KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Tutsaklardan özgür eserler

Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el sanatları ürünleri, açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tutsaklardan özgür eserler
17 EYLÜL 2014 ÇARŞAMBA 10:55
0
1837
0
AA aa

Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde yaklaşık 300 tutuklu ve hükümlünün yaptığı el sanatları eserleri, dün Hükümet Konağı karşısı Sanat Sokak'ta açılan sergide görücüye çıkarıldı.

Sergi açılışına, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Sönmez, cezaevi müdür yardımcıları ve açık cezaevinde bulunan mahkûmlar ile vatandaşlar katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Sönmez, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların el emeği göz nuru ile yaptıkları el sanatları ile boş vakitlerini değerlendirdiklerini ve bunla geçimlerini temin ettiklerini söyledi.

Mahkûmlar tarafından yapılan el işi sanatında, el işinden ziyade umut ve özgürlük düşüncesinin olduğunu ifade eden Sönmez: “Dışarıdaki herhangi bir vatandaşın oturup bu el işlerini tasarlayıp yapması biraz zor. Mahkûmlar bu eşyalara umutlarını yansıtıyorlar. Burada elde ettikleri gelirleri ailelerine bir katkı olarak sunuyorlar. Hükümlü ve tutukların gelir düzeyleri çok düşük. Bu sebeple hem kendilerine hem de ailelerine bir gelir olsun diye böyle bir organizasyon yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Tutuklu ve hükümlülerin ahşap ve boncuk işlemelerle yaptığı, göz kamaştıran el sanatlarının yer aldığı sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sergide yaklaşık 300 eser, 10 ila 600 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Satılan ürünlerin gelirleri cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara verileceği bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın