Tüsiad uyardı: operasyon ekonomiyi etkiler
TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahale etmesi halinde ekonominin olumsuz etkileneceğini söyledi. Yalçındağ, “Umarım Türkiye böyle bir duruma itilmek zorunda kalmaz” dedi.
08 HAZİRAN 2007 CUMA 11:42 |
0 |
951 |
0 |
|
AA |
aa |
|
İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, sınır ötesi operasyon senaryolarına ilişkin “Ümit ediyorum ki Türkiye, bu duruma itilmek, böyle bir şeyi yapmak zorunda kalmaz. Ama bu tür gelişmeler olursa tabii bunların ekonomi piyasalarında, finansal piyasalarda olumsuz etkileri olabilir” dedi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalçındağ, teröre karşı özellikle milletin tek yürek olması ve tepki vermesinden yana olduklarını belirterek, “Tabii terörü biz de lanetliyoruz. Her gün terörle ilgili acı haberler duymamız hepimizin içini yakıyor. Öyle zannediyorum ki toplum olarak da teröre karşı tepkimizi ortaya koyuyoruz” diye konuştu.
Kuzey Irak'a müdahale konusunda Genelkurmay Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Yalçındağ, “Devletin tepesinde bugün itibarıyla daha büyük bir uzlaşma olduğunu fark ediyorum. Öyle olması gerektiğini de düşünüyoruz” yanıtını verdi.
Yalçındağ, Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesi durumunda kredi notunun düşeceğine yönelik değerlerdirmelere ilişkin olarak şunları kaydetti: “Bu tür gerilimlerin ve gelişmelerin ekonomi piyasalarına olumsuz etkisi olması muhtemeldir. Ancak ümit ediyorum ki Türkiye bu duruma itilmez.”
‘SEÇİMLER ATILIM FIRSATI OLABİLİR' Yalçındağ konseyde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son derece karmaşık bir tablo yaratmayı el birliğiyle başardığını belirterek şunları söyledi: “Seçimler bir atılım fırsatı olabilir. Bu fırsatı değerlendirmek seçim sürecindeki tavra bağlı. Türkiye'nin belirsizliklerle kaybedecek vakti yok. Türkiye uzlaşma eksikliği yüzünden cumhurbaşkanı seçememek durumunda kalmamalı.”
‘ARABAYI DÜZ YOLDA ŞAŞIRTTIK' “Siyasete bu kadar önem vermemiz ekonomik ve sosyal gelişmenin anahtarının siyasette olmasındandır” diyen Yalçındağ, “Arabayı düz yolda şaşırttık. Seçimlerin kutuplaşmayı artırmamasını istiyoruz. Partilerin yapıcı bir tutum içinde olmasını bekliyoruz; somut programlara ihtiyaç var” diye konuştu.
Avrupa Birliği ile ilişkilerin gündemden düşmüş gibi göründüğünü belirten Yalçındağ, yeni hükümetin Eylül ayında AB sürecine ivme kazandırması gerektiğini kaydetti.
‘AB DIŞINDAKİ TÜRKİYE UYDU HALİNE GELEBİLİR' TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç da yaptığı konuşmada AB ile ilişkilere vurgu yaptı. Koç, kimi kuruluş ve siyasi partilerin Türkiye'yi batıdan koparma gayretinde olduğuna dikkat çekerek, “Ulusal çıkarlarımız açısından bakarsak AB içinde olmamız gereğini açıkça görürüz. AB dışında kalan Türkiye bir uydu haline gelebilir. Türkiye AB'nin gereklerini 2014'e kadar yerine getirebilecek güçtedir” dedi.
ntvmsnbc
|
11.06.2026 17:57
 |
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı |
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi. |
|
11.06.2026 17:24
 |
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak |
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi. |
|
11.06.2026 13:14
 |
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı |
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı. |
|
10.06.2026 22:05
 |
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir' |
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı. |
|
10.06.2026 21:31
 |
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!' |
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi. |
|
10.06.2026 20:21
 |
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak |
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti. |
|
|