KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Umut Kervanı'ndan yardım çağrısı

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkanı Mehmet Tamaç, kentte işsiz olan veya işini kaybetmiş binlerce aile içinde durumu en kritik olan 620 ihtiyaç sahibi ailenin öncelikli kumanya ihtiyacını karşılamak için vatandaşlardan destek talebinde bulundu.

Umut Kervanı`ndan yardım çağrısı
13 OCAK 2021 ÇARŞAMBA 16:45
9
2836
1
AA aa

Pandemi nedeniyle işsizliğin arttığı kentte yardıma muhtaç olan aileler için acil yardım çağrısı yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, az-çok demeden kentteki yardımseverlerden destek talebinde bulundu.

İYİLİK İHMALE GELMİYOR

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber ihtiyaç sahiplerinin durumunun daha da zorlaştığını ifade eden Tamaç, kışlık yakacak, doğalgaz, elektrik, su ve mutfak giderlerinin arttığını belirterek, eldeki imkanlar ölçüsünde herkesin kampanyaya destek vermesini istedi. Kendilerine başvuran binlerce aile içinde durumu en kritik olan 620 mağdur ve yardıma muhtaç ailenin acil ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini kaydeden Tamaç, iyiliğin ihmale gelmediğini söyledi.

BİR KUMANYA BEDELİ 140 TL

El birliği ile soğuk kış günlerinin sıcağa dönüşeceğini vurgulayan Tamaç, “Mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmak toplumun tüm bireylerinin sorumluluğundadır. Genç-yaşlı, kadın-erkek hepimizin insani yardım çalışmalarında katkımızın, tuzumuzun olması ahiretimize yatırım yapma adına büyük bir öneme sahiptir. Özellikle pandemi dolayısıyla daha önce evine ekmek götürmek zorunda olan birçok aile reisi ya işsiz ya da yeterince gündelik iş bulamıyor. Hal böyle olunca muhtaçların sayısı ikiye üçe katlanmış. İmkânlarımız da çok kısıtlıdır. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bu kışın bize müracaat etmiş ve bizim tespitlerini yapıp birinci derece fakir dediğimiz binlerce aile içinde durumu en kritik olan yaklaşık 620 ailemiz var. Tabi ikinci, üçüncü ve dördüncü derece olanlarda var. Bu 620 ailemize her birine 140 TL değerinde bir kumanya vermeyi düşünüyoruz. Ancak imkanlarımız hepsine ulaşmaya yeterli değil. Bu konuda durumu müsait olan, az çok demeden gıda veya para fark etmez bize destek olmak isteyen kardeşlerimizin derneğe gelerek ya da herhangi bir esnaftan gıda alarak bize bildirmesi yeterli olacak. İyilik, insani yardım ve yardımlaşma ihmale, ertelemeye gelmiyor. Lütfen ihtiyaç sahiplerine karşı duyarlı olalım. Gelin elbirliğiyle bu mağdur kardeşlerimize soğuk kış günlerinde sıcak bir el uzatalım” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80653)
13 Ocak 2021 Çarşamba 20:39
Hani bakan diyordu bingol icin her şey güllük gülistanlık,
Bingolde binlerce aile açlık ve sefalet içinde akpli vekiller ise her şey yolunda diyor,
Yarın secim olursa bu ac olanlar karnı tok olanlara oy verecekler.
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın