Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, kurulması kesinleşen Bingöl Üniversitesi'nin iyi bir altyapı üzerine oturtulması gerektiğini söyledi.
Bingöl Üniversitesi'nin Bingöl için önemli bir fırsat ve ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan katma değer yaratacak önemde bir değer olduğuna işaret eden Karasu, Bingöl Üniversitesi'nin nitelikli bir üniversite olması gerektiğini belirtti.
Bingöllülerin üniversite konusunu ciddiye alması gerektiğini ifade eden Karasu; “Yer seçimi doğru yapılmalı, altyapı tamamlanmalı, donanımın kalitesi temel ölçü olarak kabul edilerek giderilmeli ve nitelikli kadrolar özenle oluşturulmalıdır. Bingöl Üniversitesi kuruluş süreci çok ekonomik kullanılmalı, kaliteli bir üniversite altyapısı oluşturulmalıdır” dedi.
Bingöl üniversitesi'nin nereye kurulacağının kesinleştirilmesi gerektiğini aktaran Karasu, bu konudaki çalışmaların üniversitenin ne kadar çok istendiğinin bir göstergesi olacağını kaydetti.
Üniversitenin yerleşim alanı hususundaki görüşlerini dile getiren Karasu; “Uydukent yolu, Emniyet Müdürlüğü ile Yüksekokul arasına alınmalıdır. Emniyet Müdürlüğünden başlayarak Cumhuriyet Kız YİBO, Kurudere, Kasman Bölgesini kapsayacak şekilde Elazığ sınırına kadar olan bölge Bingöl Üniversitesi'ne tahsis edilmelidir ve gerekli çalışmalara derhal başlanmalıdır. Bingöl Belediyesi İmar Planı değişikliğine giderek bu bölgede yapmayı düşündüğü Terminal fikrinden vazgeçmelidir. Buraya yapılacak terminal, ekonomik olmayacak, üniversitenin bütünlüğünü de bozacaktır. Sözü edilen alanla alakalı çalışmalara hemen başlanmalı, işleri yürütecek bir komisyon kurulmalıdır. Tüm Bingöl kamuoyu bu işe sahip çıkmalıdır” diye konuştu.
Üniversitenin kurulması sürecinin hızlandırılması için hızlı ve kontrollü bir çalışmanın başlatılması gerektiğini vurgulayan Karasu, altyapı eksikliklerinin de zaman kaybedilmeden giderilmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.
Bingöl kamuoyunu, çok istenilen üniversite çalışmasına sahip çıkmaya ve her türlü desteği veremeye çağıran Karasu, BİN-DER olarak Bingöl Üniversitesine katkısı olan ve olacak herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.
Bingolonline / Kent Haber