KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Uluslararası af örgütü'nden arjantin'e suçlama

Uluslararası Af Örgütü, Arjantin'de sağlık sisteminin, kadınların doğum kontrolü ve kürtaj ihtiyaçlarını karşılamadığını açıkladı.

Uluslararası af örgütü`nden arjantin`e suçlama
11 AĞUSTOS 2010 ÇARŞAMBA 09:10
0
1787
0
AA aa

Örgütün raporunda, birçok Latin Amerika ülkesinde olduğu gibi Arjantin'de de kürtajın yasak olduğu, sadece kadının gelişimsel açıdan sakat, tecavüz kurbanı veya sağlığının tehlikede olmasının istisnai durumlar olarak kabul edildiği belirtildi.

Raporda, Arjantinli doktorların rutin olarak bu gibi durumlarda dahi kürtajı geciktirdiği veya yapmadığı, bunun çok sayıda kadını sistem dışında riskli prosedürlere zorladığı ifade edildi.

Örgüt, konuyla ilgili olarak görüşülen Arjantinli kadınların, yasal yollardan kürtaj olmak istediklerinde düşmanca muamele gördüklerini söylediklerini bildirdi.

Raporda, tecavüz sonucu hamile kalan, psikoloğundan hamileliğini sona erdirmemesi yönünde baskı gören ve karşısına çıktığı hakimin de güzel giyindiği gerekçesiyle tecavüzün kendisinde tramvaya yol açmış olmayabileceği yönündeki yorumuna maruz kalan bir kadının hikayesine yer verildi.

Söz konusu kadının, bir kadın hakları örgütünün yardımıyla devlet hastanesinde kürtaj olabildiği belirtilen raporda ayrıca, çok sayıda kadının doğum kontrol haplarını temin etmekte zorluk yaşadığı ya da kendilerine tarihi geçmiş haplar verildiği kaydedildi.

Örgüt, Arjantin'de 2005 yılından bu yana gelişme görülen iki alanı ise tüm devlet okullarında cinsel eğitimin zorunlu hale getirilmesi ve kısırlaştırılmak isteyen kadınların önlerindeki engellerin kaldırılması olarak değerlendirdi.

Arjantin Sağlık Bakanlığı yetkilileri raporla ilgili olarak açıklama yapmadılar.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:25
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Biri hırsızlıktan, diğeri aile kanununa muhalefetten aranıyordu. Bingöl'de Jandarma tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildiler.
08.08.2025
18:04
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Saliha Ozan cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadının yaşam hakkı kutsaldır, dokunulmazdır ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Kadınların güven içinde, özgürce, onuruyla yaşadığı bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler, her bir kadın için, her bir hayat için, her bir nefes için mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
08.08.2025
17:33
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Sözler verildi, kamuoyu heyecanlandı, stadyumun yeri için bile günlerce süren tartışmalar yaşandı ancak gelinen noktada Bakanlıktan da siyasilerden de ses yok! Yeni sezon öncesi TFF stadyum için şartlarını açıklayınca apar topar tadilata yönelinse de 1 ayda nasıl yetiştirileceği muamma!
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın