Babacan, daha sonra Filistin ve Ürdün'e geçecek, 21 Ekim'de İran'ı ziyaret edecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın