KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ekim 2026 Pazar

'Türkiye'de Organik Tarım ve Agro-Ekolojik Gelişmeler' Çalıştayı

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 'Türkiye'de Organik Tarım ve Agro-Ekolojik Gelişmeler' çalıştayı düzenledi.

`Türkiye`de Organik Tarım ve Agro-Ekolojik Gelişmeler` Çalıştayı
29 HAZİRAN 2021 SALI 18:43
1
1568
3
AA aa

Moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan İnci'nin yaptığı Türkiye'de Organik Tarım ve Agro-Ekolojik Gelişmeler'  çalıştayında “TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi TRC2 ve TRC3 Alt Bölgelerinde Organik Ürün Üretim ve Tüketim Durumu', ‘Organik Tarımda Bitki Gelişimini Teşvik Eden Bakterilerden Geliştirilen Biyoformülasyonlar', ‘Organik Tarım Uygulamalarında Toprak ve Su Yönetimi', ‘Türkiye'de Organik Hayvansal Üretimin Mevcut Durumu', ‘Organik Arıcılıkta, Uygulanabilir Arıcılık Teknikleri İle Hastalıklardan Korunma Yolları', ‘Arılarla Tozlaşmanın Organik Tarımdaki Yeri,' ‘Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilen Kayısı (Prunus Armeniaca L.) Çeşitlerinin Verim ve Bazı Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması', ‘Organik ve Geleneksel Arıcılıkta Beslemenin Koloni Düzenine Etkisi” başlıklarında bildiriler sunuldu.

“Organik Tarım, Günümüzün Popüler Bilim Dalları Arasında Yer Almayı Başardı”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten, “Uzun yıllar insanların ilgisini çekmeyen ve bilim dünyasında genellikle geri planda kalan, geleceğini güvence altına almaya çalışan aktiviteler bilimi olarak tanımlanabilen ‘Organik Tarım ve Agroekoloji,,  20. yüzyılın sonlarına doğru nüfus patlaması, besin kıtlığı ve çevre kirliliği gibi sorunların etkisi ile günümüzün popüler bilim dalları arasında yer almayı başardı” dedi.

Organik tarımın doğayla dost yeni üretim modeli olarak adlandırıldığını belirten Prof. Dr. Kökten,  “Organik tarım, doğadaki dengeyi koruyan, toprak verimliliğinde katkı ve devamlılığı sağlayan, hastalık ve zararlıları kontrol altına alarak doğadaki canlıların sürekliliğini sağlayan, doğal kaynakların ve enerjinin optimum kullanımını sağlayan bir üretim sistemidir” dedi.

Gönderilen bildirilerin önümüzdeki süreçte kitap haline getirileceğini ifade eden Kökten, çalışmalarına her anlamda destek veren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'a, teşekkürlerini iletti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84087)
01 Temmuz 2021 Perşembe 12:51
kağan kökten hocama her daim başar diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84067)
30 Haziran 2021 Çarşamba 14:21
Hakan ve Kaan hocalar yine maşallahınız var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84057)
29 Haziran 2021 Salı 20:14
Bingol 'de organik tarım bingol 'de sera bingol de suni tarım peki bingöl de pazar varmı masa başın 'da ahkâm kemek kolay sen once bu ile bitane salça fabrikası bitane meyve suyu fabrikası kur bu ülkede 80 'ne yakın ziraat Fakültesi var sen halen tohumu dışardan ithal ediyorsun gulé wére tüyân bu ğé
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın