KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı Türkiye'de bir ilk olacak!

Rektör Çapak, Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, YÖK, TİKA ve TÜBİTAK Başkanları ile üniversite rektörlerinin yanı sıra 11 farklı ülkeden 100'e yakın bilim insanının katılacağını belirtip, tüm halkı fuara davet etti.

Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı Türkiye`de bir ilk olacak!
15 KASIM 2023 ÇARŞAMBA 03:01
14
3480
3
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 17-19 Kasım tarihleri arasında Bingöl'de gerçekleştirilecek Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bingöl Üniversitesi'nce yürütülen çalışmaların da özetlendiği toplantıda, 2007 yılında kurulan Bingöl Üniversitesi'nin bugün itibariyle 10 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 24 araştırma ve uygulama merkezine sahip olduğunu belirten Rektör Çapak, özellikle arıcılık alanındaki atılımların şehre sağladığı avantajları paylaştı.

“Bundan sonra ulusal ve uluslararası projelere yoğunlaşacağız”

Bingöl Üniversitesi'nin 19 bin öğrenci sayısına ulaştığını belirten Rektör Çapak, “40 farklı ülkeden bin yabancı uyruklu öğrencimiz var. 713 öğretim elemanımız, 659 idari ve işçi kadromuz var. Hepsini topladığımızda 20 bin kişiyi geçen devasa bir aileyiz. Bu rakamlara baktığımızda bir şehir üniversitesi olduğumuz açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu aşamadan sonra artık niceliğe değil niteliğe önem vereceğiz. Ulusal ve uluslararası projelere yoğunlaşacağız. Öğrencilerimize daha çok nasıl fayda sağlayabilirizin üzerinde çalışacağız” dedi.

“Üniversitemiz, bölgesel kalkınmada sıyrılma gösterdi”

Bingöl Üniversitesi'nin 2016 yılında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması' alanında pilot üniversite seçildiğine dikkat çeken Rektör Çapak, “İlk 1,5 yılda alt yapıyı oluşturduk. Son beş yılda çok önemli çalışmalar yaptık. Arıcılık alanında yüksek lisans ve doktora programları açtık. Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO açtık. Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Birimi (PİKOM)'ni kurduk. Bingöl Balı'nı ‘Coğrafi İşaret Belgesi' ile tescil ettirdik. Bu alanda yine Avrupa Birliği Coğrafi İşaret sürecini başlattık. ‘Binbbe' ve ‘Çotla' gibi markalarımızı tescil ettirdik. Arı ve arı ürünleri alanında 25 uzmanımız var ve özverili bir şekilde çalışıyorlar. Bilimsel olarak ‘Bingöl Florası Atlası'nı oluşturduk.  Arı ve arı ürünleri alanında uluslararası dergimizi çıkardık” şeklinde konuştu. Bingöl Üniversitesi'nin bölgesel kalkınmada pilot seçilen üniversiteler arasında çok iyi bir konumda olduğunu söyleyen Çapak, “Üniversitemiz, pilot üniversiteler arasında sıyrılma gösterdi. 19 bin öğrencimiz var, 40 ülkeden yaklaşık olarak bin yabancı uyruklu öğrencimiz var. Gebze Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi ile kurduğumuz ‘ortak arıcılık merkezi' yalnız bizim üniversitemizde var. Bu aşamadan sonra artık niceliğe değil daha çok niteliğe önem vereceğiz” dedi.

“Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı Türkiye'de ilk defa Üniversitemizde yapılıyor”

17 Kasım Cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek ‘Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı'nın Türkiye'de ilk kez Bingöl Üniversitesi tarafından yapılacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Çapak,  Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı'na Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz ve YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, TİKA Başkanı, TÜBİTAK Başkanı ve üniversite rektörlerinin yanı sıra 11 farklı ülkeden 100'e yakın bilim insanının katılacağını, bilim insanlarının yuvarlak masa toplantılarında tebliğ sunacaklarını ifade etti.

Programın 3 boyutlu olduğuna dikkat çeken Rektör Çapak, “Programın bilimsel yönü var, fuar kısmı var ve uluslararası kısa film festivali var” dedi.

Rektör Çapak, Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı yürütüme kurulunda yer alan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'na ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

“Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı farkındalık oluşturacak”

Şura ve fuarın kendi alanında farkındalık oluşturacağına vurgu yapan Rektör Çapak, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Arıcılık alanında paydaşlar, bir bulmacanın parakaları gibi hareket etmeliler.  Şehrin genel menfaatlerini gözeterek çalışmak lazım. Bu şura ve fuar bugün gelinen noktanın sonraki noktaya sıçrama aşamasıdır. Tabi ki daha büyük başarılar için tüm paydaşalar arasında kolektivizm gerekiyor.”

Rektör Çapak, toplantı sonunda basın mensuplarının ve kuruluşlarının her daim kendilerinin sesi ve kulağı olduğuna, bundan dolayı da kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105523)
16 Kasım 2023 Perşembe 18:08
İlimizin tanıtımı için güzel bir çalışma olduğuna inanıyorum. Sayın rektörümüze yaptığı faydalı çalışmalarından dolayı teşekkürü fazlası ile hakketmistir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105520)
16 Kasım 2023 Perşembe 14:40
Boş bir rektör bu memleketten bir daha yolu geçmemeli......
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105507)
16 Kasım 2023 Perşembe 00:23
Bal şurasinda konser yapmak nasıl bir akil tutulmasidir acaba? Bal surasi ve kısa filim festivalini birleştirip birilerine para kazandırmak nasıl bir yöntemdir. Bence siz bu filim işlerini bosverin direk parayı verin ili daha fazla rezil etmeyin.
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın