KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Türkiye'de 2 milyon suriyeli var

Diyarbakır Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kasım ayı itibariyle Türkiye’de toplam 2 milyon 200 binden fazla Suriyelinin bulunduğu bildirilerek, Türkiye’nin Suriye krizinin başladığı 2011 yılından itibaren, din, dil ve mezhep ayrımı gözetmeksizin Suriyelilere yönelik insani yardım faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

Türkiye`de 2 milyon suriyeli var
27 KASIM 2015 CUMA 21:27
0
1542
0
AA aa

 Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yönelik yaptığı yardım faaliyetlerini yayınladığı bildiriyle açıkladı. Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kasım 2015 itibariyle Türkiye'de toplamda 2,2 milyondan fazla Suriyeli bulunmaktadır. Biyometrik kayıtları titizlikle ve eksiksiz yapılan söz konusu Suriye vatandaşlarının ve 200 bini aşkın Iraklı misafirin kabulüyle birlikte Türkiye'nin bazı illerinde ciddi demografik değişimler yaşanmaya başladı. Kilis'teki Suriyeli misafir sayısı Türk vatandaşlarından fazla olmasına rağmen, bu demografik değişim hiçbir sosyal krize yol açmadı, hatta Suriyelilerin karıştığı suç oranları, ortalama suç oranlarına göre oldukça düşük kaldı. Türkiye'nin 10 ilinde toplamda 60 bin konteyner ve çadırdan oluşan 25 konteynerkent ve çadırkent kuruldu. Bu geçici barınma merkezlerinde 274 bin Suriyeli ve 15 bin 500 Iraklı misafir edilmektedir. Savaşın izlerini silmek çerçevesinde faaliyet gösteren konteyner ve çadır kentlerde psikososyal merkezler kuruldu. Kamplar bünyesinde Suriyeliler resim, müzik, dans gibi sanatsal ve sosyal faaliyetler sayesinde kişisel gelişimini sağlayabilmekte, ayrıca çeşitli rehabilitasyon ve rekreasyon faaliyetlerinden faydalanabilmektedir. Suriyeli misafirler için geçici barınma merkezleri bünyesinde toplamda 160 bin metrekarelik spor alanı, 10 bin metrekarelik oyun parkı mevcuttur. Bu çerçevede Suriyeliler futbol, basketbol, judo gibi birçok spor aktivitesi gerçekleştirmektedir. Geçici barınma merkezleri bünyesinde 80 bin öğrenci eğitim aldı. Bugüne kadar 60 bin yetişkin kursiyer için de ayrıca eğitim verildi. Bunların yanı sıra kamp dışındaki Suriyeliler bulundukları yerlerde kendi müfredatına uygun bir şekilde eğitim görmektedir. Ayrıca, Suriyeliler Türkiye'de kayıtlı bulundukları illerde ücretsiz tedavi görmekte ve aynı şekilde ücretsiz ilaç temin edebilmektedir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın