KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Uludere olayı kınandı

Eğitim Sen Bingöl Şubesi, Dörtyol'daki Saat Kulesi'ne kadar yürüyerek Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü yaylasında yaşanan olay kınadı.

Uludere olayı kınandı
02 OCAK 2012 PAZARTESİ 02:19
0
2086
0
AA aa

Önceki gün Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü yaylasında F- 16'lardan atılan bombalarla vatandaşların hayatlarını kaybetmelerine tepkiler girerek artıyor.

Yaşanan olayı kınamak için haftasonu yüzlerce insan saat 13.00'da Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya geldi.

Kınama Eğitim Sen Bingöl Şubesi Başkanı Metin Kılıç'ın katılımcıları saygı duruşuna daveti ile başladı.

Grup, daha sonra basının yaşanan olaylarda taraflı davrandığını iddia ederek basın mensuplarına arkalarını dönerek tepki gösterdiler.

Daha sonra katılımcılar adına konuşan İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy, “35 canımızın bombalarla katledilmesi olayına bütün dünya tanık oldu. Bunun hunharca bir katliam olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. İnsan hakları örgütlerinin temsilcilerinden oluşan heyetin katliamla ilgili tespitleri kamuoyu ile paylaşılmıştı. Konuya dikkat çekmek, iktidar sahiplerinin, basın kuruluşlarının vicdandan ve ahlaktan uzak tutumunu ifşa etmek için bir kez daha bugün bu meydanda bir araya geldik. 1943 yılında Mustafa Muğlalı'nın gerçekleştirdiği katliamında savunmasız 33 köylü katledilmişti. Bu dönem CHP zihniyetinin dönemiydi. Bugün 2011 yılının son günü. Devlet aynı devlet, ancak iktidar sahipleri farklı: AKP İktidarı. Zihniyette hiçbir farklılık yok. Eski zihniyet hala canlı. Bu zihniyetin imzasının bulunduğu katliamda 35 canımız katledildi” dedi.

Olayla ilgili resmi açıklamalar evrensel hak, hukuk, vicdanın gerektirdiği yaklaşımdan uzak açıklamalar olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Basının tepkisi her zaman olduğu gibi, iktidara endeksli yaklaşım şeklinde olmuştur. Katliamı saatler sonra resmi ağızların penceresinden bakarak değerlendirdiler. Vicdan sahibi birkaç gazetecinin olaya yaklaşımı ise başbakanın vicdan ve ahlaktan uzak tutumu ile bastırılmak istenmiştir. Bu halka insanca yaklaşma yerine İsrail ve ABD'den alınan insansız hava araçlarıyla yaklaşıldıkça, bu kirli savaş sona erdirilmedikçe bu katliamların yaşanabilmesi her an ihtimal” şeklinde konuştu.

Aksoy'un akabinde Öğretmen Mürsel Bek'in yaşanan olay üzerine yazdığı ‘Otuz Beş Can' şiirini okudu.

Kınama, Eğitim Sen Bingöl Şubesi'ne yürüyerek giden grubun dağılmasıyla son buldu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın