KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Ukü, bingöllü öğrencilerle buluştu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin (UKÜ) akademik kadrosundan oluşan bir ekip, Bingöl'de ki öğrencilerle buluştu. UKÜ ekibi Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Bingöl'deki öğrencilerle bir araya geldi.

Ukü, bingöllü öğrencilerle buluştu
04 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 09:42
0
1892
0
AA aa

UKÜ ekibi öğrencilerle buluşarak, 'Meslek ve İyi Bir Üniversite Seçimi' konusundaki deneyimlerini paylaştı. UKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim, Şanlıurfa'da, Anadolu Lisesi, Sabiha Özlek Lisesi ve Sistem Dershanesi; Diyarbakır'da, Ortadoğu Koleji, Kadro, Aşama, Final ve Kültür Dershanesi; Mardin'de Fen Lisesi, Uğur Dershanesi, Kızıltepe ilçesinde de Çözüm ve Birey Dershanesi'ndeki öğrencilerle 'Meslek ve İyi Bir Üniversite Seçimi' konusundaki deneyimlerini paylaştı.

 
Prof. Dr. Seçim, insan yaşamında evlilik kadar meslek seçiminde önemli olduğunu, çünkü insanın eşi gibi mesleğiyle de bir nevi evli olduğunu belirterek, "İnsan, yaşamını sürdüreceği eş konusunda ne kadar titiz davranıyorsa, meslek seçiminde de aynı titizliği göstermesi gerekir. Bunun içinde eşi gibi seveceği ve yapabileceği mesleği seçmelidir. Unutulmamalı ki kişi, ömrünün büyük bölümünü seçeceği mesleğiyle geçirecektir. Dolayısıyla mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürebilmesi için de seveceği ve mutlu olabileceği bir meslek seçmelidir. Bu da iyi ve altyapısı düzgün bir üniversiteyle olur. Bu nedenle meslek seçimi kadar üniversite seçimi de önemlidir" dedi.
 
DOÇ.DR. AKGÜN BİNGÖLLÜ ÖĞRENCİLELERLE BULUŞTU
 
Bingöl'de öğrencilerle buluşan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ertan Akgün ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir eğitim adası olduğunu, bu nedenle üniversitelerinin eğitime büyük önem verdiklerini kaydederek, "Öğrencilerimiz bizim için çok değerlidir. Bu nedenle açık kapı politikası uygulamaktayız. Tüm bölümlerde görev yapan akademik kadromuzun kapısı öğrenciye her zaman açıktır. Öğrencilerle ders dışında da bire bir görüşmeler yaparak, daha iyi eğitim almalarını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
 
“PAROLAMIZ DAHA KALİTELİ BİR EĞİTİMDİR”
 
UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, sorumluluk alanı olan Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt ve Bingöl'de öğrencilerle bire bir temas kurduklarını belirterek, ''Parolamız daha kaliteli bir eğitimdir. Bunun için üniversitemiz mütevelli heyeti, hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Altyapıya büyük yatırımlar yapıyor. UKÜ ailesi olarak, durmadan daha kaliteli bir eğitim için çabalıyoruz. Bölgemizden UKÜ'ye büyük ilgi var. Öğrencilerimiz UKÜ'de kaliteli bir altyapıda, 42 ülkeden gelen öğrencilerimizle birlikte eğitim almaktadır" şeklinde konuştu.
 
Yıldırım, öğrencilerine paket programlar kapsamında yurt ve yemek hizmeti de verdiklerini,kampus üniversitesi olan UKÜ'de, öğrenci ve veliler için tüm imkanların düşünüldüğünü belirterek, bu dönem Eczacılık Fakültesi bünyesinde Eczacılık, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde ise Biyosistem Mühendisliği ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümlerinin de açıldığını sözlerine ekledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.01.2026
23:49
Bingöl`den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl'den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, ABD'nin Venezuela'ya yönelik müdahale girişimlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, askeri tehditlerin ve halk iradesine yönelik müdahalelerin 'küresel haydutluk düzeninin bir parçası' olduğu vurgulandı.
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın