KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Umke'ye tam not!

Bingöl'de rahatsızlaşan 3 vatandaş, UMKE ekiplerinin toplam 7 saatlik uğraşı sonucu mahsur kaldıkları köylerden kurtarılarak tedavi altın alındı. Hasta yakınları ise, UMKE ekiplerinin göstermiş olduğu ilgiye tam not verdi.

Umke`ye tam not!
11 OCAK 2019 CUMA 21:56
1
2294
3
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar kalınlığının 1 metreyi geçmesi ile birlikte, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların hayatını durma noktasına geldi.

Kırsal kesimlerde kar yağışının etkisinden dolayı mahsur kalan hastaların ise imdadına Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) yetişmeye devam ediyor.

İlk olarak Karlıova ilçesi Karlıca Köyü'nde ikamet eden ve yoğun kar yağışından dolayı mahsur kalan 75 yaşındaki kadın, UMKE ekiplerince kurtarıldı. Kalp ve solunum sıkıntısı çeken Fatime Kaçar, 112 ve UMKE ekiplerince yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından paletli ambulans ile kurtarılarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne nakil edildi.

Köy sakinleri ise, “ Fatime teyzemiz 3 gün önce baypas ameliyatı oldu ancak tekrar rahatsızlandı. Hava şartları uygun olmadığı için mahsur kaldı burada. Allah sizlere ve devletimize zeval vermesin. Gece gündüz demeden çaba harcıyorsunuz. Dağ, mezra demeden çalışıyorsunuz, Allah yardımcınız olsun” diyerek, UMKE ve 112 ekiplerine teşekkür etti.

Yine Karlıova ilçesi Yiğitler Köyü'nde mahsur kalan ve 1 aylık halime olan Çimen Altaş sancılandı. Ailesinin durumu 112 acil komuta merkezine bildirmesinin üzerine paletli ambulans ile Altaş'ı kurtaran ekipler, hamile kadını sağlık ekiplerine teslim ettik sonra yine Yiğitler Köyü'nde ikamet eden 56 yaşındaki Ahmet Asyılı için sefer oldu.

Ekiplerin 3 saatlik uğraşı sonucu kurtarılan Asyılı, 112 personeline teslim edilerek Bingöl Devlet Hastanesi'ne nakil edildi.

Yaşlı adam için ekipler yaya olarak yola devam etti

Solhan ilçesine bağlı bir mezrada 82 yaşındaki Tekin Toplu rahatsızlandı. Yakınları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Belirli bir noktaya kadar paletli ambulansla giden ekipler, kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulması nedeniyle yola yürüyerek devam etti. Ekiplerin 3 saatlik çalışması sonucu hastaya ulaşıldı. Köylülerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla yaşlı hasta paletli ambulansa kadar taşındı. 82 yaşındaki hasta ardından ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36551)
12 Ocak 2019 Cumartesi 20:32
AFAD'ın işini UMKE yapıyor resmen. AFAD arama kurtarma yesin otursun ancak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36549)
12 Ocak 2019 Cumartesi 19:15
Akuta ne oldu...bunlarda kim. Ulusalcilarmi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36561)
13 Ocak 2019 Pazar 10:35
@Misafir Kullanıcı Akut içersindeki yolsuzluk kendini bitirdi. Bingöl akut un ruhuna el fatiha
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın