KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Ülkücüler ergenekon'a nasıl bakıyor

ulkucu.org sitesi, yaptığı anketin ilk günkü sonuçları ülkücü camianın Ergenekon davasına nasıl baktığını gözler önüne serdi...

Ülkücüler ergenekon`a nasıl bakıyor
09 HAZİRAN 2009 SALI 08:18
0
1254
0
AA aa
Şu ana kadar 5 bin 764 kişinin oy kullandığı araştırmada, katılımcıların yüzde 81'i söz konusu yapılanmanın 'devlete ve milliyetçiliğe zarar verdiğine' inanıyor. Yüzde 4'ü ise 'uydurma' diyerek örgütün varlığına inanmadığını bildirdi.

Ülkücülerin yakından takip ettiği 'ulkucu.org' adlı internet sitesi, üyelerinin Ergenekon örgütüne bakış açısını ortaya koyan önemli bir çalışmaya imza attı. Sitenin yaptığı ve şu ana kadar 5 bin 764 kişinin iştirak ettiği ankette, katılımcıların yüzde 81'i örgütün varlığına inandığını belirtirken, yasadışı yapılanmanın milliyetçiliğe ve devlete zarar verdiğinin altını çizdi. Buna karşılık sadece yüzde 4'ü "uydurma bir örgüt" yönünde görüş bildirdi. Yüzde 1'i ise Ergenekon'u "yararlı" bir yapılanma olarak görüyor.

ulkucu.org sitesindeki önemli araştırmada, katılımcılara "Ergenekon adıyla bir örgütün varlığına inanıyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Dün itibarıyla 5 bin 764 kişinin oy kullandığı ankette, katılımcıların yüzde 30'u "Ergenekon adını kirleten, milliyetçiliğe düşman bir yapılanma" şıkkını işaretledi. Yüzde 28'i "İnanıyorum. Türk gibi görünenlerin devleti kontrol ettiği bir yapılanma." derken, yüzde 12"si "İnanıyorum. Gladio benzeri kirli bir yapılanma", yüzde 11'i "Kendisine devlet için çalışan süsü veren yasadışı yapılanma." seçeneklerini tercih etti. Araştırmada "Uydurma bir örgüt" diyenlerin oranı yüzde 4'te kaldı. Sadece yüzde biri "Temiz bir yapılanma, Ergenekon adına uygun." görüşünde olduğunu bildirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, tabanın bu hassasiyetini göz önüne aldığı gözleniyor. Bahçeli ve kurmayları, başından beri soruşturmayı "demokrasi açısından önemli ve ciddi bir gelişme" olarak görürken, başta CHP olmak üzere bazı çevrelerin yargı üzerinde kurmaya çalıştığı baskılara karşı çıkıyor. Bahçeli, tartışmaların yeniden alevlendiği ocak ayındaki konuşmalarında şu uyarıları yapmıştı: "Kendi mecrasında akan hukuki sürecin bir tarafı olmak, hukuka ve kanunlara aykırı olacağı gibi, siyasî sorumluluk ve demokratik meşruiyet anlayışıyla da bağdaşmayacaktır. Hukukun güvenilirliğine gölge düşürmek, yargı bağımsızlığını sürdürebilmek için kurum ve kişiler kendilerine düşen özen ve sağduyuyu azami olarak göstermelidir. Bu süreçte adaletin gecikmeden tecelli ve adil yargılama hakkına titizlikle uygun davranılması hukuk devletinin vazgeçilmez bir gereğidir. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de buradan sesleniyorum. Vazgeç bu kapristen. Kurumsal çatışma, her şeyi ortadan kaldırmaya yönelik tarihî bir hata olur. Demokratik bir ayıp olur. Artık bu ülke ara rejimi, darbeleri tamamen terk etmeli, millet fertleriyle kucaklaşan bir irade ortaya koymalıdır."

(Zaman)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın