KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Umre bahanesine ağır ceza

Umre bahanesiyle gittikleri Suudi Arabistan'da kaçak yollarla kalacak olanlara hapis ve para cezası verileceği bildirildi.

Umre bahanesine ağır ceza
05 EYLÜL 2009 CUMARTESİ 10:08
0
1334
0
AA aa
Bingöl Müftülüğü, yaptığı yazılı açıklamayla Suudi Arabistan'ın, Umre'ye gidenler hakkında yeni yaptırımlar uygulayacağını duyurdu.

Her yıl binlerce vatandaşın Umre için gittiği Suudi Arabistan'da kaçak yollarla kaldığını belirleyen ve buna ilişkin bir dizi kararlar alan Suudi Arabistan Güvenlik Birimleri'nin, kaçak umrecilerle ilgili çok hassas olacakları ve zorlayıcı tedbirlere başvuracağı belirtildi.

Konuyla ilgili İl Müftü Vekili Ekrem Ayık imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Bilindiği üzere her yıl binlerce vatandaşımız umre vizesiyle Suudi Arabistan'a gitmekte ve bunlarda bir kısmı da bütün uyarılara rağmen vize süreleri dolduğu halde geri dönmeyip kaçak olarak hac zamanını beklemektedirler. Suudi Arabistan Güvenlik Birimleri ise bu konuda çok hassas olup kaçak umrecilerle ilgili zorlayıcı tedbirlere başvurmaktadır. Bundan önceki yıllarda bu durumda olan kişileri yakaladıkları anda hızlı bir şekilde sınır dışı ediyorlardı. Ancak Suudi Arabistan yönetiminin benimsediği yeni uygulamaya göre bu şekilde kaçak olarak kalmak isteyenlere hapis ve para cezası uygulanacağı bildirilmiştir. Konunun önemine binaen vatandaşlarımızın kanuni olmayan yollara başvurmaması ve mağdur olmaması için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir” denildi.

kenthaber bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın