KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

Ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz

İlahiyat Vizyon Programı'nda konuşan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Biz yüz üstü yere düşmüş, bir enkaza dönüşen ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz. Ümmeti kurtarmalıyız dedi.

Ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz
05 NİSAN 2018 PERŞEMBE 23:18
1
1904
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanlığı (TİDEF) tarafından “İlahiyat Vizyon Programı” düzenlendi.

 Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç Dr. Ülfet Görgülü ve Tekirdağ İl Müftülüğünden Hüseyin Öresin'in konuşmacı olarak katıldığı programa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ciftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, Genel Sekreter ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Yelek, akademisyenler ile İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan TİDEF Başkanı Mustafa Yelek İlahiyat Vizyon Programı'nı Bingöl'de düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. TİDEF olarak daha önce de benzer programlarla üniversitelere konuk olduklarını belirten Yelek, ilahiyatçılarla buluşma programlarına bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti.

Öğrencilerin derslerle yetinmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çapak,  İlahiyat Fakültesi'nden mezun olanların baştan sona Kur'an-ı Kerim'i anlamıyla birlikte bilip, okuması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Çapak; “Bir matematik mezunu matematik ile ilgilenmek zorunda değildir. Bir tıpçı doktor olur ama doktorluk yapmak zorunda değildir. Ama biz ilahiyatçılar edindiğimiz ilim ile amel etmek zorundayız. Bundan dolayı bu programlardan olabildiğince çok istifade etmeliyiz” diye konuştu.

“Ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz”

Panelin ilk oturumunu,  “İhlas ve İstikamet Üzere İslam'a Hizmet” adlı sunumu ile Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman gerçekleştirdi.

İslam Ümmetinin içinde bulunduğu durumu anlatan Prof. Dr. Ağırman; “Biz yüz üstü yere düşmüş, bir enkaza dönüşen ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz. Çatısı düşmüş, yere yüz üstü düşmüş, yara bere içinde kalmış ümmeti kurtarmalıyız. Biz, ümmetin manevi hastalıklarını iyileştirmek için kendimizi yetiştireceğiz. İlahiyatçı, kendisi için değil başkası için yaşayan insandır. Çünkü Hazreti Peygamber kendisi için değil, ümmeti için yaşadı. Biz madem O'nun varisleriyiz, biz de ümmet için yaşayacağız” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç Dr. Ülfet Görgülü de “İlahiyat Gençliğinin Gelecek Perfpektifi ve Diyanet İşleri Başkanlığı” konu başlığı altında yaptığı sunumunda ilahiyatçılara ölü yıkayıcı gözüyle bakıldığını ifade ederek; “Evet bizler ölü yıkayıcılar olarak nitelendiriliyoruz. Ölü yıkarken de sadece dışını yıkayabiliyoruz. Bizim asıl vazifemiz dirilerin içini ve yüreğini yıkamaktır. Onların ölümden önce yüreklerine dokunarak, onları temizlemek bizim asıl vazifemizdir. Bunu yaparken de ihlas ve samimiyet ile yapacağız. İhlas ve samimiyet olmadan din görevlisi olamayız” dedi.  

Panelin son konuşmacısı Tekirdağ İl Müftülüğünden Hüseyin Öresin ise “Modern Çağda İslami İlimler Anlayışı” isimli sunumunu yaptı.

Sunumunda İlahiyatçı olmanın ayrıcalıklı bir durum olduğunu ifade eden Öresin; “İlahiyatçıların güzel ve çok mühim görevleri var. Bizim insanların yüreğine dokunmamız çok önemli. Onun için de kendimizi çok güzel bir şekilde yetiştirmeliyiz” diye ifade etti. 

Program, öğrencilere verilen katılım belgelerinin dağıtılması ile sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın