KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Ülker ile boydak'a rus ilgisi

Rusya Eski Başbakanı, KGB'nin bir dönemki en önemli ismi şimdi Rusya'nın ticareti için çalışıyor. Metin Can'ın haberi

Ülker ile boydak`a rus ilgisi
21 MAYIS 2008 ÇARŞAMBA 10:07
0
916
0
AA aa
Rusya Eski Başbakanı, KGB'nin bir dönemki en önemli ismi Yevgeniy Primakov, 4 gündür Türkiye'de önemli temaslar yapıyor. Şuan Rusya Ticaret Odaları Birliği Başkanı Yevgeniy Primakov, iki gün Kayseri'de kaldı ve Boydak Grubu ile önemli görüşmeler yaptı. HABERTURK.COM'a konuşan Primakov iki ülke ilişkilier için önemli mesajlar verdi. Türk İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) davetlisi olarak geldiği Türkiye'de Kayseri ve İstanbul'da işadamlarıyla buluşan Primakov, Kayseri'de iki gün kaldığını ve Boydak Grubu'nun üretim tesislerini incelediğini belirterek, "Boydak Grubu, Rusya'da yapacakları işlerle ilgili araştırma yapıyor. Rus mobilya şirketleriyle Rusya'da ortak projeler düşünüyorlar. Ürünleri çok gelişmiş ve başka alanlarda da üretim yapan bir grup. Kablo üretiminde, finansta ve diğer bazı sanayi alanlarında da iddialılar. Biz de Boydak ile işbirliğine açığız" dedi. İstanbul'da da Türkiye'nin önemli firmalarının temsilcileriyle ortaklıklar konusunda genel görüşmeler yaptıklarını söyleyen Primakov, Türk-Rus İş Konseyi'nin de ektin çalışmalar yaparak firmaları birebir ilişkiye geçirdiğini anlattı.

Boydak'ın Rusya'da, Rus mobilyacılarla ortak üretim düşündüğünü söyleyen Primakov, ardından İstanbul'da da aralarında Ülker'in yöneticilerinin de bulunduğu bir grup işadamıyla da bir araya
 geldi.

RUSYA Federasyonu (Rusya) eski Başbakanı ve Rusya Ticaret Odaları Birliği Başkanı Yevgeniy Primakov, üç gündür Türkiye'de temaslarda bulunuyor. Primakov'un ilk adreslerinden birisi Kayseri oldu. Burada Boydak grubu ile yakın ilişkiler kuran ve önemli ortaklık bağlantılarına aracı olan Primakov ardından İstanbul'a geldi ve Ülker grubunun üst düzey yetkilileri ile görüştü. Türk sanayicilerinin Rusya'da üretim yapmak için çok istekli olduğunu söyledi. Bu konudaki gelişmelerden memnun olduklarını anlatan Primakov, Rusya'da ayrıca eğitim, sağlık, konut, inşaat ve tarım alanlarında da önemli fırsatlar olduğunu ve bu konularda ortak projeler yapılabileceğini söyledi.

Rus yatırımcıların son yıllarda Türkiye'de yatırımlarının hızlandığını hatırlatan Primakov, turizm, enerji, telekomünikasyon alanlarındaki yatırımların artarak devam edeceğini söyledi. Primakov, "Nükleer enerji santralı için açılan ihaleye de Rus yatırımcılardan teklif gelecek. Biz bu alanda çok büyük tecrübeye sahibiz. Bu nedenle bizden gelecek teklifler çok daha cazip ve uygun olabilir" diye konuştu. Türkiye ile Rusya arasında resmi verilere göre Rusya lehine büyük ticaret fazlası bulunduğu görüşüne katılmadığını da söyleyen Primakov, "Türkiye'ye her yıl 2 milyon Rus turist geliyor. Bu, Türkiye için 2 milyar dolar turizm geliri demektir. Ayrıca bavul ticaretini de düşünürsek Türkiye de Rusya'dan büyük gelirler elde ediyor. Bunlara Rusya'daki Türk müteahhitlerini de dahil edersek dengeli sayılırız" diye konuştu.

Rusya, Irak'ın toprak bütünlüğünü istiyor

10 gün önce Kuzey Irak'ı gezen ve bu bölgedeki Kürt liderlerle de görüşen Yevgeniy Primakov, bu temaslarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Benim konuştuğum liderlerden hiçbiri bağımsızlıktan söz etmedi. Onların istediği çok geniş bir özerklik, istikrar ve gelişme. Rusya olarak bizim de Irak konusundaki görüşümüz Irak'ın bütünlüğünün devam etmesidir. Irak'ta istikrarı biz de arzuluyoruz. Ancak şu andaki tablo bunun kısa sürede sağlanacağını göstermiyor."

Türk müteahhit Rusya'da 1 yılda 3.5 milyar dolarlık iş bitirdi

RUS-Türk İş Konseyi Müdürü Namık Yakubov, Rusya'daki Türk müteahhitlerinin sadece son 1 yıl içinde 75 projeyi bitirdiğini ve bunun 3.5 milyar dolarlık iş olduğunu söyledi. Yakubov, tarihte Türkiye'de tekstil ve demir-çelik gibi kritik sektörlerin kuruluşunda da Rusya'nın öncülük ettiğini hatırlatarak, "1970'lerde bazı büyük projelerde ben de görev aldım. Türkiye ile Rusya arasında ekonomide tarihi derin bağlar var. Bu devam edecek" dedi. Yakubov, 1932'de Kayseri ve Nazilli'de tekstil tesislerinin Ruslar tarafından kurulduğunu ancak bugün Türk tekstilinin hem dünyada hem de Rusya'da bir numara olduğunu belirtti. Yakubov, inşaat işinde de Türklerin çok başarılı olduğunu, bu konudaki gelişmenin temelinin 1984'te atıldığını hatırlattı. Namık Yakubov, şöyle konuştu: "Bugün Türk müteahhitler dünyada yürüttükleri proje hacminin yüzde 65'ini Rusya'da yapıyorlar."

 

HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın