KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Üniversite altyapısı tamamlanmalı

Kurulacak olan üniversitenin Bingöl için önemli bir fırsat olduğunu belirten Karasu: “Bingöl Üniversitesi'nin kuruluş süreci çok ekonomik kullanılmalı ve kaliteli bir altyapı oluşturulmalıdır” dedi.

Üniversite altyapısı tamamlanmalı
26 TEMMUZ 2007 PERŞEMBE 10:39
0
1867
0
AA aa
Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, kurulması kesinleşen Bingöl Üniversitesi'nin iyi bir altyapı üzerine oturtulması gerektiğini söyledi.
Bingöl Üniversitesi'nin Bingöl için önemli bir fırsat ve ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan katma değer yaratacak önemde bir değer olduğuna işaret eden Karasu, Bingöl Üniversitesi'nin nitelikli bir üniversite olması gerektiğini belirtti.
Bingöllülerin üniversite konusunu ciddiye alması gerektiğini ifade eden Karasu; “Yer seçimi doğru yapılmalı, altyapı tamamlanmalı, donanımın kalitesi temel ölçü olarak kabul edilerek giderilmeli ve nitelikli kadrolar özenle oluşturulmalıdır. Bingöl Üniversitesi kuruluş süreci çok ekonomik kullanılmalı, kaliteli bir üniversite altyapısı oluşturulmalıdır” dedi.
Bingöl üniversitesi'nin nereye kurulacağının kesinleştirilmesi gerektiğini aktaran Karasu, bu konudaki çalışmaların üniversitenin ne kadar çok istendiğinin bir göstergesi olacağını kaydetti.
Üniversitenin yerleşim alanı hususundaki görüşlerini dile getiren Karasu; “Uydukent yolu, Emniyet Müdürlüğü ile Yüksekokul arasına alınmalıdır. Emniyet Müdürlüğünden başlayarak Cumhuriyet Kız YİBO, Kurudere, Kasman Bölgesini kapsayacak şekilde Elazığ sınırına kadar olan bölge Bingöl Üniversitesi'ne tahsis edilmelidir ve gerekli çalışmalara derhal başlanmalıdır. Bingöl Belediyesi İmar Planı değişikliğine giderek bu bölgede yapmayı düşündüğü Terminal fikrinden vazgeçmelidir. Buraya yapılacak terminal, ekonomik olmayacak, üniversitenin bütünlüğünü de bozacaktır. Sözü edilen alanla alakalı çalışmalara hemen başlanmalı, işleri yürütecek bir komisyon kurulmalıdır. Tüm Bingöl kamuoyu bu işe sahip çıkmalıdır” diye konuştu.
Üniversitenin kurulması sürecinin hızlandırılması için hızlı ve kontrollü bir çalışmanın başlatılması gerektiğini vurgulayan Karasu, altyapı eksikliklerinin de zaman kaybedilmeden giderilmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.
Bingöl kamuoyunu, çok istenilen üniversite çalışmasına sahip çıkmaya ve her türlü desteği veremeye çağıran Karasu, BİN-DER olarak Bingöl Üniversitesine katkısı olan ve olacak herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Bingolonline / Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın