KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Umut Kervanı'ndan 158 aileye yardım

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Kasım ayında 158 aileye 113 bin 787 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Umut Kervanı`ndan 158 aileye yardım
05 ARALIK 2022 PAZARTESİ 16:08
4
1218
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Kasım ayında; 51 aileye 23 bin 838 TL tutarında gıda yardımı, 26 aileye 59 bin 500 TL değerinde ev eşyası, 15 aileye 10 bin 725 TL nakit (para) yardımı, 55 aileye 12 bin 100 TL tutarında kırmızı et yardımı, 3 aileye 6 bin 970 TL değerinde odun yardımı, 8 aileye 654 TL tutarında Temizlik malzemesi yardımında bulunduk. Toplamda 158 aileye 113 bin 787 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

KARDEŞLİK DUYGULARIMIZI GÜÇLENDİRELİM

İhtiyaç sahiplerinin titizlikle tesit edildiğini kaydeden Tamaç, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Kasım ayı içerisinde yaptığımız faaliyetler kapsamında tespit ettiğimiz ailelerimize gıda ve nakit olmak üzere yardımda bulunduk. Tüm dünya genelinde insanlığın zor bir süreçten geçtiği hepimizin malumudur. Kimileri bu konuda bulunduğu ortama katkı sunmak ve sıkıntıları asgari seviyeye indirmek için gayret sarf ediyor. Bu durum dünyanın bir gerçeğidir. İnsanlık adına bir şeyler yapmak gerekiyor. Malum kış mevsimi de geldi. Bununla beraber ihtiyaçlar farklılık kazandı. Ekonomik sıkıntı ve içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte Bingöl Umut Kervanı olarak her zaman sahada muhtaç aileler için mücadelemizi verip, onlara yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bingöl'deki ailelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Bunun yanı sıra ev eşyası olarak buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, halı, elektrikli süpürge ve ev araç gereçlerini tedarik edip, muhtaç olan ailelere verdik. Genç ilçemizde ise kumanya ve odun yardımını ailelerimize ulaştırdık. İnsanların tek başlarına üstesinden gelemeyecekleri sorunları ancak yardımlaşarak üstesinden gelebiliriz. Toplumda sosyal dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeye ihtiyacımız vardır. Bizde samimi bir niyetle sahada çalışarak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Yoksul olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın