KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

'Türkiye yüzünün akıyla çıktı'

Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanlığı seçiminin yer aldığı tartışmalara da değinerek Türkiye'nin 2007'de bu zor tartışmalardan yüzünün akıyla çıktığını vurguladı

`Türkiye yüzünün akıyla çıktı`
01 OCAK 2008 SALI 09:29
0
1159
0
AA aa
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl mesajında Türk milletinin tartışmalardan yüzünün akıyla çıkarak meselelerini demokrasi içerisinde çözebilen bir olgunlukta olduğunu bütün dünyaya gösterdiğini ifade etti.
"2008 yılı terörle mücadelede ciddi sonuçlar alacağımız bir yıl olacaktır. 2007'de aldığımız özgüvenle, 2008'e umutla bakıyoruz" diyen Gül, mesajında, yeni yılda AB çalışmalarında büyük aşama kaydedileceğine olan inancını da vurguladı.

'Yeni yılda yeni anayasa'

TBMM Başkanı Köksal Toptan da, yeni yıl mesajında, cumhurbaşkanını seçen Meclis'in önünde çok önemli bir görev bulunduğunu belirterek, "Bu dönem Meclisimizin iktidar ve muhalefetiyle yoğun bir çalışmanın ardından, toplumun tüm kesimlerinin uzlaştığı yeni anayasayı, Türkiye'ye kazandıracağına inanıyorum" dedi. Toptan ayrıca yeni yılda terör olaylarının azalacağını ümit ettiğini ifade etti.


AKP'liler Gül'ün sesini tanıyamadı

ABDULLAH KARAKUŞ
Cumhurbaşkanı Gül'ün, AKP'li eski çalışma arkadaşları ve akrabalarını telefonla bizzat araması renkli diyaloglara neden oldu. Zaman gazetesinin haberine göre, kendisini telefonda tanıyamayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye "Vicdansızlar, ne çabuk unuttunuz beni" diyen Gül'ü, eniştesi olan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Sayım Tekelioğlu da tanıyamadı. Tekelioğlu, Gül'le yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı:
"Cumhurbaşkanımızı bayram tebriki için aramıştım. Müsait olmadığı için not bırakmıştım. Onlar genellikle sekreterler yardımıyla arıyorlardı. Yine böyle bir şey bekliyorduk. Telefon çaldı açtım. 'Ne var, ne yok' dedi. 'Sağolun' dedim. Ses tanıdık ama çıkaramadım. Cumhurbaşkanımızın doğrudan arayacağını düşünmediğim için oldu, herhalde. 'Alamadım sesinizi' dedim. 'O zaman halamla konuşayım' dedi bana. O zaman anladım ben de cumhurbaşkanımız olduğunu."
Gül'ün telefonda ilk anda tanımayan Özhaseki de, İstanbul'daki bir numaradan direkt olarak Gül'ün kendisini aramasına çok şaşırdığını belirtti.
Özhaseki, telefonunun akşam Hilton Oteli Spor Kulübü'nde koşu bandında çalışırken çaldığını belirterek şunları söyledi: "Telefonum çalınca, koşu bandında iken açıp konuşmaya başladım. Terli, hem de nefes nefeseydim, üstelik gürültülü bir ortamdaydım. 'Ben, Abdullah' dedi. 'Hangi Abdullah' diye sorunca, 'Vicdansızlar, ne çabuk unuttunuz beni' diye seslenince, kendisinden özür diledim. Spor yaptığımı anlatınca, gülüp bayramımı kutladı.


Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın