KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Tüsiad'dan hükümete laiklik uyarısı

Son günlerde hükümete yönelik eleştiri dozunu artıran TÜSİAD, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in katıldığı Yüksek İstişare Konseyi toplantısında da yeni Anayasa hazırlıklarına ilişkin eleştirilerini sürdürdü.

Tüsiad`dan hükümete laiklik uyarısı
21 EYLÜL 2007 CUMA 17:05
0
946
0
AA aa
TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, yeni bir anayasa çalışmasının ayrışma ve kutuplaşmayı artırmasının düşünülemeyeceğini belirterek, “Yeni laik tanımları peşinden koşmak yerine Türkiye'nin batı normlarında ifade özgürlüğünün önünü açan bir siyasal rejime, gelişmiş bir demokratik işleyişe kavuşmasına odaklanmak daha doğru olacaktır” dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da Anayasa tartışmalarında laiklik konusunun ön plana çıkmasının görev başında olan bazı hükümet üyelerinin, parti mensuplarının ve yerel yöneticilerinin geçmiş dönemdeki eylem ve söylemlerinden kaynaklandığını ifade etti. Yalçındağ, “Hükümet toplumunu bu konudaki endişelerini gidermede yeterine somut ve ikna edici olamazsa, Anayasa tartışmaları kaçınılmaz olarak tek bir noktaya kilitlenecek ve 21. yüzyıla yakışan özgür, demokratik ve atılımcı bir Anayasa'nın diğer unsurlarını tartışılması imkansız hale gelecektir” diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Anayasa'nın değiştirilemez hükümlerinin AKP hükümetinin “siyasi amentüsü” olduğunu vurgulayarak, “Yeni Anayasa hazırlanırken, 70 milyonun ortak paydalarını tartışmayız” dedi.

BÜYÜME YAVAŞLAYABİLİR, ÖNLEM ALINMALI

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'ndeki konuşmasında ekonomi ile ilgili önemli mesajlar veren Yalçındağ, son dönemde yaşanan global çalkantının ve likidite şıkışıklığının altını çizdi. ABD'de sorunlu mortgage kredilerinden kaynaklanan krizin dünya genelinde büyümeyi yavaşlatabileceğini belirten Yalçındağ, bundan en çok etkilenecek ülkelerin de büyümeyi dışarıdan finanse eden Türkiye gibi ülkeler olduğunu söyledi. Türkiye'nin yüksek cari açığının dışarıya bağımlılık ve kırılganlık yarattığını kaydeden Yalçındağ, Türkiye'nin bir an önce katma değer üretiminde gerekli dönüşümü sağlaması gerektiğini vurguladı.
 
Türkiye'nin her yıl ortalama yüzde 7 büyümesi gerektiğini ifade eden Yalçındağ, bunun başarılması için de ekonomik birimlerin verimliliğinin artırılması ile rekabet gücünün yükseltilmesi gerektiğini bildirdi. Yalçındağ, bu noktada dört önemli unsuru ise "nitelikli işgücü, iç tasarruf artışının sağlanması, Ar-Ge ve teknoloji desteği ve iyi işleyen bir kamu" olarak sıraladı. 

Yalçındağ, hükümetin tüm bu unsurları içeren bir yol haritasını ortaya koyması gerektiğini ifade etti.  

AKP İÇİN HAZIRLANMIYOR

Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Anayasa taslağından bahsederken “Biz parti olarak durup dururken bir şey yapmıyoruz, AKP için bir anayasa yapmıyoruz. Türkiye için bir Anayasa yapıyoruz” dedi. Çiçek Anayasa'nın ilk üç maddesini olduğu gibi yeni Anayasaya aldıklarını belirterek, “Üç madde dışında illa bu olsun diye inatlaşma içinde değiliz. Hazırladığımız taslağı kamuoyuna açacağız. Yönteme yönelik her tartışmaya açığız ama önyargılara kimse kurban etmemelidir” diye konuştu.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın