KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

'Üniversite etkinlikleri zora sokuyor' iddiası

Bingöl'de sosyal aktivite alanlarının yetersizliğinden dolayı bir önerge sunan HDP Milletvekili Erdal Aydemir, şu iddialarda bulundu: 'Üniversite gibi etkinlik konusunda ön açıcı bir eğitim kurumunun etkinlikleri destekleyip teşvik etmek yerine zora soktuğu, Belediyenin de aynı şekilde dönem dönem yokuşa sürdüğü bilinmektedir.'

`Üniversite etkinlikleri zora sokuyor` iddiası
07 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA 15:30
10
2529
4
AA aa

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanıtlaması için bir soru önergesi meclise sunan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, sosyal alan yetersizliğine vurgu yaptı.

Aydemir, önergesinde şu iddialara yer verdi:

“Bingöl'de sosyal aktivitelerin yapılabileceği alanların eksikliği, yapılması istenilen etkinliklerin aksamasına zaman zamanda iptaline kadar uzanmaktadır. Özellikle tiyatro ve konser etkinlikleri için salon temininde zorlukların yaşandığı bilinmektedir. Salon temini konusunda yaşanan zorluklardan sebeple birçok etkinlik iptal edilmiş, bu etkinlikleri düzenleyenler mağduriyetler yaşamışlardır. Salt etkinlik yapılabilecek bir salon olmaması, etkinlikleri organize edenleri Üniversitesi ve Belediye Konferans Salonlarına yönlendirmiştir. Üniversite gibi etkinlik konusunda ön açıcı bir eğitim kurumunun etkinlikleri destekleyip teşvik etmek yerine zora soktuğu, Belediyenin de aynı şekilde dönem dönem yokuşa sürdüğü bilinmektedir. Ayrıca şehirde ki kütüphane eksikliği de artık bariz bir şekilde hissedilmektedir. Bingöl Halkı söz konusu eksiklikler konusunda bir açıklama, çalışma beklemektedirler.

1.) Bakanlığınızın Bingöl'de çok yönlü bir aktivite salonu planlaması var mıdır?

2.) Etkinlik yapılabilecek bir salona sahip olmayan Bingöl'de bugüne kadar kaç etkinlik iptal edilmiştir, tarafınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır?

3.) Bingöl'de ki kütüphane sayısı kaçtır?

4.) Her mahallede, halkın ve özellikle de öğrencilerin faydalanabileceği kütüphaneler yapılacak mı?

5.) Çeşitli kursların ve mesleklerin öğretilebileceği Halk Evleri ile ilgili Bingöl'de bir çalışmanız olacak mı?

6.) Etkinliklerin iptal edilmesine neden olan kurumlar ile ilgili bir soruşturmanı olacak mı?” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96837)
12 Aralık 2022 Pazartesi 13:26
Bingöl halkına sosyal etkinlik lazım mi, evet. Ama çok daha önce iş ve aş lazım. İnsanca yaşayacak iş alanları lazım. Bunu da sadece kamudan değil yerel iş insanlarına da görev düşüyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96803)
09 Aralık 2022 Cuma 01:35
Yaw memleketin tüm kangren sorunları varken bir önerge vermedin kala kala üniversite etkinliklerine el atın oysa en düzgün yerde burasıdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96800)
08 Aralık 2022 Perşembe 19:24
Zamanında Diyarbakır belediyesi spor etkinliği adı altında az insan göndermedi dağa. Bunu da dile getir. .....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96796)
08 Aralık 2022 Perşembe 10:28
Üniversitede neyin etkinliğini yapacan erdal efendi, terörün propagandasını mı yapacan.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
17.08.2026
01:17
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyan vatandaşları doğru desteğe yönlendirmek amacıyla pazar yeri, cadde ve kahvehanelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
17.08.2026
01:16
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Zazaca ve Kürtçenin de aralarında bulunduğu farklı dillerde uluslararası geçerliliğe sahip sınavların yapılabileceği 30 bilgisayarlı Dil Laboratuvarı ve Yabancı Dil e-Sınav Merkezi hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın