KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Türkiye tüm Müslüman ülkelere örnek olsun!

Amerikalı Müslüman kanaat önderleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını tebrik ederek, bu başarının hem Amerikalı Müslümanlar hem de dünya Müslümanları için büyük anlam taşıdığına işaret etti.

Türkiye tüm Müslüman ülkelere örnek olsun!
26 HAZİRAN 2018 SALI 05:41
1
2502
0
AA aa

ABD'nin önde gelen Müslüman kanaat önderleri, Türkiye'nin tüm İslam ülkeleri için çok önemli ve örnek bir ülke olduğu yorumunda birleşti.

ABD'deki en büyük Müslüman hakları savunucusu kurum konumundaki Amerikan İslam İlişkileri Konseyinin (CAIR) başkanı Nihad Awad, başarılı geçen seçimden dolayı Türk halkını tebrik ettiğini belirtti.

"Türk insanı tercihini yapmıştır"

Awad, "Türk insanı bir kez daha yoğun bir şekilde sandık başına giderek tercihini yapmıştır. Bu başarısından dolayı Türk halkını ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyoruz. Türkiye'deki bu seçimler, özellikle bu zor dönemde ve zor coğrafyada Müslüman bir ülkede demokrasinin bu denli güzel bir şekilde işlediğini göstermesi bakımından son derece önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Müslüman ülkelerdeki demokrasinin önemine değinen Awad, Türkiye'nin bu noktada özel bir konumda olduğuna işaret etti. Awad, "Zira demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin garantisi olan bir rejimdir. Türkiye de bunun örneklerini gösteren önemli bir Müslüman ülke olması hasebiyle tüm Müslüman coğrafyadan destek görmektedir" dedi.

ABD'deki Müslüman sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşu olan ABD Müslüman Organizasyonları Konseyinin (USCMO) genel sekreteri Usame Cemal de seçimlerin olgunlukla tamamlanmasına dikkati çekti.

"Bu, Türkiye'nin tüm dünyaya gönderdiği demokrasi mesajıdır"

Cemal, şunları kaydetti: "Yüzde 90'a varan seçime katılım oranıyla Türkiye, hakkındaki tüm seçim şaibelerini ortadan kaldıracak bir sonuç ortaya koymuştur. Türk halkını tebrik ediyorum. Seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Bu, Türkiye'nin tüm dünyaya gönderdiği çok güçlü bir demokrasi mesajıdır. Daha önce bu denli katılımcı bir seçim takip ettiğimi hatırlamıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısının tüm Müslüman coğrafyada sevinçle karşılandığını kaydeden Cemal, "Erdoğan'ın zaferi, ümmetin hala ayakta olduğunu göstermesi bakımından büyük bir umudu temsil etmektedir. Zor bir dönemden geçerken ümmetin hala böyle liderlere sahip olduğunu görmesi son derece önemlidir. Bundan dolayı çok mutluyuz"diye konuştu.

"Ümit ederiz ki İslam ülkeleri de Türkiye'nin yolunu takip eder"

Sosyal yardım alanında Chicago bölgesinin en önemli kurumlarından Zekat Vakfının başkanı Halil Demir de Müslüman ülkelerdeki demokrasi tecrübesine ve Türkiye'nin örnek olduğuna değindi.

Demir, "Hem Amerikalı Müslümanlar hem de İslam ülkelerine örnek olması bakımından Müslüman bir ülke olarak Türkiye'nin demokrasiyi nasıl güzelce uygulayabildiğini göstermesi önemlidir. Ümit ederiz ki diğer İslam ülkeleri de Türkiye'nin yolunu takip eder ve sorunlarını barış içinde çözerler" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece AK Parti'nin değil, tüm ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulamıştır. Onun bu vizyonu Türkiye'yi olduğu kadar tüm dünya Müslümanlarını da ilgilendirmektedir" diyen Demir, Müslümanların kendi sorunlarını kendilerinin çözebileceğini dile getirdi.

Demir, "Türk milletini tebrik ederim. Tüm dünyaya nasıl kardeşçe bir demokrasinin işletilebileceğini gösterdiler. Amerikalı Müslümanlar ve dünya Müslümanları için çok önemli bir ülke olan Türkiye'de güçlü bir liderliğin olması değerlidir" yorumunu yaptı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın