KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Üçüncü sınıf insanlar mıyız?

Kavşut; “Sayın Başbakanımızdan yardım ve desteklerini bekliyoruz”

Üçüncü sınıf insanlar mıyız?
16 HAZİRAN 2007 CUMARTESİ 14:25
0
1454
0
AA aa
Bingöl'de 1992–93 yılları arasında Devlet Su İşleri (DSİ) 94. Şube Müdürlüğü'nde geçici işçi statüsü ile çalışırken işten çıkarıldıklarını söyleyen Tevfik Kavşut adlı vatandaş, Türkiye genelinde kendileriyle birlikte işten çıkarılan işçiden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 11 bin kişinin işe alınmadığını ileri sürdü. Bingöl'de yaklaşık bin kişinin kendisi gibi işten çıkarıldığını belirten Kavşut; “Aynı dönemde bizim ile birlikte batı bölgelerinde de işçi çıkarma işlemi yapılmıştı. Fakat bu işçiler ileriki süreçte yeniden işe alındı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 11 bin kişi ise geri işe alınmadı. Buna bir anlam veremediğimiz gibi sesimizi de duyuramadık” dedi.
Bingöl'ün en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu hatırlatan Kavşut, 14 yıldır iş beklediklerini fakat sorunlarına çare bulamadıklarını ifade etti.
“Doğuda yaşayan insanlar üçüncü sınıf insanlar mı?” diyen Kavşut; “Batı bölgelerindekiler alınabiliyordu da neden bizler kapı dışarı edildik. Neden her zaman ayrımcılığa tabi tutuluyoruz. Bizim de evimiz, ekmek bekleyen çocuklarımız var. 11 insan iş bekliyor. Bu konuda Sayın Başbakanımızın yardım ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın