KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Ülke içinde yerinden olmuş kişiler..!

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan ve Birleşmiş Milletler (UNDP) tarafından teknik destek sağlanan "Ülke İçinde Yerinden Olmuş Kişiler Programının Geliştirilmesine Destek Projesi" toplantısı dün İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.

Ülke içinde yerinden olmuş kişiler..!
17 NİSAN 2009 CUMA 10:47
0
1420
0
AA aa
Ülke İçinde Yerinden Olmuş Kişilere yönelik atılması gereken adımlar tartışıldığı toplantı sabah ve öğlen olmak üzere iki seansta gerçekleştirildi.
Dün saat 10.00'da Bingöl Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın'ın başkanlık yaptığı toplantıya UNDP Proje Müdürü Dr. Ercan Balcı, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel basın temsilcileri, özel sektör temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Bingöl Valiliği'nin ev sahipliğinde yapılan çalışmada ‘Ülke İçinde Yerinden Olmuş Kişilere' yönelik atılması gereken adımlar tartışıldı. Ayrıca köye dönmek isteyenler ile göç ettikleri şehirlerde yaşamak isteyenlerin ihtiyaç duydukları hizmetler, göç edenlerin bulundukları yerlere entegrasyonu için gereken çalışmalar ve bu kişilerin sorunlarının giderilmesi için atılması gereken adımlar üzerine fikirler paylaşıldı. Toplantıda söz alan katılımcılar, kendi görüşlerini ve politika önerilerini ifade ederek canlı ve yapıcı bir tartışma platformu oluşturdular.

Yerinden Olmuş Kişiler konusunda Bingöl'de yaşanan sorunları Bingöl'de yaşayanları dinleyerek değerlendirmek ve politika önerileri hazırlamak istediklerini belirten UNDP Proje Müdürü Dr. Ercan Balcı: "Katılımcı bir yöntemle, yöreye özgü bir yaklaşımla ve paydaşların görüş ve önerilerini alarak bir eylem planı hazırlamak konusunda Bingöl Valiliği'ne teknik destek vermek istiyoruz" dedi.
Bu toplantılarda katılımcılar atölye çalışması yaparak gruplar halinde konuya ilişkin değerlendirmelerini aktardılar. Aktarılan bilgi ve görüşler ışığında Bingöl İl Eylem Planı oluşturulacağı belirtildi.

Proje kapsamında önümüzdeki süreçte Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman, Hakkâri, Şırnak, Ağrı ve Diyarbakır illerinde de çalışmalara devam edileceği öğrenildi.
 

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın