KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Haziran 2026 Cuma
°C

Türkiye'ye karşı skandal ortaya çıktı!

AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisinin raporunda Türkiye'ye karşı Frontex'in Yunanistan ile iş birliği yapmasına ilişkin soruşturma detayları ortaya çıktı.

Türkiye`ye karşı skandal ortaya çıktı!
29 TEMMUZ 2022 CUMA 12:52
0
2575
1
AA aa

Avrupa Birliği'nin (AB) sınır koruma ajansı Frontex'in, sığınmacıların Türk karasularına yasa dışı şekilde geri itilmesi konusunda Yunanistan ile kasıtlı ve sistematik olarak iş birliği yaptığı iddia edildi.

Basın kuruluşları Le Monde, Lighthouse Reports ve Der Spiegel, AB'nin Yolsuzlukla Mücadele Ofisi'nin (OLAF), Frontex'in Yunanistan ile iş birliği yapmasına ilişkin soruşturmasının raporunu ortaya çıkardı.

Raporda Frontex'in, Yunanistan'ın geri itmelerini örtbas ettiği ve AB parlamentosuna bilinçli olarak bu konuda yalan söylediği ifade edildi.

Frontex görevlilerinin, yasa dışı geri itmelere tanık olduklarında bile Yunan yetkililerin tepkisini çekmemek amacıyla eylemleri bildirmediği aktarıldı.

Raporda, "Frontex'in görevlendirdiği personel, Yunan makamlarının karşılık vermesinden korktuğu için olaylar, resmi kanallar aracılığıyla bildirilmedi." ifadesi yer aldı.

Der Spiegel'e göre, AB Komisyonunun göç ve insan haklarından sorumlu komisyon üyesi Margaritis Schinas'ın Yunanistan için hareket ettiği öne sürüldü.

Öte yandan, Schinas'ın yakın zamanda Yunan Sahil Güvenlik'in geri itmeler yaptığına dair somut bir kanıt olmadığını iddia ettiği belirtildi.

OLAF, Frontex hakkında Ege'de göçmenlerin geri itilmesi ile taciz ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalar nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

 

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94432)
02 Ağustos 2022 Salı 07:19
bizim kisa bir sure ile atanmis bir basbakanimiz avrupa'nin guven ve huzur cobanligini yaptigimizi gururla soyluyordu. hala twitter profilinde duruyor bu mesaji. bize yakistirilan bu maalesef.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
04.06.2026
22:07
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç ilçesinde toplumsal sorunlara karşı ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan Genç İstişare Meclisi, ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin öncelikli gündeminde bağımlılıkla mücadele ve toplumsal değerlerin korunması yer aldı.
04.06.2026
22:06
Bingöl Balına Londra`dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl Balına Londra'dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl balı, London International Honey Awards (LIHA) 2026 kapsamında düzenlenen değerlendirmelerde 'Global Honey Stars' kategorisinde kalite ödülüne layık görüldü. Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, ödülün tüm Bingöllü arıcıların emeğinin karşılığı olduğunu söyledi.
04.06.2026
22:05
Bingöl Umut Kervanı`ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Kurban Bayramı boyunca hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, kent genelinde 1.750 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı. Dernek, Bingöl'ün 16 mahallesinde yürüttüğü dağıtım çalışmalarıyla yetim, öksüz, dul ve dar gelirli ailelerin bayram sevincine ortak oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın