KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Üç yıldır imam bekliyorlar

Karlıova ilçesine bağlı 400 nüfuslu Geçitli köyüne bulunan camide üç yıldır imamın olmamasından dolayı köylüler Cuma namazını kılamadıklarını söylediler.

Üç yıldır imam bekliyorlar
20 EYLÜL 2019 CUMA 17:52
2
5535
10
AA aa

Yetmiş haneli olan geçitli köyündeki camiye yaklaşık üç yıl önce imam atandığını ifade eden köylüler imamın görevlendirmeyle ilçe merkezine kaydırıldığını söyleyerek o günden beri camilerinde namaz kılamıyorlar.

Üç yıldır birçok kez ilçe müftülüğüne başvurmalarına rağmen köylerine imam gönderilmediğini söyleyen köy muhtarı Bedri Özmen; “Köyümüze üç yıl önce imam atandı. İmamı görevlendirme ile ilçe merkezine çektiler. Görevlendirilen imamın kadrosu hala köyümüzde olduğu için başka bir imamı bize gönderemiyorlar.  Ya bizim imamı tekrar köyümüze gönderin ya da kadrosuyla birlikte alınki köyümüze yeni imam atansın. Üç yıldır doğru dürüst camimiz açılmıyor. Köyümüzde ezan okunmuyor. Cuma namazını imkânı olanlar ilçe merkezine gidip kılıyorlar. Geriye kalanlarımız ise Cuma namazını bile kılamıyor” dedi.

Köylülerden Menduh Düzgün ise; “köy camilerinde bir cenaze bile yıkanmıyor. Namaz kılamıyoruz defalarca bunu yetkililere aktarmamıza rağmen köyümüz imamsız bırakıldı diyerek imam istediklerini söyleyerek imam istiyoruz dedi. Köy camisinin her vakitte kilitli olduğunu söyleyen Hasan Ali Özmen ise Cuma namazı bile kılamıyoruz devletimizden imam istiyoruz” diyerek yetkililerin seslerini duymalarını istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50291)
21 Eylül 2019 Cumartesi 19:00
vah vah derdo gran
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50272)
21 Eylül 2019 Cumartesi 10:34
Ne kadarda magdur olmuslar, imamsizlik zor be kardeşim..diyanet bir an önce ivedilikle bu konuya el atip bu kardeşlerimize dini bütün eylesin. Yoksa ahireti aleme imamsiz teşrif ettirmenin vebalini boynunda taşir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50254)
21 Eylül 2019 Cumartesi 04:54
Dört yüz kişiden imamlık yapabilecek yoksa vayki vay
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50305)
22 Eylül 2019 Pazar 11:29
@Misafir Kullanıcı Kesinlikle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50280)
21 Eylül 2019 Cumartesi 13:18
@Misafir Kullanıcı Aynen öyle hic mi bilgisi olan yok yazik ki ne yazik
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50251)
21 Eylül 2019 Cumartesi 04:50
Ne gerek var müftülükten istemeye çevre şehircilik Müdürlüğü imam dolu alıp birini versinler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50316)
22 Eylül 2019 Pazar 18:29
@Misafir Kullanıcı Gida Tarim ve Hayvancilik bakanligi başvursunlar, burasi imam doludur..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50302)
22 Eylül 2019 Pazar 10:48
@Misafir Kullanıcı Çok mu komik?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50296)
21 Eylül 2019 Cumartesi 22:47
@Misafir Kullanıcı Hiç bu kadar güldüğümü hatirlamiyorum Allah sana uzun ömürler versin ....Onlarda ihaleci olmuş diyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50294)
21 Eylül 2019 Cumartesi 21:20
@Misafir Kullanıcı Tarım orman il müdürlüğüne de başvurabilir:))) zira buralarda imam dolu
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın