KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Umut Kervanı'ndan 158 aileye yardım

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Kasım ayında 158 aileye 113 bin 787 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Umut Kervanı`ndan 158 aileye yardım
05 ARALIK 2022 PAZARTESİ 16:08
4
1332
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Kasım ayında; 51 aileye 23 bin 838 TL tutarında gıda yardımı, 26 aileye 59 bin 500 TL değerinde ev eşyası, 15 aileye 10 bin 725 TL nakit (para) yardımı, 55 aileye 12 bin 100 TL tutarında kırmızı et yardımı, 3 aileye 6 bin 970 TL değerinde odun yardımı, 8 aileye 654 TL tutarında Temizlik malzemesi yardımında bulunduk. Toplamda 158 aileye 113 bin 787 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

KARDEŞLİK DUYGULARIMIZI GÜÇLENDİRELİM

İhtiyaç sahiplerinin titizlikle tesit edildiğini kaydeden Tamaç, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Kasım ayı içerisinde yaptığımız faaliyetler kapsamında tespit ettiğimiz ailelerimize gıda ve nakit olmak üzere yardımda bulunduk. Tüm dünya genelinde insanlığın zor bir süreçten geçtiği hepimizin malumudur. Kimileri bu konuda bulunduğu ortama katkı sunmak ve sıkıntıları asgari seviyeye indirmek için gayret sarf ediyor. Bu durum dünyanın bir gerçeğidir. İnsanlık adına bir şeyler yapmak gerekiyor. Malum kış mevsimi de geldi. Bununla beraber ihtiyaçlar farklılık kazandı. Ekonomik sıkıntı ve içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte Bingöl Umut Kervanı olarak her zaman sahada muhtaç aileler için mücadelemizi verip, onlara yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bingöl'deki ailelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Bunun yanı sıra ev eşyası olarak buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, halı, elektrikli süpürge ve ev araç gereçlerini tedarik edip, muhtaç olan ailelere verdik. Genç ilçemizde ise kumanya ve odun yardımını ailelerimize ulaştırdık. İnsanların tek başlarına üstesinden gelemeyecekleri sorunları ancak yardımlaşarak üstesinden gelebiliriz. Toplumda sosyal dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeye ihtiyacımız vardır. Bizde samimi bir niyetle sahada çalışarak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Yoksul olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın