KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Üç aylar ve regaip kandili

Yaklaşmakta olan 3 aylar ve Regaip Kandili ile ilgi açıklama yapan İl
Müftüsü Hasan Çağlar, “Üç aylar, mukaddes zaman dilimlerinin en önemli
olanlarıdır” dedi.

Üç aylar ve regaip kandili
12 HAZİRAN 2010 CUMARTESİ 02:49
0
1867
0
AA aa
13 Pazar 2010 Pazar günü Recep ayının birinci günü ve üç aylarında başlangıcı olduğunu 17 Haziran Perşembeyi Cumaya bağlayan gecenin de Regaip Kandili olduğunu bildiren İl Müftüsü Çağlar, “Bu gece, ilahi rahmet, feyiz ve bereketin bol olduğu “üç aylar” olarak bilinen manevi bir döneme girdiğimizin habercisidir. Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde ifade edildiği gibi, mekânın ve zamanın yaratıcısı olan Yüce Allah, bunların arasından bazı zaman ve mekânlara çok daha fazla değer vermiştir. Mekke, Kudüs ve Medine şehirler ile “üç aylar” ve bazı geceler Yüce Rabbimizin değer verdiği ve insanlardan da değer vermesini istediği mekân ve zaman dilimleridir. İşte, bu Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını bünyesinde barındıran mübarek üç aylar, mukaddes zaman dilimlerinin en önemli olanlarıdır.  Regaib, elde edilmesi arzu edilen şeylere ulaşabilmek için Allah'a çokça yönelme anlamına gelmektedir. Allah'ın rahmet, mağfiret ve bereketinin yoğunlukla hayatımıza inmesi, kulun da yaratıcısına yönelerek bunları sıklıkla istemesinden dolayı bu adı almıştır” ifadelerine yer verdi.

ÜÇ AYLAR MUHASEBE DÖNEMLERİDİR

“Üç aylar; insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları, hata ve günahlardan temizlenip, hayırlı ve yararlı işlere yöneleceği bir zaman dilimidir” diyen Müftü Çağlar, Müslümanlar olarak, Regaib başta olmak üzere önemli gün ve geceleri güzel amellerimizle ihya etmemiz, yanlışlıklarımızın farkına varıp dinimizin belirlediği istikamete yönelerek istifade etmemiz gerektiğine dikkat çekti.

ÜÇ AYLARDA YAPILABİLECEKLER

Regaib gecesi ve onu takip eden Recep ve Şaban aylarına mahsus bir ibadetin olmadığına vurgu yapan Müftü Çağlar, “Allah'ın Resulü, Recep ve Şaban aylarının bazı günlerinde oruç tutar, bazı günlerini de oruçsuz geçirirdi. Bizler de, Peygamber efendimizin sünnetine uygun olarak elimizden geldiği kadar Recep ve Şaban aylarında oruçlu olmaya çalışalım. Hayat rehberimiz olan Kur'an-ı Kerimi hem çok okuyalım hem de onu anlamak için daha fazla gayret gösterelim” diye konuştu.

ÜÇ AYLAR, BİRLİK-BERABERLİK İLE YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DUYGULARININ ÖNE ÇIKTIĞI AYLARDIR

Üç Ayların birlik-beraberlik ile yardımlaşma ve dayanışma duygularının öne çıktığı aylar olduğunu vurgulayan Müftü Çağlar, “Üç aylar günümüzün yoğun ve karmaşık hayat akışı içinde kaybolup giden ve dini hayata dönüşünü ihmal eden modern birey için içe dönük bakış ve öz denetim fırsatıdır. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu zaman diliminde, gönül huzuru içerisinde başta Yüce Allah olmak üzere ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Yanlış ve kusurlarımızdan dönelim. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açalım, aramızdaki sevgi bağını, dayanışma ruhunu güçlendirelim, kırgın gönülleri barıştıralım, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak duralım. Yüce Dinimizin bizden istediği kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Bingöllü kardeşlerimiz başta olmak üzere, milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib gecesi ile üç aylarını tebrik ediyor, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, ülkemiz ve bütün insanlık alemi için huzur, barış ve saadete vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın