KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Türkiye'yi bingöl temsil edecek

Bingöl Merkez Kaleönü İlköğretim Okulu Gökkuşağı Halkoyunları Ekibi, 17–21 Ekim tarihleri arasında Arnavutluk'ta yapılacak olan Durres 60. Uluslararası Çocuk Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek

Türkiye`yi bingöl temsil edecek
28 EYLÜL 2007 CUMA 11:01
0
1653
0
AA aa
Bingöl Kaleönü İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan ‘Gökkuşağı Halkoyunları Ekibi'nin 2006–2007 eğitim-öğretim yılı sonunda gerçekleştirdiği gösteri meyvesini verdi.
11 yörenin oyunlarını sergiledikleri gösteriyle Bingöl'de büyük beğeni toplayan ekip, Arnavutluk Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından 17–21 Ekim 2007 tarihlerinde Arnavutluk'ta gerçekleştirilecek olan Durres 60. Uluslararası Çocuk Festivali'ne davet edildi.
Festival hazırlıklarına başlayan 24 kişilik ekip, Arnavutluk'ta Bingöl ve eğiticiler tarafından belirlenecek yörelerin oyunlarını sergileyecek.
Dünyanın birçok ülkesinden çocukların katılacağı festivalde Türkiye'yi temsil etmekten guru duyacaklarını anlatan okul idarecileri: “Bingöl'de ilk kez bir ekip yurt dışına çıkacak. Hem ilk olmanın hem de Türkiye'yi temsil etmenin guru ve heyecanı içerisindeyiz. Türkiye genelinde Bingöl'ün, binlerce ekip arasında da okulumuz ekibinin davet edilmesi ayrıca mutluluk verici bir durum” dedi.
Öğrencilerin neredeyse tamamının Bingöl dışına çıkmadığına dikkat çeken okul idarecileri, gösterdikleri yüksek performans ve becerilerden dolayı yurt dışına davet edilen bu öğrencilerin büyük bir heyecan içerisinde olduklarını vurguladılar.
‘Çocuklarımız için bayram erken geldi' diyen idareciler: “İlk defa hem Bingöl hem de ülke sınırları dışına çıkacağı haberini alan öğrencilerimiz büyük bir heyecan içerisindeler. Festival hazırlıkları başladığından beri okulda bayram havası oluştu. Ekipteki öğrencilerin mutluluğu, diğer öğrencilere de yansıdı. Ramazan Bayramı'nın ardından gideceğimiz festivalle çocuklarımız çifte bayram yaşamış olacak” diye konuştular.
Festivale katılım konusunda Bingöl Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tam destek aldıklarını kaydeden okul idareciler, Vali Vehbi Avuç, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'ya maddi ve manevi desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.
Bir takım eksikliklerinin bulunduğunu da ifade eden okul idarecileri, sıkıntıların aşılması için çalıştıklarını sözlerine eklediler.
Arnavutluk'a gidecek olan ekibin, 15 Ekim'de Bingöl'den İstanbul'a hareket edeceği öğrenildi.


Bingol Online Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın