KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Uluslararası sağlık turizm kongresi diyarbakır'da yapılacak

Uluslararası Diyarbakır Sağlık Turizmi Kongresi 11-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında Dedeman Oteli'nde düzenlenecek.

Uluslararası sağlık turizm kongresi diyarbakır`da yapılacak
24 ŞUBAT 2012 CUMA 19:57
0
1963
1
AA aa

Konu ile ilgili açıklama yapan Ortadoğu Sağlık Turizm Konseyi Derneği (ORSAKON) Başkan Yardımcısı hemşerimiz Hüseyin Gazioğlu, derneklerinin düzenlemiş olduğu Uluslararası Diyarbakır Sağlık Turizmi Kongresi'ne farklı ülkelerin temsilcileri, bakanlar, bölge milletvekilleri ve çok sayıda davetlinin katılacağı bildirdi.

Gazioğlu, kongrenin niçin Diyarbakır'da düzenlendiği konusunda şunları söyledi:
“Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2010 verilerine göre il genelinde toplam 1,5 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan Diyarbakır 850 bin olan merkez nüfusuyla Gaziantep'ten sonra Güneydoğu'nun ikinci büyük kentidir. Türkiye ortalaması binde 18,3 olan nüfus artış oranı Diyarbakır'da binde 21.73'dir. Zengin bir tarih ve kültür birikimine sahip olan Diyarbakır özellikle son yıllarda gerek kamu gerekse özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla sağlık turizmine yönelmiş ve Türkiye'nin en büyük yanık merkezi Diyarbakır'da kurulmuş bulunuyor. Bölgenin sağlık üssü olma yolunda hızla ilerleyen Diyarbakır'a Kuzey Irak'ın Dohuk, Zaho, Süleymaniye ve Erbil gibi şehirlerinden hasta gelmektedir. Bu olumlu gelişmelere rağmen Diyarbakır bölgede ki sağlık turizmi potansiyelinden yeterince pay alamamaktadır.”
KONGRENİN AMACI
Gazioğlu, kongrenin amacı ile ilgili şunları ifade etti:
“Bu bağlamda Diyarbakır'ın özellikle Irak, Suriye ve İran gibi çevre ülkelerin yanı sıra Ortadoğu, Avrupa ve Balkanlar olmak üzere uluslar arası alanda tanınırlığını artırmak, sağlık turizmi alanında bir marka şehir haline gelmesi için uluslar arası katılımlı bir kongre düzenlenmesi planlamıştır. Bu kongreyle amaçlanan Diyarbakır'ın;
1. Medikal Turizm
2.Termal Turizm / SPA Wellness Turizm
3. İleri Yaş ve Engelli Turizminde öne çıkması ve altyapısının tanıtımının yapılarak uluslararası hasta ve ziyaretçi akımının çekim merkezi haline getirilmesi ve
4. Sağlık Turizminde Diyarbakır Modelinin geliştirilmesidir.
DIYARBAKIR MODELİ
“Sağlık Turizminin henüz ülkemizde yeni bir kavram olarak ortaya çıkması nedeniyle bu alanda öncül çalışmalara büyük ihtiyaç duyulmaktadır” diyen Gazioğlu, “Diyarbakır Kongresi ile aynı Uzakdoğu ülkelerinde olduğu gibi kamu, özel sektör, üniversite, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar, medya ve diğer ilgililerin katılacağı bir Sağlık Turizmi Kent Üstyapısı oluşturulup Türkiye geneline örnek teşkil edecek şekilde “Diyarbakır Sağlık Turizmi Eylem Planının” geliştirilmesi ve “Diyarbakır Sağlık Turizmi Modeli” adı altında uygulamaya geçilmesi hedeflenmektedir. Başta Sayın Başbakan ve Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm hükümetin özel ilgi gösterdiği Sağlık Turizmi alanında Diyarbakır Modeli öncül ve çığır açıcı bir adım olacak ve Türkiye genelinde ilk kez böyle bir çalışma olması nedeniyle gerek siyasetin gerekse kamuoyu ve medyanın oldukça dikkatini çekecektir” dedi.
KONGRE DÜZENLEYİCİLERİ
Kongrenin dernekleri ORSAKON tarafından düzenlendiğini söyleyen Gazioğlu, kongrenin konuyla alakalı çeşitli kamu kurumları, özel sektör, üniversiteler, ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından desteklendiğini ifade etti.
KONGRE PROGRAMI
Gazioğlu, “İlk iki gün kongre bilimsel kısmında Diyarbakır'ın medikal, termal, SPA-Wellness altyapısı, tanıtım, model gelişimi vb. konular ele alınır. Üçüncü gün ise Diyarbakır'ın sahip olduğu termal ve diğer Sağlık Turizmi altyapısının bizzat incelenmesine, gezilmesine ve görülmesine yönelik olur” diye konuştu.
 
 
  
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
rezan (@Misafir_8044)
25 Şubat 2012 Cumartesi 00:56
Hemşerimize helal olsun Tebrik ediyorum
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın