KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

Ümmet için dua istiyoruz

Bu yıl Hacc’a gidecek olan adaylar, 3 Ağustos itibariyle yol çıkmaya başladı. Diyanet kafilesiyle gidecek olanlar ise 14 Ağustos’ta Elazığ ve Diyarbakır’dan uçacaklar. Müftü Can, hacı adaylarına seslendi: “Ümmet için dua istiyoruz”

Ümmet için dua istiyoruz
06 AĞUSTOS 2016 CUMARTESİ 05:20
0
2240
0
AA aa

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2016 kurasıyla kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adayları, yol koyuldu. Özel şirketler aracılığıyla gidecek olanlar 4 Ağustos itibariyle yola koyuldu. Dün de özel şirket tarafından gönderilecek olan hacı adayları, Hacılar Camii önünde, dualar ve gözyaşları eşliğinde yola çıktı.

Bingöl'den bu yıl toplam 249 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini, bunun 145'inin Diyanet, geri kalan 104'ünün ise şirketler vasıtasıyla gideceği bilgisini veren İl Müftüsü Mecit Can; “Bingöl'de geçen yıla kadar Hac için ön kayıt yapan 5 Bin 342 Hacı adayımız vardı. Bunlara bu yıl itibarıyla ön kayıt yapan 2 Bin 245 Hacı adayımız dâhil oldu. 2008 yılından bu yana yazılanların toplamı 7 Bin 587 idi. Bingöl'den bu yıl itibarıyla Hacı adayımız kuraya dâhil oldu. Kurada 2008 yılında yazılanların avantajı oldu. Yapılan kura sonucu 249 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Bingöl'e ayrılan 249 kontenjan içinde 145 Hacı dayımız Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilecek. 104 hacı adayımızı ise çeşitli Hac şirketleri götürecek” dedi.

Şirketler aracılığıyla gidecek olan hacı adaylarının yola çıkmaya başladığını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gidecek olanların da 14 Ağustos'ta yol çıkacağını ifade eden Müftü Can; “Diyanet işleri tarafından gidecek olanların bir kısmı Elazığ'dan, bir kısmı da Diyarbakır'dan uçacak” diye konuştu.

Can, Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal yolculuğa çıkan ve çıkacak tüm adaylarından “ülkemiz, milletimiz ve Ümmet-i Muhammed için” hayır duasında bulunmalarını istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın