KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Tutuklamalar hukuka aykırıdır

“Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanan 15 kişiye yönelik açıklama yapan Özsoy; “Tutuklama kararı Bingöl Sulh Ceza Hâkimliği tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmadan ve ortada tutuklamayı gerektirecek hiçbir neden yokken hukuka aykırı bir şekilde verilmiştir” dedi.

Tutuklamalar hukuka aykırıdır
07 MAYIS 2016 CUMARTESİ 01:26
0
2051
2
AA aa

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, geçtiğimiz günlerde düzenlenen PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece “Terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanan 15 kişiye yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

Özsoy, “26 Nisan 2016 tarihinde eşzamanlı kurum ve ev baskınları sonucunda yeri yurdu belli, kendi işinde gücünde olan öğretmen, memur, sendikacı, DBP yöneticisi ve öğrenci 15 vatandaşımız haklarında hiçbir somut suç delili olmamasına rağmen 3 günlük gözaltı sürecinden sonra tutuklanmıştır. Tutuklama kararı Bingöl Sulh Ceza Hakimliği tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmadan ve ortada tutuklamayı gerektirecek hiçbir neden yokken hukuka aykırı bir şekilde verilmiştir. Tutuklamaların hiçbir suç unsuru taşımayan birkaç telefon görüşmesine dayandırılması bu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunun açık göstergesidir. Mahkeme tutuklamaya gerekçe olarak ‘terörle mücadeleyi' gösteriyor. Bu tutuklamaların terörle mücadele ile uzaktan yakından bir alakası yok. Bildiğiniz sivil insanlara sistematik baskı uygulanıyor halkı korkutup sindirmek için. Adam mı vurmuş tutuklananlar? Bomba mı patlatmış? Hangi insanın canını yakmış, hangi şiddet eyleminde bulunmuşlar” dedi.

“Devletin yereldeki görevlileri, Bingöl'deki iktidar partisi siyasetçileri sürekli huzurdan, terörle mücadelen dem vuruyorlar” diyen Özsoy, şunları söyledi: “Bu mu huzur ve terörle mücadele? Bingöllü siyasetçilere soruyorum: Söyleyecek iki kelime sözünüz yok mu bu olup biten zulme karşı? Siz de mi cezaevine gönderilen öğretmen, memur, parti yöneticisi, sendikacı ve öğrencilerin terörist olduğunu düşünüyorsunuz? Öyle düşünmüyorsanız, neden susuyorsunuz? Huzursuzluk üreten, toplumu geren sizin yönettiğiniz devlet kurumlarının ta kendisi. Yazdan beri yüzlerce hukuksuz gözaltı ve tutuklama olmuş, iktidar partisi temsilcilerinin ağzını bıçak açmıyor; hiç biri hakkında tek kelime etmediler, edemediler. İktidarın memurları ve emrindeki basın kurumları çarşaf çarşaf yalanlarla DBP il başkanı bombalarla yakalandı diye kıyametler koparmıştı. Ne oldu, hepsi yalan çıkmadı mı? Yalan, iftira ve baskılar ile hiçbir yere varamazsınız. Zulüm ile bir toplumu esir alamazsınız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mustafa (@Misafir_19648)
08 Mayıs 2016 Pazar 11:32
Öyle diyorsunda peki o kadar pala, bıçak satır sopa müzayedelik olsun diyemi adamların yakalandığı yerden çıktı hele biraz hakkı söyleyin yalanda bi yere kadar herkes hdp./pkk çizgisini ve içlerindekini biliyor bize mamal okuma weta ujara
ALİ AY (@Misafir_19646)
08 Mayıs 2016 Pazar 08:55
Sayın vekil sen bunu çok iyi bilirsinki bu ülkede suçsuz hiç bir insan tutuklanmamıştır ve tutuklanmıyacktırda tıpkı sen ve senin gibi vekil olup masalardan zıplaya zıplaya saldırı yapıp şidete maruz kaln vekil gibi bakın sizde ordayydınız saldırı yapmadığınız için şidete maruz kalmadınız sizler bu ülkeyi çok kötü duruma soktunnuz genceçik çocukların ölümlerine sebeb oldunuz mahkemeler kurdunuz vergi aldınız ve bu vatanı bölmek istersiniz bu halk artık sizin palvralarınız ciddiye almaz siz siz olun saldırıyı savunma amacı olarak kulanmayın
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın