KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Tüsiad hükümeti bombaladı

TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısında birer konuşma yapan Mustafa Koç ve başkan Ömer Sabancı, Sezer'in önünde hükümeti topa tuttular. İşte başlıklar

Tüsiad hükümeti bombaladı
20 ARALIK 2005 SALI 12:55
0
1963
0
AA aa
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Ankara'da toplandı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Sezer de katılıyor. Toplantıda TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Koç bir konuşma yaptı.


"Artık küreselleşmeye katılsak mı katılmak mı tartışması olumsuz. Bu sürece ayak uydurmanın önemli ayakları var. Ekonomiyi küreselleşmeye ayak uydurmak, AB ile entegre olmak, dünya pazarlarındaki rekabete ayak uydurmak... Türkiye artık dünya pazarlarına rekabette ayak uyduruyor. Yalnız hükümet siyasi istikrarı korumalı.... Özelleştirmeler Türkiye'ye güveni artırmalı. Carni açığın yarattığı risk iyi yönelitilirse her hangi bir ciddi risk ile karşılaşcağınımızı sanmıyoruz. Yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek birinci önceliğimiz olmalı. Üniversite ve Türban konusundaki tartışmalar gereksiz yere gündemde yer alıyor. Üniversitelirimiz reforma ihtiyacı var. Yücel Aşkın ile ilglii yapılan muamaleyi tavsvip etmiyoruz. Burada yargılama süreceine gölge düşüyor. Aşkın'a reva görülen durumu kabul etmiyoruz. Meslek liseleri ile ilgili yapılan düzenlemeler de gündemi boşu boşuna işgal ediyor. Meslek liselerinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor"
 

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı da şöyle konuştu:

"Cari açık işsizlik ve bölgesel cari açıkların şimdiye kadar daha az borçla karşılayabilmesi önemli bir gelişmedir. Cari açığın bir nedeni de yatırımlar. Sanayi üretiminin katma değeri artırılmalıdır. Vergi indirimi yabancı sermayeyi artırır. Kayıtdışını kayıt altına almalıyız. Yatırımların önü açılmalı. KOBİ'ler için ayrı bir strateji olmalı. Türkiye'de bölgeler arası eşitsizlikler vardır. Çünkü burada önemli olan nüfusun ortalama genişlemeden ne kadar pay aldığıdır. AB yolunda da önemli eksiklikler vardır. Hükümet üyelirinin 25 AB ülkesinde iletişim alanında mekuk dokuması yapması lyazım. Hükümetin bu ilişkisi tamamen durmuş durumdadır. Ne iç tanıtım de de dış tanıtım tamemen durmuş durumdadır. 17 Aralık sonrası dış tanıtım resmen yavaşladı. Hükümetin bu konuda bir an önce hemen hareket geçmelidir. Oysa gündemi gereksiz yere meşgul eden bazı konular ekoniminin geleceğini de tehdit ediylor. Türkiyle'nin imajını da uluslar arası arena da gereksi yere meşgul ediyor.. Demokrasi konusunda ileri geri gidip gelmekten bir türlü kurtulamadık . İfade özgürlüğgünün önüne konan engelleri bir türlü ortadan kaldırmadık. güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanmasını engelleyemedik. Kamu otoritelerinde görülün kararsız tutum da ayrı bir sorundur.Ormah Pamuk, Hrant Dink, Hasan Cemal ve Haluk Şahin konusnda açılan davalar birelirinin eline koz veriyor. 'yasalar böyle ne yapalım?' dememek lazım....


Başbakan 'erken seçimi düşünmüyorum' demekle çok haklı bir söz sarfetmiştir. Bu fırsat değerlendirmelidir. seçim sisteminde bu yüksek barajla seçime getmek yakışık olmaz. Baraj sistemi bir kaç puan düşmelidir. Siyasi Partiler Yasası değişmelidir. Bu konuları tartışmak içcin tam zamanıdır.


Cumhurbaşkanı Sezer:


"Cari açık ve işsizlikle mücadele konusunda çaba sarfetmek gerekiyor.TÜSİAD'ın burada vereceği destek önemlidir.Kayıtdışı ekonomi ortadan kaldırılmalıdır. Mali disipline önem verilmelidir. Yolsuzluklar konusunda çözüm hale bekliyor. Bu zararın ütstüne gidilmesi gerekiyor. yolsuzlukranı önlenmesi için herkese görevler düşüyor."

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın