KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Umut Kervanı'ndan yardım çağrısı

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkanı Mehmet Tamaç, kentte işsiz olan veya işini kaybetmiş binlerce aile içinde durumu en kritik olan 620 ihtiyaç sahibi ailenin öncelikli kumanya ihtiyacını karşılamak için vatandaşlardan destek talebinde bulundu.

Umut Kervanı`ndan yardım çağrısı
13 OCAK 2021 ÇARŞAMBA 16:45
9
3119
1
AA aa

Pandemi nedeniyle işsizliğin arttığı kentte yardıma muhtaç olan aileler için acil yardım çağrısı yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, az-çok demeden kentteki yardımseverlerden destek talebinde bulundu.

İYİLİK İHMALE GELMİYOR

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber ihtiyaç sahiplerinin durumunun daha da zorlaştığını ifade eden Tamaç, kışlık yakacak, doğalgaz, elektrik, su ve mutfak giderlerinin arttığını belirterek, eldeki imkanlar ölçüsünde herkesin kampanyaya destek vermesini istedi. Kendilerine başvuran binlerce aile içinde durumu en kritik olan 620 mağdur ve yardıma muhtaç ailenin acil ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini kaydeden Tamaç, iyiliğin ihmale gelmediğini söyledi.

BİR KUMANYA BEDELİ 140 TL

El birliği ile soğuk kış günlerinin sıcağa dönüşeceğini vurgulayan Tamaç, “Mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmak toplumun tüm bireylerinin sorumluluğundadır. Genç-yaşlı, kadın-erkek hepimizin insani yardım çalışmalarında katkımızın, tuzumuzun olması ahiretimize yatırım yapma adına büyük bir öneme sahiptir. Özellikle pandemi dolayısıyla daha önce evine ekmek götürmek zorunda olan birçok aile reisi ya işsiz ya da yeterince gündelik iş bulamıyor. Hal böyle olunca muhtaçların sayısı ikiye üçe katlanmış. İmkânlarımız da çok kısıtlıdır. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bu kışın bize müracaat etmiş ve bizim tespitlerini yapıp birinci derece fakir dediğimiz binlerce aile içinde durumu en kritik olan yaklaşık 620 ailemiz var. Tabi ikinci, üçüncü ve dördüncü derece olanlarda var. Bu 620 ailemize her birine 140 TL değerinde bir kumanya vermeyi düşünüyoruz. Ancak imkanlarımız hepsine ulaşmaya yeterli değil. Bu konuda durumu müsait olan, az çok demeden gıda veya para fark etmez bize destek olmak isteyen kardeşlerimizin derneğe gelerek ya da herhangi bir esnaftan gıda alarak bize bildirmesi yeterli olacak. İyilik, insani yardım ve yardımlaşma ihmale, ertelemeye gelmiyor. Lütfen ihtiyaç sahiplerine karşı duyarlı olalım. Gelin elbirliğiyle bu mağdur kardeşlerimize soğuk kış günlerinde sıcak bir el uzatalım” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80653)
13 Ocak 2021 Çarşamba 20:39
Hani bakan diyordu bingol icin her şey güllük gülistanlık,
Bingolde binlerce aile açlık ve sefalet içinde akpli vekiller ise her şey yolunda diyor,
Yarın secim olursa bu ac olanlar karnı tok olanlara oy verecekler.
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın