KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Türkiye'de 71, Karlıova'da 19'uncu ölüm

Kot taşlama veya kot kumlama nedeniyle Silikozis hastalığına yakalan Karlıova Taşlıçay köyünde ikamet eden Ramazan Aydar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Aydar ile birlikte Türkiye'de Silikozis nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 71 olurken, bu sayı Karlıova'da 19'a ulaştı.

Türkiye`de 71, Karlıova`da 19`uncu ölüm
27 EYLÜL 2018 PERŞEMBE 18:29
6
4780
5
AA aa

Kot taşlama veya kot kumlama nedeniyle ‘Silikozis' hastası Türkiye genelinde en çok Bingöl'ün Karlıova İlçesine bağlı Taşlıçay köyünde bulunuyor.

Silikozis hastalarından biri olan ve uzun yıllardır tedavi gören Karlıova'nın Taşlıçay köyünde ikamet eden 6 çocuk babası Ramazan Aydar, hayatını kaybetti.

Daha önce açıklamalarda bulunan Aydar, 11 yıl önce bu hastalığa yakalandığını belirtmiş ve yetkililerden yardım istemişti.

İşte Aydar'ın o açıklaması:

“4 yıldır yatağa mahkûm kaldım, oksijen cihazına bağlıyım. Köyümüzde yüzden fazla bu hastalıkla mücadele eden var. Devletimizden, yetkililerimizden ricamız bize yardım eli uzatmalarını istiyoruz.”

Aydar'ın ardından yazılı bir açıklama yapan ve yıllardır bu hastalar için mücadele veren emekli öğretmen Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, bu hastalara hak tanınmasını talep etti.

Karaaslan, “Günlerce Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi gören, doktorların tüm çabalarına rağmen yakalandığı silikozis illetiyle mücadele eden ve 4 kardeşten biri olan, 3 kız, 3 erkek 6 çocuk babası silikozis hastamız Ramazan Aydar Elazığ Medical Park' da vefat etti. Cenazesi Taşlıçay da defnedilecek. Acımız büyük. 6 çocuk boynu bükük, babasız kaldı. Yetkililerden her zaman tekrar ettiğimiz ve bir kez daha yineleyeceğimiz bir talebimiz var. 2011'de çıkarılan torba yasadan ellerinde raporları olduğu halde yararlanamayan hastalarımıza bir hak daha tanınması. Bu evlatlarımız denetimsiz, ruhsatsız ve de sigortasız çalıştıkları iş yerlerinde ölüme kucak açtıklarını bilmediler. Kotlar beyazladı, onların hayatı karardı. Sayıları parmakla sayılacak kadar olan bu canlara kucak açmalarını bekliyoruz. Sevgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan” diye çağrıda bulundu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31535)
29 Eylül 2018 Cumartesi 01:27
Hala böyle işyerleri ne gidip çalışanlar varmı acaba neden gidiyorlar ekmek parası demeyin bana temizlik şirketleri nda çalışıp az para kazanmak daha iyidir böyle bir işyerinde şirketler sayısız robot çıkartıp is yaptiriyorlar çalışmayın allah aşkına böyle bir isyerinde bile bile intihardir burada çalışmak haramdır çünkü öleceğini biliyorsun yapmayın çalışmayın kimse kot giymesin allah aşkına bari bu yazıyı okuyanlar engwl olun tanıdığınız varsa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31531)
28 Eylül 2018 Cuma 19:00
ALLAH RAHMET EYLESİN KEDERLİ AİLESİNE SABIRLAR VERSİN ALLAHIM SEN YARDIM ET HİÇ KİMSEYİ BAŞKASINA MAHCUP ETME YARABİM
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31501)
27 Eylül 2018 Perşembe 23:31
Bu çocuklar ne yer ne içer. Yetim bunlar. Parça parçayım. Lütfen eşinin telefon numarasını adını adresini bir haberle yayınlayın. Neye inanıyorsanız onun hakkı için rica ediyorum. Devletin umurunda degil. Cagri yapmakla, kararan bu alti hayatı aydınlatamazsınız. Lütfen yalvarıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31500)
27 Eylül 2018 Perşembe 23:29
Bana ailesini bulabilir misiniz?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60377)
20 Temmuz 2020 Pazartesi 21:16
@Misafir Kullanıcı 0534 513 9418
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın