KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Umut Kervanı'ndan Hayırseverlere Çağrı

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine yapacakları yardımlar için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Umut Kervanı`ndan Hayırseverlere Çağrı
05 NİSAN 2021 PAZARTESİ 17:05
22
1619
0
AA aa

Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine umut olan Umut Kervanı, Ramazan ayında yapacak yardımlar için çalışmalarını başlattı.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, ‘Mübarek Ramazan ayında umudu kırılmış, mağdur olmuş halkımıza bir umut da sizde olmak ister misiniz' diye yardım çağrısında bulundu.

İLAHİ RAHMET, MUSİBETLERİ DEF EDER

Bingöl Umut Kervanı Derneği'ne günlük 15-20 kişinin müracaat ettiğini belirten Tamaç, bu zor süreçleri el birliği ile birlite aşacaklarını vurgulayarak, “Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bu güne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekâtlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Koronavirüs salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay geçirebiliriz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin hürmetine ve gelen Ramazan ayı hürmetine milletimizin bu zor günlerinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi şarttır. Biz daha önce olduğu gibi bu gün de yarın da yetim ve muhtaçların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle öncelikle hayırseverleri, iş adamlarını, belayı sadaka ile def etmek isteyenleri yetim, muhtaç, 65 yaş üstü evinden çıkamayan ve işsiz kalanlar için bu yardım çağrımıza karşılık vermeye ve paylaşmaya çağırıyoruz. Ayrıca halkımızı evinde kalmaya devam etmesini istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar, güçlükler kolay aşılır. Birlik olursak üzerimize yağan ilahi rahmet, musibetleri def eder inşallah. Pandeminin uzun sürmesi nedeniyle birçok insanımız geçinmekte zorlanmaktadır. Bu nedenle Bingöl Umut Kervanı Derneğimize günde 15 ila 20 kişi başvurmaktadır. Kimi çok zor durumda olduğunu ve kimi ise bunaldığını, ne yapacağını, nasıl bir yol İzleyeceğini bilemediğini söylemektedir. Bundan dolayıdır ki elinde imkânı olan kardeşlerimizden ricamız; her zamankinden daha cömert davranarak gölgesi üzerimize düşen mübarek Ramazan ayını bu kardeşlerimizin de en azından sofralarına bir tas sıcak çorba ulaştırmak adına el birliği ile sizlerinde katkılarıyla bir çalışma başlatalım” dedi.

SIKINTILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR, SEVİNÇLER PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR

İmkanlar ölçüsünde derneğe başvuran fakir ve muhtaçların hepsine ulaşmak istediklerini söyleyen Tamaç, “Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak inşallah elimizdeki imkanları seferber ederek bayram arifesine kadar elimizden geldiğince muhtaç yoksul ve kimsesiz kardeşlerimize umut olmaya çalışacağız. Bize müracaat edipte bizim de kendisini fakir ve muhtaç olarak tespit ettiğimiz tüm muhtaçlara ulaşma gayreti içinde olacağız. Bu konuda siz değerli dostlarımızdan, kardeşlerimizden yardım talep ediyoruz. Bire 10, bire 100, bire 700 ve sınırsız mükafatın verildiği mübarek bir zaman diliminden geçmekteyiz. Gelin hep beraber bu mübarek Ramazan Ayını muhtaçlara muhtaçlıklarını unutturacak bir gayret içinde olalım. Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Önümüzde Ramazan Ayı var. Bu günler; hayır, hasenat ve iyilik için önemli bir fırsattır. Veren ellerimizden muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayalım. Rabbim verenlerden razı olsun. Çalışmalarımızı bereketlendirsin” diye konuştu.

İNFAK BİR AY DEĞİL HER AYDIR

Ramazan-ı şerif gibi manevi duyguların güçlendiği vakitlerde infakın arttığını vurgulayan Tamaç, infakta devamlılığa dikkat çekerek, “Ancak malın elde ediliş zamanı ile mukayyet zekât ve fıtır sadakası için bir zaman sınırlandırması bulunmakla birlikte infak için böyle değildir. Zira aç olan darda kalan ve muhtaç olan var olduğu müddetçe infak da var olmalı devam etmelidir. Üstelik bu devamlılık ile infakın bir ahlaka, bir alışkanlığa da dönüşmesi sağlanacaktır. Büyütüp yetiştirdiğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için de örnek olabilmenin yolu bu devamlılıkta saklıdır. Anne babasının yılın her vakti muhtacı görüp gözettiğine şahit olan çocuklar infakı ve infakın sağladığı tarifsiz mutluluğu ancak böyle öğreneceklerdir. Bugün infakla merhamet etmeyi, paylaşmayı, diğerkâm olmayı öğrenen çocuklarımız yarın bize de birbirlerine de daha merhametli ve cömert davranabileceklerdir. Böylelikle Kur'an'da sevabının bire yedi yüz misli olduğu (Bakara, 2/261.) ifade bulan infak; alışkanlıkları, aile gelenekleri ve hayat düsturları olacaktır. Rabbim yapacağınız yardımları kabul etsin inşaallah” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın