KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

'Türkiye'yi sıkıştırmak istiyorlar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz İdlib krizine ilişkin: 'Türkiye'yi yeni bir güç dalgası ile sıkıştırma gibi bir amaç var ama Türkiye buna müsaade etmeyeceğini ortaya koydu.'

`Türkiye`yi sıkıştırmak istiyorlar`
17 ŞUBAT 2020 PAZARTESİ 16:12
8
1505
0
AA aa

Bir TV kanalının konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İdlib'deki krizin çözümüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Suriye rejimi ile savaşa mı gidiyoruz?" sorusuna şöyle cevap verdi;

REJİMİN BİR AN ÖNCE GÜNEYE ÇEKİLMESİ GEREKİYOR

"Şu aşamada böyle bir ifade kullanmak doğru değil ama çok ciddi bir şekilde çatışma ortamının oluştuğunu da ifade etmemiz gerekir. Türkiye'nin pozisyonu çok net. Türkiye Suriye'de siyasi bir çözüm istiyor. Askeri dayatmalara karşı çok net bir tavır ortaya koyuyor. Rejim mezhepçi bir etnik temizlik yapıyor. Türkiye'nin burada kayıtsız kalması mümkün değil. Türkiye kararlılığı, sahadaki duruşu hem de müzakerelerle tekrar bir ateşkesi sağlama amacında. Rejimin bir an önce güneye doğru çekilmesi gerekiyor.

TÜRKİYE'Yİ SIKIŞTIRMA ÇABASI VAR

Türkiye iki hatlı bir mücadele içinde hem sahada hem masada. Bütün uluslararası kurumların, ülkelerin Türkiye'nin yanında olması gerekir. Rejim müzakereden kaçıyor. Türkiye'yi yeni bir güç dalgası ile sıkıştırma gibi bir amaç var onu da belirtmek gerek. Türkiye buna müsaade etmeyeceğini ortaya koydu. Tarihi günlerden geçtiğimizi söyleyebiliriz. Ortadoğu yeniden şekilleniyor.  Cumhurbaşkanımız çok net konuştu. Daha önce yapılan anlaşmalar müzakereler sözde kaldı, dolayısıyla biz  verilen sözlere değil  sahadaki duruma bakacağız. Müzakereler bir taraftan devam edecek ama orada olumlu bir gelişme olmazsa Türkiye kendi göbeğini kendi kesecek.

'İDLİB'DE NE İŞİMİZ VAR' ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Siz kafanızı kuma gömseniz de gerçekler ilerlemeye devam eder. Oradan milyonlarca insan sınırımıza gelse, oradan terör saldırıları yapılsa ne olacak? Orada ileride bizi tehdit edecek yapılanmalar olsa o zaman ne yapacağız? Biz Suriye'ye istesek de kayıtsız kalamayız. Suriye konusunda bazı noktalarda geç bile kalındı. Bir hastalığa ne kadar geç müdahale ederseniz maliyeti o kadar artar, iyileşme ihtimali o kadar azalır. Zamanında ve doğru müdahale çok önemli. Bizim geç kalma lüksümüz yok.

JEFFREY'İN 'ŞEHİTLERİMİZ' İFADESİ

Sahadaki fiili duruma bakmak gerek. Rusya ile yaşanan gerilim ABD için bir fırsat oluşturmuş gibi görünüyor. Türkiye ile ilişkiler açısından yeni değerlendirmeler yaptıklarını görüyoruz. ABD oradaki pozisyonunu gözden geçirmediği, terör örgütlerini kullanmaktan vazgeçmediği sürece sürece Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi mümkün değil (Suriye bağlamında).”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın