KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Uludere olayı kınandı

Eğitim Sen Bingöl Şubesi, Dörtyol'daki Saat Kulesi'ne kadar yürüyerek Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü yaylasında yaşanan olay kınadı.

Uludere olayı kınandı
02 OCAK 2012 PAZARTESİ 02:19
0
2436
0
AA aa

Önceki gün Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü yaylasında F- 16'lardan atılan bombalarla vatandaşların hayatlarını kaybetmelerine tepkiler girerek artıyor.

Yaşanan olayı kınamak için haftasonu yüzlerce insan saat 13.00'da Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya geldi.

Kınama Eğitim Sen Bingöl Şubesi Başkanı Metin Kılıç'ın katılımcıları saygı duruşuna daveti ile başladı.

Grup, daha sonra basının yaşanan olaylarda taraflı davrandığını iddia ederek basın mensuplarına arkalarını dönerek tepki gösterdiler.

Daha sonra katılımcılar adına konuşan İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy, “35 canımızın bombalarla katledilmesi olayına bütün dünya tanık oldu. Bunun hunharca bir katliam olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. İnsan hakları örgütlerinin temsilcilerinden oluşan heyetin katliamla ilgili tespitleri kamuoyu ile paylaşılmıştı. Konuya dikkat çekmek, iktidar sahiplerinin, basın kuruluşlarının vicdandan ve ahlaktan uzak tutumunu ifşa etmek için bir kez daha bugün bu meydanda bir araya geldik. 1943 yılında Mustafa Muğlalı'nın gerçekleştirdiği katliamında savunmasız 33 köylü katledilmişti. Bu dönem CHP zihniyetinin dönemiydi. Bugün 2011 yılının son günü. Devlet aynı devlet, ancak iktidar sahipleri farklı: AKP İktidarı. Zihniyette hiçbir farklılık yok. Eski zihniyet hala canlı. Bu zihniyetin imzasının bulunduğu katliamda 35 canımız katledildi” dedi.

Olayla ilgili resmi açıklamalar evrensel hak, hukuk, vicdanın gerektirdiği yaklaşımdan uzak açıklamalar olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Basının tepkisi her zaman olduğu gibi, iktidara endeksli yaklaşım şeklinde olmuştur. Katliamı saatler sonra resmi ağızların penceresinden bakarak değerlendirdiler. Vicdan sahibi birkaç gazetecinin olaya yaklaşımı ise başbakanın vicdan ve ahlaktan uzak tutumu ile bastırılmak istenmiştir. Bu halka insanca yaklaşma yerine İsrail ve ABD'den alınan insansız hava araçlarıyla yaklaşıldıkça, bu kirli savaş sona erdirilmedikçe bu katliamların yaşanabilmesi her an ihtimal” şeklinde konuştu.

Aksoy'un akabinde Öğretmen Mürsel Bek'in yaşanan olay üzerine yazdığı ‘Otuz Beş Can' şiirini okudu.

Kınama, Eğitim Sen Bingöl Şubesi'ne yürüyerek giden grubun dağılmasıyla son buldu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın