KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Üniversite, bingöl balına yoğunlaştı

Pilot üniversiteler arasında yer alan bingöl üniversitesi, bal ve endemik bitkiler üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Üniversite, bingöl balına yoğunlaştı
19 EKİM 2017 PERŞEMBE 00:53
0
2597
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, 11-15 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul'da ikinci düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günleri'nde üniversite çalışmalarının anlatıldığı belirtildi.

Tanıtım günleri süresince üniversite standına yoğun ilgi gördüğü ifade edilen açıklamada, “Üniversitemizi tanımak, birimler ve bölümler hakkında bilgi almak isteyen, Rektörümüzü ve standımızı ziyaret etme amacıyla birçok değerli konuğu ağırladık. Konuklarımız arasında eski Kalkınma Bakanı ve Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, eski Bingöl Milletvekilleri Kazım Ataoğlu ve Prof. Dr. Eşref Taş, eski Erzincan Milletvekili ve Bingöl İmam Hatip Lise'si eski öğretmenlerinden yapan Naci Terzi, Bingöl eski Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez, Prof. Dr. Abdullah Bayram, İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri ile ulusal ve yerel basın mensupları yer aldı” denildi.

“ÜNİVERSİTEMİZ VE PİLOT ÜNİVERSİTE ANLATILDI”

Etkinlik günleri süresince ziyaretçilere üniversitenin genel durumu ve gelecekteki hedefleri hakkında bilgi verildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Pilot Üniversitenin bölgemize ve ilimize yapacağı katkılar detaylı olarak anlatıldı. Özellikle Bingöl balının dünyada ikinci olmasının Pilot üniversite çalışmalarını iki ana temada; Bal ve Endemik bitkiler üzerine yoğunlaştırmasının doğru bir çalışma olacağına dikkat çekildi. Üniversitemize ve ilimize olumlu katkılar sağladığını gözlemlediğimiz bu etkinliğin Üniversitemiz ve İlimiz için yararlı olmuştur.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın