KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Türkiye'de 2 milyon suriyeli var

Diyarbakır Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kasım ayı itibariyle Türkiye’de toplam 2 milyon 200 binden fazla Suriyelinin bulunduğu bildirilerek, Türkiye’nin Suriye krizinin başladığı 2011 yılından itibaren, din, dil ve mezhep ayrımı gözetmeksizin Suriyelilere yönelik insani yardım faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

Türkiye`de 2 milyon suriyeli var
27 KASIM 2015 CUMA 21:27
0
1451
0
AA aa

 Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yönelik yaptığı yardım faaliyetlerini yayınladığı bildiriyle açıkladı. Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kasım 2015 itibariyle Türkiye'de toplamda 2,2 milyondan fazla Suriyeli bulunmaktadır. Biyometrik kayıtları titizlikle ve eksiksiz yapılan söz konusu Suriye vatandaşlarının ve 200 bini aşkın Iraklı misafirin kabulüyle birlikte Türkiye'nin bazı illerinde ciddi demografik değişimler yaşanmaya başladı. Kilis'teki Suriyeli misafir sayısı Türk vatandaşlarından fazla olmasına rağmen, bu demografik değişim hiçbir sosyal krize yol açmadı, hatta Suriyelilerin karıştığı suç oranları, ortalama suç oranlarına göre oldukça düşük kaldı. Türkiye'nin 10 ilinde toplamda 60 bin konteyner ve çadırdan oluşan 25 konteynerkent ve çadırkent kuruldu. Bu geçici barınma merkezlerinde 274 bin Suriyeli ve 15 bin 500 Iraklı misafir edilmektedir. Savaşın izlerini silmek çerçevesinde faaliyet gösteren konteyner ve çadır kentlerde psikososyal merkezler kuruldu. Kamplar bünyesinde Suriyeliler resim, müzik, dans gibi sanatsal ve sosyal faaliyetler sayesinde kişisel gelişimini sağlayabilmekte, ayrıca çeşitli rehabilitasyon ve rekreasyon faaliyetlerinden faydalanabilmektedir. Suriyeli misafirler için geçici barınma merkezleri bünyesinde toplamda 160 bin metrekarelik spor alanı, 10 bin metrekarelik oyun parkı mevcuttur. Bu çerçevede Suriyeliler futbol, basketbol, judo gibi birçok spor aktivitesi gerçekleştirmektedir. Geçici barınma merkezleri bünyesinde 80 bin öğrenci eğitim aldı. Bugüne kadar 60 bin yetişkin kursiyer için de ayrıca eğitim verildi. Bunların yanı sıra kamp dışındaki Suriyeliler bulundukları yerlerde kendi müfredatına uygun bir şekilde eğitim görmektedir. Ayrıca, Suriyeliler Türkiye'de kayıtlı bulundukları illerde ücretsiz tedavi görmekte ve aynı şekilde ücretsiz ilaç temin edebilmektedir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın