KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2025 Pazartesi
°C

Ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz

İlahiyat Vizyon Programı'nda konuşan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Biz yüz üstü yere düşmüş, bir enkaza dönüşen ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz. Ümmeti kurtarmalıyız dedi.

Ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz
05 NİSAN 2018 PERŞEMBE 23:18
1
1984
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanlığı (TİDEF) tarafından “İlahiyat Vizyon Programı” düzenlendi.

 Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç Dr. Ülfet Görgülü ve Tekirdağ İl Müftülüğünden Hüseyin Öresin'in konuşmacı olarak katıldığı programa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ciftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, Genel Sekreter ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Yelek, akademisyenler ile İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan TİDEF Başkanı Mustafa Yelek İlahiyat Vizyon Programı'nı Bingöl'de düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. TİDEF olarak daha önce de benzer programlarla üniversitelere konuk olduklarını belirten Yelek, ilahiyatçılarla buluşma programlarına bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti.

Öğrencilerin derslerle yetinmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çapak,  İlahiyat Fakültesi'nden mezun olanların baştan sona Kur'an-ı Kerim'i anlamıyla birlikte bilip, okuması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Çapak; “Bir matematik mezunu matematik ile ilgilenmek zorunda değildir. Bir tıpçı doktor olur ama doktorluk yapmak zorunda değildir. Ama biz ilahiyatçılar edindiğimiz ilim ile amel etmek zorundayız. Bundan dolayı bu programlardan olabildiğince çok istifade etmeliyiz” diye konuştu.

“Ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz”

Panelin ilk oturumunu,  “İhlas ve İstikamet Üzere İslam'a Hizmet” adlı sunumu ile Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman gerçekleştirdi.

İslam Ümmetinin içinde bulunduğu durumu anlatan Prof. Dr. Ağırman; “Biz yüz üstü yere düşmüş, bir enkaza dönüşen ümmeti ayağa kaldırmakla görevliyiz. Çatısı düşmüş, yere yüz üstü düşmüş, yara bere içinde kalmış ümmeti kurtarmalıyız. Biz, ümmetin manevi hastalıklarını iyileştirmek için kendimizi yetiştireceğiz. İlahiyatçı, kendisi için değil başkası için yaşayan insandır. Çünkü Hazreti Peygamber kendisi için değil, ümmeti için yaşadı. Biz madem O'nun varisleriyiz, biz de ümmet için yaşayacağız” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç Dr. Ülfet Görgülü de “İlahiyat Gençliğinin Gelecek Perfpektifi ve Diyanet İşleri Başkanlığı” konu başlığı altında yaptığı sunumunda ilahiyatçılara ölü yıkayıcı gözüyle bakıldığını ifade ederek; “Evet bizler ölü yıkayıcılar olarak nitelendiriliyoruz. Ölü yıkarken de sadece dışını yıkayabiliyoruz. Bizim asıl vazifemiz dirilerin içini ve yüreğini yıkamaktır. Onların ölümden önce yüreklerine dokunarak, onları temizlemek bizim asıl vazifemizdir. Bunu yaparken de ihlas ve samimiyet ile yapacağız. İhlas ve samimiyet olmadan din görevlisi olamayız” dedi.  

Panelin son konuşmacısı Tekirdağ İl Müftülüğünden Hüseyin Öresin ise “Modern Çağda İslami İlimler Anlayışı” isimli sunumunu yaptı.

Sunumunda İlahiyatçı olmanın ayrıcalıklı bir durum olduğunu ifade eden Öresin; “İlahiyatçıların güzel ve çok mühim görevleri var. Bizim insanların yüreğine dokunmamız çok önemli. Onun için de kendimizi çok güzel bir şekilde yetiştirmeliyiz” diye ifade etti. 

Program, öğrencilere verilen katılım belgelerinin dağıtılması ile sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2025
17:00
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte olduğu gibi doğalgazda da kademe uygulamasına geçmeyi hedefliyor. Doğalgazdaki kademeli geçiş uygulamasının yıl başı itibarıyla başlaması bekleniyor.
19.10.2025
16:46
Bingöl`de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Bingöl'de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Telef olan hayvanlar ise ekipler tarafından toplanıldı.
18.10.2025
17:53
12Bingölspor Kırşehir`e mağlubiyeti yaşattı
12Bingölspor Kırşehir'e mağlubiyeti yaşattı
3. Lig 2 Grup lideri temsilcimiz 12Bingölspor, konuk olduğu Ejderoğlu Kırşehirspor'a ligdeki ilk yenilgisini yaşatarak sahadan zaferle ayrıldı.
18.10.2025
16:59
Bingöl`de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye istasyonu önünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir arabanın çarptığı kediye nöbette olan itfaiye personeli kalp masajı yaparak müdahale etti. Tüm çabalara rağmen kedi kurtarılamadı.
18.10.2025
16:48
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi paketiyle ev sahiplerinin kira gelirlerindeki 47 bin TL'lik muafiyeti kaldırılacağı bu düzenleme ile kira gelirleri üzerinden senelik yaklaşık 7 bin TL daha fazla vergi ödeyecekleri belirtildi.
18.10.2025
16:45
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
AK Parti'nin verdiği teklife göre; sıfır ve ikinci el araç alım satımında nispi noter harcı uygulaması getirilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL'den az olamayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın