KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Umut Kervanı'ndan Bin 500 aileye kurban eti

Umut Kervanı Vakfına bağlı Bingöl Umut Kervanı Derneği, merkez ve ilçelerde kurban dağıtımı faaliyetlerini sürdürüyor. Yıldırım; 'Hamdolsun bu yıl da hayırseverlerimizin yapmış olduğu bağışlarla Bin 500'ün üzerinde aileye ulaşmayı düşünüyoruz' dedi.

Umut Kervanı`ndan Bin 500 aileye kurban eti
30 HAZİRAN 2023 CUMA 02:51
3
1729
0
AA aa

Umut Kervanı Bingöl, Kurban Bayramı kapsamında hayır sahiplerinden vekâlet yoluyla aldığı kurbanlıkları mezbaha nelerde kesip ikişer kilolular halinde muhtaç ailelere ulaştırıyor.

Kurban dağıtım faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Umut Kervanı Bingöl başkanı Murat Yıldırım, bu yılda hayır sahiplerinden vekâlet yoluyla kestikleri kurbanlıkları bin 500'ün üzerinde aileye dağıtacaklarını söyledi.

Yıldırım, kurbanlık hayvanların özenle seçilip mezbahanede profesyonel ekipler aracılığıyla kesildiğini ve gönüllü personellerle hijyenik ortamda paketlenip muhtaç ailelere ulaştırıldığını ifade etti.

Yıldırım, havaların sıcak olması sebebiyle kesilen kurbanlıkların gönüllü personellerle beraber günübirlik dağıtıldığını ifade ederek, kurban kesen hayır sahiplerine teşekkür etti.

“Gönüllülerimizle beraber canla başla çalışmaktayız”

Umut Kervanı Bingöl Başkanı Murat Yıldırım açıklamasında, “Umut Kervanı olarak 2023 yılında da Rabbimizin bizi Kurban Bayramı'na ulaştırdığından ötürü şükrediyoruz. Bu yıl da kurbanlarımızı kesmek üzere hayırseverle müracaat ederek onlardan bizlere yardımcı olmalarını istedik. Hamdolsun, hayırseverlerimiz bizlere ulaştı. Biz de Allah'ın izniyle gönüllülerimizle beraber muhtaç ailelerimize bu yardımları ulaştırmak için canla başla çalışmaktayız.

“Bin 500 muhtaç aileye kurban eti ulaştıracağız”

Yıldırım, “Hamdolsun bu yıl da hayırseverlerimizin yapmış olduğu bağışlarla 1500 üzerinde aileye ulaşmayı düşünüyoruz. Rabbim şimdiden bütün hayır sahiplerinden razı olsun, hayırlarını kabul etsin. Böylesi hayırlı bir işte bulunmamıza vesile olan hayırseverlerden Allah razı olsun. Bu hisse paylarını aldıktan sonra gidip kurbanlık hayvanları yerinde gördük, özenle seçtik. Sonrasında kesim için mezbahane ile görüştük, hijyenik ortamda profesyonel ekiplerin kesimi doğrultusunda hayvanlarımızı kestik ve hazırladık. Üçüncü aşama olarak da bu alanda da parçalama ve doğrama sonrası ikişer kiloluk halinde muhtaç ailelere ulaştırmak üzere paketleme yaparak hazırladık. Son olarak da dağıtım yapan kardeşlerimiz aracılığıyla havaların sıcak oluşundan ötürü bekletmeden günübirlik bir şekilde anlık dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Umut Kervanı Genç Temsilcisi Mücahit Araboğa ise “Umut Kervanı Genç Temsilciliği olarak biz de bu yıl kurban bağışı için yardım eden kurban sahiplerinin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gayret içerisindeyiz. Dağıtımlara başladık. Hayırseverlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın