KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Ücretler mağdur ediyor

Yetki belgeleriyle ilgili meclise soru önergesi veren Özsoy, “Yetki belgesi ücretlerinin yüksek maliyetli olması ve sadece bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde ödeme kabulü zorunluluğu yükümlüleri ciddi şekilde mağdur etmektedir” dedi.

Ücretler mağdur ediyor
11 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA 03:23
0
1529
0
AA aa

 HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Önergesinde yetki belgesi ücretlerinin mağduriyetlere sebebiyet verdiğini ifade eden Özsoy, “Yolcu, nakliyat ve kargo taşımacılığında gerekli olan yetki belgelerinin bedeli olarak yükümlülerden yüksek ücretler alınmaktadır. Örneğin, otobüsle yurtiçi tarifesiz yolcu taşımacılığı için (D1) 30.684 TL, yurtiçi kargo işletmeciliği için (M2) 306.878 TL, otobüsle 100 km'ye kadar şehirlerarası ve il içi yolcu taşımacılığı (D4) belgesi alabilmek için ise 7.901 TL ödenmektedir. Bu ücretlendirmeler ağır maliyet yükü oluşturmakla beraber sadece bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde ödeme kabulü zorunluluğu nedeniyle yükümlüleri zor durumda bırakmaktadır. Bingöl'le beraber 14 ilin bağlı bulunduğu Erzurum 10. Bölge Müdürlüğü bunlardan bir tanesidir. Yetki belgesi ücretlerinin yüksek maliyetli olması ve sadece bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde ödeme kabulü zorunluluğu yükümlüleri ciddi şekilde mağdur etmektedir. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Özsoy, şu soruların cevaplandırılmasını istedi;    

Son 5 yılda Bingöl'de yolcu taşımacılığı yetki belgesi için yükümlülerden tahsis edilen paranın miktarı nedir?

Tahsis edilen paralar nereye aktarılmakta ve hangi amaçla kullanılmaktadır?

Yükümlüleri ağır bir maddi yükün altına bırakarak mağdur eden bu ücret uygulamasında bir indirim yapmayı planlıyor musunuz?

Bütün illerde yetki belgesi ücret kabulünün yapılabileceği temsilcilikler açmak doğrultusunda bir çalışma var mıdır?

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde taşımacılık hizmeti veren kişi ve işyerlerine yönelik buna benzer ağır uygulamalar var mıdır? 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
09.07.2025
20:23
Bingöl`de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 ayrı noktada toplam 4 bin 314 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
09.07.2025
20:20
Bingölspor FK`nın ilk maçı 6 Eylül`de Karaköprü ile…
Bingölspor FK'nın ilk maçı 6 Eylül'de Karaköprü ile…
3. Lig 2. Grup'ta mücadele edecek yeşil beyazlı temsilcimiz Bingölspor FK, ilk maçını 6 Eylül 2025'te kendi sahasında Karaköprü Belediyespor ile oynayacak. İlk yarıda 15 maç oynayacak olan temsilcimizin iç ve dış saha maçları şöyle;
09.07.2025
20:18
Bingöl`de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Bingöl'de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Programın gerektirdiği asgari şartları sağlamak koşuluyla, mevcut üretim kapasitesinde en az yüzde 75 oranında ve mevcut kayıtlı istihdamda en az yüzde 50 oranında artış sağlayan kapasite artışına yönelik yatırımlar da desteklenebilecek. Desteklenecek yatırım konuları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın