Ukü, bingöllü öğrencilerle buluştu
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin (UKÜ) akademik kadrosundan oluşan bir ekip, Bingöl'de ki öğrencilerle buluştu. UKÜ ekibi Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Bingöl'deki öğrencilerle bir araya geldi.
04 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 09:42 |
0 |
2123 |
0 |
|
AA |
aa |
|
UKÜ ekibi öğrencilerle buluşarak, 'Meslek ve İyi Bir Üniversite Seçimi' konusundaki deneyimlerini paylaştı. UKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim, Şanlıurfa'da, Anadolu Lisesi, Sabiha Özlek Lisesi ve Sistem Dershanesi; Diyarbakır'da, Ortadoğu Koleji, Kadro, Aşama, Final ve Kültür Dershanesi; Mardin'de Fen Lisesi, Uğur Dershanesi, Kızıltepe ilçesinde de Çözüm ve Birey Dershanesi'ndeki öğrencilerle 'Meslek ve İyi Bir Üniversite Seçimi' konusundaki deneyimlerini paylaştı.
Prof. Dr. Seçim, insan yaşamında evlilik kadar meslek seçiminde önemli olduğunu, çünkü insanın eşi gibi mesleğiyle de bir nevi evli olduğunu belirterek, "İnsan, yaşamını sürdüreceği eş konusunda ne kadar titiz davranıyorsa, meslek seçiminde de aynı titizliği göstermesi gerekir. Bunun içinde eşi gibi seveceği ve yapabileceği mesleği seçmelidir. Unutulmamalı ki kişi, ömrünün büyük bölümünü seçeceği mesleğiyle geçirecektir. Dolayısıyla mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürebilmesi için de seveceği ve mutlu olabileceği bir meslek seçmelidir. Bu da iyi ve altyapısı düzgün bir üniversiteyle olur. Bu nedenle meslek seçimi kadar üniversite seçimi de önemlidir" dedi.
DOÇ.DR. AKGÜN BİNGÖLLÜ ÖĞRENCİLELERLE BULUŞTU
Bingöl'de öğrencilerle buluşan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ertan Akgün ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir eğitim adası olduğunu, bu nedenle üniversitelerinin eğitime büyük önem verdiklerini kaydederek, "Öğrencilerimiz bizim için çok değerlidir. Bu nedenle açık kapı politikası uygulamaktayız. Tüm bölümlerde görev yapan akademik kadromuzun kapısı öğrenciye her zaman açıktır. Öğrencilerle ders dışında da bire bir görüşmeler yaparak, daha iyi eğitim almalarını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
“PAROLAMIZ DAHA KALİTELİ BİR EĞİTİMDİR”
UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, sorumluluk alanı olan Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt ve Bingöl'de öğrencilerle bire bir temas kurduklarını belirterek, ''Parolamız daha kaliteli bir eğitimdir. Bunun için üniversitemiz mütevelli heyeti, hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Altyapıya büyük yatırımlar yapıyor. UKÜ ailesi olarak, durmadan daha kaliteli bir eğitim için çabalıyoruz. Bölgemizden UKÜ'ye büyük ilgi var. Öğrencilerimiz UKÜ'de kaliteli bir altyapıda, 42 ülkeden gelen öğrencilerimizle birlikte eğitim almaktadır" şeklinde konuştu.
Yıldırım, öğrencilerine paket programlar kapsamında yurt ve yemek hizmeti de verdiklerini,kampus üniversitesi olan UKÜ'de, öğrenci ve veliler için tüm imkanların düşünüldüğünü belirterek, bu dönem Eczacılık Fakültesi bünyesinde Eczacılık, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde ise Biyosistem Mühendisliği ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümlerinin de açıldığını sözlerine ekledi.
|
11.06.2026 17:57
 |
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı |
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi. |
|
11.06.2026 17:24
 |
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak |
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi. |
|
11.06.2026 13:14
 |
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı |
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı. |
|
10.06.2026 22:05
 |
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir' |
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı. |
|
10.06.2026 21:31
 |
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!' |
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi. |
|
10.06.2026 20:21
 |
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak |
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti. |
|
|