KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Türkiye'de 71, Karlıova'da 19'uncu ölüm

Kot taşlama veya kot kumlama nedeniyle Silikozis hastalığına yakalan Karlıova Taşlıçay köyünde ikamet eden Ramazan Aydar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Aydar ile birlikte Türkiye'de Silikozis nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 71 olurken, bu sayı Karlıova'da 19'a ulaştı.

Türkiye`de 71, Karlıova`da 19`uncu ölüm
27 EYLÜL 2018 PERŞEMBE 18:29
6
5306
5
AA aa

Kot taşlama veya kot kumlama nedeniyle ‘Silikozis' hastası Türkiye genelinde en çok Bingöl'ün Karlıova İlçesine bağlı Taşlıçay köyünde bulunuyor.

Silikozis hastalarından biri olan ve uzun yıllardır tedavi gören Karlıova'nın Taşlıçay köyünde ikamet eden 6 çocuk babası Ramazan Aydar, hayatını kaybetti.

Daha önce açıklamalarda bulunan Aydar, 11 yıl önce bu hastalığa yakalandığını belirtmiş ve yetkililerden yardım istemişti.

İşte Aydar'ın o açıklaması:

“4 yıldır yatağa mahkûm kaldım, oksijen cihazına bağlıyım. Köyümüzde yüzden fazla bu hastalıkla mücadele eden var. Devletimizden, yetkililerimizden ricamız bize yardım eli uzatmalarını istiyoruz.”

Aydar'ın ardından yazılı bir açıklama yapan ve yıllardır bu hastalar için mücadele veren emekli öğretmen Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, bu hastalara hak tanınmasını talep etti.

Karaaslan, “Günlerce Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi gören, doktorların tüm çabalarına rağmen yakalandığı silikozis illetiyle mücadele eden ve 4 kardeşten biri olan, 3 kız, 3 erkek 6 çocuk babası silikozis hastamız Ramazan Aydar Elazığ Medical Park' da vefat etti. Cenazesi Taşlıçay da defnedilecek. Acımız büyük. 6 çocuk boynu bükük, babasız kaldı. Yetkililerden her zaman tekrar ettiğimiz ve bir kez daha yineleyeceğimiz bir talebimiz var. 2011'de çıkarılan torba yasadan ellerinde raporları olduğu halde yararlanamayan hastalarımıza bir hak daha tanınması. Bu evlatlarımız denetimsiz, ruhsatsız ve de sigortasız çalıştıkları iş yerlerinde ölüme kucak açtıklarını bilmediler. Kotlar beyazladı, onların hayatı karardı. Sayıları parmakla sayılacak kadar olan bu canlara kucak açmalarını bekliyoruz. Sevgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan” diye çağrıda bulundu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31535)
29 Eylül 2018 Cumartesi 01:27
Hala böyle işyerleri ne gidip çalışanlar varmı acaba neden gidiyorlar ekmek parası demeyin bana temizlik şirketleri nda çalışıp az para kazanmak daha iyidir böyle bir işyerinde şirketler sayısız robot çıkartıp is yaptiriyorlar çalışmayın allah aşkına böyle bir isyerinde bile bile intihardir burada çalışmak haramdır çünkü öleceğini biliyorsun yapmayın çalışmayın kimse kot giymesin allah aşkına bari bu yazıyı okuyanlar engwl olun tanıdığınız varsa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31531)
28 Eylül 2018 Cuma 19:00
ALLAH RAHMET EYLESİN KEDERLİ AİLESİNE SABIRLAR VERSİN ALLAHIM SEN YARDIM ET HİÇ KİMSEYİ BAŞKASINA MAHCUP ETME YARABİM
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31501)
27 Eylül 2018 Perşembe 23:31
Bu çocuklar ne yer ne içer. Yetim bunlar. Parça parçayım. Lütfen eşinin telefon numarasını adını adresini bir haberle yayınlayın. Neye inanıyorsanız onun hakkı için rica ediyorum. Devletin umurunda degil. Cagri yapmakla, kararan bu alti hayatı aydınlatamazsınız. Lütfen yalvarıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31500)
27 Eylül 2018 Perşembe 23:29
Bana ailesini bulabilir misiniz?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60377)
20 Temmuz 2020 Pazartesi 21:16
@Misafir Kullanıcı 0534 513 9418
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın