KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Türkiye'den Rusya'ya uyarı: Taahhütlere uyun!

Davos'ta konuşan Dışişleri Bakanı, 'Rejimin ayrım gözetmeksizin sivillere yönelik saldırıları kabul edilemez. Rejimin garantörü olarak Rusya'nın ateşkes konusunda taahhütlerine uymasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Berlin'de de bunu Putin'e tekrar hatırlattı' dedi.

Türkiye`den Rusya`ya uyarı: Taahhütlere uyun!
22 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 13:29
1
4123
0
AA aa

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'nin Davos kasabasında devam eden 50'nci Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında düzenlenen 'Ortadoğu ve Afrika'nın Jeopolitik Görünümü' başlıklı açık oturumda konuştu.

Moderatörlüğünü WEF Başkanı Borge Brende'nin yaptığı oturumda Çavuşoğlu, 10 yıl önce Orta Doğu'daki temel sorunun İsrail-Filistin ihtilafı olduğunu anımsattı. Çavuşoğlu, bu sorunun halen daha da derinleşerek sürdüğüne dikkati çekerek, "Çünkü İsrail yasa dışı işgali ve uzlaşmaz politikalarını sürdürüyor." dedi.

Çavuşoğlu, aradan geçen sürede Orta Doğu'da Filistin sorununa ek olarak çok sayıda kriz yaşandığına işaret ederek, 9 yıldır devam eden Suriye kriziyle Yemen, Libya ve Irak'taki sorunların tüm dünyayı etkilediğini vurguladı.

"Bütün bu sorunların çözümünde Türkiye olarak aktif çaba gösteriyoruz." diyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye krizinin insani boyutunda 3,6 milyon kişiye ev sahipliği yaptığını, Suriyelilerin ülkelerine gönüllü ve güvenli şekilde dönmeleri konusunda çalıştığını anlattı.

Çavuşoğlu, sorunları ve krizleri sadece yönetmek değil çözmek için uğraşılması gerektiğini vurgulayarak, "Kriz yönetimi er ya da geç hepimizi olumsuz etkileyecek." ifadesini kullandı.

'Rejimin İdlib'deki saldırıları kabul edilemez'

Moderatör Brende'nin, Türkiye'nin Rusya'yla ilişkilerine yönelik sorusu üzerine Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'yla Kırım'ın yasa dışı ilhakı, Gürcistan ve Ukrayna gibi başka konularda da ihtilafları bulunduğunu ve Rusya'nın Suriye'de rejime verdiği desteği de tasvip etmediklerini söyledi.

Bu sorunlara rağmen Rusya ile Suriye ve Libya gibi önemli krizlerin çözümünde birlikte çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bu sayede İdlib'de insani krizin önüne geçebildiklerini söyledi.

Tüm bunlara rağmen İdlib'de durumun hala kritik olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Rejimin ayrım gözetmeksizin sivillere yönelik saldırıları kabul edilemez. Rejimin garantörü olarak Rusya'nın ateşkes konusunda taahhütlerine uymasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Berlin'de de bunu Putin'e tekrar hatırlattı." diye konuştu.

Türkiye'nin Rusya ile farklı konularda ayrı düşünmesinin önemli konularda çözüm için iş birliği yapılmasına engel olmadığına değinen Çavuşoğlu, aynı şekilde İran'la da Suriye konusunda diyalog halinde bulunduklarını kaydetti.

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Libya'daki temel sorunun Hafter olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne Moskova'daki ortak açıklamayı imzaladı ne Berlin'de açık bir destek taahhüdünde bulundu. Meşru Sarraj hükümeti ise iki konuda da yapıcı davranıp desteğini açıkladı. Türkiye'nin şu anda sadece askeri danışmanı ve eğitmeni var. Ateşkese uyulmasını bekliyoruz."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.02.2026
01:55
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
16.02.2026
19:22
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik kazaları sonrası hasar ve değer kaybı süreçlerini kolaylaştıracak yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. 1 Nisan 2026'da pilot illerde başlayacak uygulama ile eksper atamaları otomatik yapılacak, komisyoncu ve aracıların devre dışı bırakılması hedefleniyor. İşte detaylar...
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın