KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Ümmete zarar verecek hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı ve Gazze Gazisi Muhittin Gili, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde yapılan ön görüşmelerde basına yansıyan şartlara ilişkin, “Ümmetin genel maslahatına ve insanlık adına zarar verecek hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz” dedi.

Ümmete zarar verecek hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz
21 ARALIK 2015 PAZARTESİ 22:52
0
1698
0
AA aa

 Siyonist İsrail ile Türkiye'nin ilişkilerinin normalleşmesi özelde Filistin ve Türkiye'ye, genelde tüm ümmet coğrafyasına zarar verecek bir durumdur” dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde yapılan ön görüşmelerde basına yansıyan şartlar nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Gili, tarihten bugüne kadar yapmış olduğu anlaşmaların hiç birine sadık kalmayan Siyonist İsrail ile Türkiye'nin ilişkilerinin normalleşmesi özelde Filistin ve Türkiye'ye, genelde tüm ümmet coğrafyasına zarar verecek bir durum olduğunu belirtti.

İsrail'in insanlık suçu işlediğini ifade eden Gili, “Biz Mavi Marmara gemisinde bulunan yaralılar, gaziler, şehit aileleri ve tüm özgürlük filosu katılımcıları olarak, gündemde olan Türkiye ve Siyonist İsrail anlaşması iddiaları hakkında düşüncelerimizi siz kamuoyuyla paylaşmayı zaruri görmekteyiz. Terör devleti Siyonist İsrail in vicdanlarda mahkûm edildiği Mavi Marmara saldırısı, tüm mecralarda terör eylemi olarak insanlığa karşı suç kapsamında kabul görmektedir. Gerçek bu kadar açık ve net iken tarihten bugüne kadar yapmış olduğu anlaşmaların hiç birine sadık kalmayan Siyonist İsrail ile Türkiye'nin ilişkilerinin normalleşmesi özelde Filistin ve Türkiye'ye, genelde tüm ümmet coğrafyasına zarar verecek bir durumdur. Siz kamu oyunun bildiği gibi daha önce yaptıkları açıklamalarda tüm mavi Marmara yolcuları, yaralıları ve şehit aileleri ve özgürlük filosu katılımcıları tarafından; ödenen bedelin Filistinli kardeşlerimize uygulanan ablukanın kaldırılması amacı ile ödendiği ve tazminat dahil herhangi bir diğer sonucun öncelikli mesele olmadığı beyan edilmiştir” diye konuştu.

Haklı mücadelelerine devam edeceklerini ifade eden Gili, 4 madde halinde taleplerini şu şekilde sıraladı: “

Bu bağlamda;

1- Mavi Marmara davası; sayın cumhurbaşkanımız değişik platformlarda müteaddit defa dile getirdiği gibi Mavi Marmara davaları hakkında söz sahipleri ‘Kan Sahipleri'dir. Herhangi bir usul ve yöntem ile bu davaları akamete uğratabilecek girişimler biz olay mağdurları tarafından gayri meşru olarak kabul edilmektedir. Davaların düşürülmesi, durdurulması ve her türlü girişime karşı meşru olan tüm yollarla mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz.

2- Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin 4 Siyonist İsrailli yetkili hakkında almış olduğu tutuklama kararlarının yaklaşık iki yıldan beri İnterpole bildirilmemesini bu süreçte art niyetli bir uygulama olarak değerlendiriyoruz.

3- Ambargo ve abluka konularında kelime oyununa düşülmeden Filistin e uygulanan ablukanın kaldırılması şartında ısrar edilmesini, ablukanın kaldırılmaması durumunda hiçbir anlaşmanın yapılmamasını talep ediyoruz.

4- Tazminat konusunda ise kamuoyunda gündeme gelen madde, uygulama olarak tazminatı içermemektedir. Kamuoyu bu konuda yanlış bilgilendirilmektedir. Söz konusu uygulamada oluşturulacak bir fon aracılığı ile mağdurların yakınlarına bir ulufe gibi dağıtılacağı söylenmektedir. Böyle bir hile yoluyla Siyonistlerin bize vereceği parayı kabul etmiyoruz. Emsal durumlar göz önüne alındığında verileceği söylenen 20 milyon dolar komik bir rakamdır. Her şart ve durumda tazminat anlamı taşıyacak ve Siyonistlerin canını yakacak ve mağdurların haklarını koruyacak bedel ödettirilecektir. Mavi Marmara Özgür Kudüs yürüyüşüne, ümmetin genel maslahatına ve insanlık adına zarar verecek hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz.  Biz mağdurlar olarak haklı mücadelemize devam edeceğimizi tüm kamuoyuna beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2025
23:06
Bingöl Balı özel konferansta ele alındı
Bingöl Balı özel konferansta ele alındı
Bingöl Balı'nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tesciliyle uluslararası düzeyde kazandığı koruma, arı sağlığı, iklim değişikliği ve çevre dostu üretim modelleri gibi konuların çok boyutlu olarak ele alındığı konferansa kamu, akademi ve özel sektörden uzman isimler katıldı.
20.05.2025
23:05
Bingöl`de üreticilere hibeli tohum desteği
Bingöl'de üreticilere hibeli tohum desteği
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 'Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi' çerçevesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli 8 ton Yedisu horoz kuru fasulye tohumu dağıtıldı.
20.05.2025
23:03
Bingöl`de 83 firari şahıs yakalandı!
Bingöl'de 83 firari şahıs yakalandı!
Bingöl'de emniyet ve jandarma ekiplerince son 15 gün içerisinde düzenlenen uygulamalarda 176 bin 274 kişi sorgulandı. Uygulamalarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile araması bulunan 83 şahıs yakalanırken, ayrıca uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.
20.05.2025
23:02
Bingöl merkez KÖYDES üye seçimi tamamlandı
Bingöl merkez KÖYDES üye seçimi tamamlandı
Bingöl'de KÖYDES komisyonunda görev yapacak il encümeni ve muhtar temsilcileri seçimi için sandık kuruldu. 91 kişinin oy kullandığı seçimde kazanan isimler şunlar oldu;
20.05.2025
23:01
MHP Solhan İlçe Başkanlığı`na yeni atama
MHP Solhan İlçe Başkanlığı'na yeni atama
MHP İl Başkanı Baran; 'Yeni İlçe Başkanımız Sayın Hayati Hocaoğlu'na görevinde üstün başarılar diliyor, kendisine güvenimizin tam olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz' dedi.
20.05.2025
23:00
Bingöllü genç yüzücü Türkiye finalinde
Bingöllü genç yüzücü Türkiye finalinde
Bingöllü sporcu Abdullah Burulday, Rize'de düzenlenen yarı final müsabakalarında elde ettiği başarılı derecelerle Türkiye Finalleri'ne katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın