KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Üçüncü sınıf insanlar mıyız?

Kavşut; “Sayın Başbakanımızdan yardım ve desteklerini bekliyoruz”

Üçüncü sınıf insanlar mıyız?
16 HAZİRAN 2007 CUMARTESİ 14:25
0
1543
0
AA aa
Bingöl'de 1992–93 yılları arasında Devlet Su İşleri (DSİ) 94. Şube Müdürlüğü'nde geçici işçi statüsü ile çalışırken işten çıkarıldıklarını söyleyen Tevfik Kavşut adlı vatandaş, Türkiye genelinde kendileriyle birlikte işten çıkarılan işçiden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 11 bin kişinin işe alınmadığını ileri sürdü. Bingöl'de yaklaşık bin kişinin kendisi gibi işten çıkarıldığını belirten Kavşut; “Aynı dönemde bizim ile birlikte batı bölgelerinde de işçi çıkarma işlemi yapılmıştı. Fakat bu işçiler ileriki süreçte yeniden işe alındı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 11 bin kişi ise geri işe alınmadı. Buna bir anlam veremediğimiz gibi sesimizi de duyuramadık” dedi.
Bingöl'ün en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu hatırlatan Kavşut, 14 yıldır iş beklediklerini fakat sorunlarına çare bulamadıklarını ifade etti.
“Doğuda yaşayan insanlar üçüncü sınıf insanlar mı?” diyen Kavşut; “Batı bölgelerindekiler alınabiliyordu da neden bizler kapı dışarı edildik. Neden her zaman ayrımcılığa tabi tutuluyoruz. Bizim de evimiz, ekmek bekleyen çocuklarımız var. 11 insan iş bekliyor. Bu konuda Sayın Başbakanımızın yardım ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2026
21:57
Sarıkuşak beyaza büründü!
Sarıkuşak beyaza büründü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Sarıkuşak köyünde etkili olan kar yağışı, yerleşim alanlarını ve geniş arazileri beyaz örtüyle kapladı. Köyde kış mevsiminin ilk manzaraları ortaya çıktı.
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu`ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet:
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl`de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın