KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

'TÜRKİYE'NİN HAKLILIĞI KABUL EDİLMİŞTİR'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, Türkiye'nin haklılığı ve doğru pozisyonda bulunduğunun bütün dünyanın önünde kabul edilmiş olduğunu söyledi.

`TÜRKİYE`NİN HAKLILIĞI KABUL EDİLMİŞTİR`
26 MART 2013 SALI 14:20
0
1319
1
AA aa

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, bir ildeki programının öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine, AK Parti'nin sorunları çözmeye çalıştığını, meseleleri rafa kaldıran bir parti olmadığını söyledi.

''Terör, uzun yıllardır ülkemizin gündeminde olan bir sorun'' diyen Yılmaz: “İşte bunu aşmaya dönük 'çözüm süreci' dediğimiz bir süreci başlattık. Sonuçlarını da inşallah alacağız, er ya da geç. Zaten terörü Türkiye arkasında bırakacak. Bunun ülkemize ne kadar büyük bedeller ödettiğini hem insani anlamda hem de ekonomik anlamda biliyoruz. Bu sorunu arkamızda bıraktığımız zaman çok daha rahat şekilde ülkenin hedeflerine doğru birlik, beraberlik içinde yürüyeceğiz” dedi.

Yılmaz, amaçlarının bölgeler arasındaki farklılıkların azaltılması olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'deki bütün bölgelerinin belli bir ortalamaya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Mutlak eşitliğin mümkün olmadığını, bölgeler arası dengesizliklerin adaletle azaltılması için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz: “Belli bir yere kadar geldik fakat burada eksik olan özel sektör. Arzu ettiğimiz gibi yatırım yapmadı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya. Yapmamasının sebebi de oralardaki terör hadisesidir. Güvenin ve emniyetin olmadığı ortamda ne kadar altyapıya yatırım yapsanız da ne kadar teşvik sağlasanız da yeterince özel sektör yatırımları gelişmiyor. Geçmişte altyapıya sağladığımız yatırımlar, teşvik sitemiyle ve özel sektör yatırımlarıyla birleştiğinde ciddi bir sıçrama göreceğiz. Bu tabii istihdamı, ihracatı, refah seviyesini artıracak. Hem o bölgelerimizin kalkınmasına hem de ülkemizin genel anlamda kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlayacak.''

İSRAİL'İN TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEMESİ

Yılmaz, İsrail'in Mavi Marmara saldırısı için Türkiye'den özür dilemesine ilişkin soru üzerine, Türkiye'nin içeride olduğu gibi uluslararası alanda da ilkeli duruş sergilediğini anlattı.

Türkiye'nin uluslararası ve evrensel hukuka uygun tavır geliştirdiğini, özür dilenmedikçe, vatandaşlara tazminat ödenmedikçe ve Gazze'ye yönelik ambargo kaldırılmadıkça geri adım atmayacağını ortaya koyduğuna işaret eden Yılmaz: “Sonucunu da geçtiğimiz gün gördük. Bu, son derece olumlu bir gelişme tabii ki. Türkiye'nin haklılığı, Türkiye'nin bu pozisyonunun ne kadar doğru olduğu bütün dünyanın önünde kabul edilmiş oldu. Bunun uluslararası ilişkilerimiz anlamında da olumu sonuçlar getirmesini temenni ediyorum'' diye konuştu.

Bir gazetecinin Gazze'ye Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla yardım yapılıp yapılmayacağı şeklindeki sorusunu yanıtlayan Yılmaz, TİKA'nın büyük bir kuruluş olduğunu söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin eskiden ''alan el'' konumunda olduğunu, şuan ''veren el'' olduğunu vurgulayarak: “Türkiye'nin resmi ve resmi olmayan dünyaya dönük yardımlarını topladığımızda 2 milyar dolar mertebesinde bir rakam görüyoruz. Türkiye, artık dünyanın birçok yerinde tarihi eserleri restore eden, yapılar yapan, insani yardımlar, çok çeşitli projeler yürüten bir ülke haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Somali ve Sudan'ı ziyaret ettim. İnanın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak iftihar ettim, orada yaptığımız eserlere bakınca. Somali özellikle 2 yıl önce açlıktan bahseden bir ülkeydi. Bütün dünyada Somali'deki aç insanlar gösteriliyordu, sorunlardan bahsediliyordu. Orada Balıkçılık Meslek Yüksekokulu'ndan, Sağlık Meslek Yüksekokulu'na, İmam Hatip Lisesi'nden, kuru tarımı öğreten tesislere kadar birçok tesis yapıyoruz.''

İstanbul Belediyesi ile Mogadişu'nun altyapısını kuracak tesisler oluşturduklarına işaret eden Yılmaz, ''Oralara balık götürmüyoruz, balık tutmayı öğretiyoruz. TİKA en önemli odak kuruluşlarımızdan biri. TİKA, tek başına değil orada. Türkiye'nin bütün kurumlarının gücü var. TİKA, bunu organize ediyor. Temennimiz inşallah huzur, güven ortamının olduğu bir ortamda Orta Doğu'nun da Gazze ve Filistin'in de kalkınması için her zaman Türkiye kararlı olmuştur'' ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zafer kara (@Misafir_12830)
27 Mart 2013 Çarşamba 21:27
Sayın bakan israil türkiyeden özür diledi senin için tam bir gündem oluştu özür dedğin bir kelime değilmi tamam özür diledi sayın başbakanımız açıkladı oldu bitti sen bu kadar seviniyorsunda anlaşılır gibi değilsin bingöl halkı kan ağlıyor sen almışsın yanına 2 kişi biri S.atalay diğeri E.taş ne yapıyorsunuz bırakın kendi adamlarınızı oraya buraya yerleştirdiniz sadece adamlarınıza yaradınız bu vebalin altında nasıl yaşıyorsun bingöl halkı kalıcı hizmet istiyor geliyorsun şehitler parkı ve gençlik merkezi oldu bitti özür dile bu halktan bakan.
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın