KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2025 Perşembe
°C

'Üniversite etkinlikleri zora sokuyor' iddiası

Bingöl'de sosyal aktivite alanlarının yetersizliğinden dolayı bir önerge sunan HDP Milletvekili Erdal Aydemir, şu iddialarda bulundu: 'Üniversite gibi etkinlik konusunda ön açıcı bir eğitim kurumunun etkinlikleri destekleyip teşvik etmek yerine zora soktuğu, Belediyenin de aynı şekilde dönem dönem yokuşa sürdüğü bilinmektedir.'

`Üniversite etkinlikleri zora sokuyor` iddiası
07 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA 15:30
10
2175
4
AA aa

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanıtlaması için bir soru önergesi meclise sunan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, sosyal alan yetersizliğine vurgu yaptı.

Aydemir, önergesinde şu iddialara yer verdi:

“Bingöl'de sosyal aktivitelerin yapılabileceği alanların eksikliği, yapılması istenilen etkinliklerin aksamasına zaman zamanda iptaline kadar uzanmaktadır. Özellikle tiyatro ve konser etkinlikleri için salon temininde zorlukların yaşandığı bilinmektedir. Salon temini konusunda yaşanan zorluklardan sebeple birçok etkinlik iptal edilmiş, bu etkinlikleri düzenleyenler mağduriyetler yaşamışlardır. Salt etkinlik yapılabilecek bir salon olmaması, etkinlikleri organize edenleri Üniversitesi ve Belediye Konferans Salonlarına yönlendirmiştir. Üniversite gibi etkinlik konusunda ön açıcı bir eğitim kurumunun etkinlikleri destekleyip teşvik etmek yerine zora soktuğu, Belediyenin de aynı şekilde dönem dönem yokuşa sürdüğü bilinmektedir. Ayrıca şehirde ki kütüphane eksikliği de artık bariz bir şekilde hissedilmektedir. Bingöl Halkı söz konusu eksiklikler konusunda bir açıklama, çalışma beklemektedirler.

1.) Bakanlığınızın Bingöl'de çok yönlü bir aktivite salonu planlaması var mıdır?

2.) Etkinlik yapılabilecek bir salona sahip olmayan Bingöl'de bugüne kadar kaç etkinlik iptal edilmiştir, tarafınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır?

3.) Bingöl'de ki kütüphane sayısı kaçtır?

4.) Her mahallede, halkın ve özellikle de öğrencilerin faydalanabileceği kütüphaneler yapılacak mı?

5.) Çeşitli kursların ve mesleklerin öğretilebileceği Halk Evleri ile ilgili Bingöl'de bir çalışmanız olacak mı?

6.) Etkinliklerin iptal edilmesine neden olan kurumlar ile ilgili bir soruşturmanı olacak mı?” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96837)
12 Aralık 2022 Pazartesi 13:26
Bingöl halkına sosyal etkinlik lazım mi, evet. Ama çok daha önce iş ve aş lazım. İnsanca yaşayacak iş alanları lazım. Bunu da sadece kamudan değil yerel iş insanlarına da görev düşüyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96803)
09 Aralık 2022 Cuma 01:35
Yaw memleketin tüm kangren sorunları varken bir önerge vermedin kala kala üniversite etkinliklerine el atın oysa en düzgün yerde burasıdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96800)
08 Aralık 2022 Perşembe 19:24
Zamanında Diyarbakır belediyesi spor etkinliği adı altında az insan göndermedi dağa. Bunu da dile getir. .....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96796)
08 Aralık 2022 Perşembe 10:28
Üniversitede neyin etkinliğini yapacan erdal efendi, terörün propagandasını mı yapacan.
23.10.2025
00:11
Ormangören`den esnaf için yapılandırma çağrısı
Ormangören'den esnaf için yapılandırma çağrısı
Bingöl'de esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ormangören, 'Esnafın nefes alamadığı bir ekonomide üretim de istihdam da zayıflar. SGK ve vergi borçları makul taksitlerle yeniden yapılandırılmalı' dedi.
22.10.2025
23:33
Bingöl Dostlar Çay Evi`nden SMA`lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
Bingöl Dostlar Çay Evi'nden SMA'lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
'Bu sadece bir anne babanın evladı değil, tüm Bingöl'ün evladı' diyen Bulut ve Çığ; 'Biz bir günlük kazancımızı verdik; eğer her esnaf elini uzatırsa, Efrayim kısa sürede tedaviye kavuşabilir. Bingöl esnafı olarak birlik olalım, bu evdeki ışığı birlikte yakalım' diyerek çağrılarını dile getirdiler.
22.10.2025
20:35
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Belediyesi, Merkez Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümünü devralarak yenileme çalışmalarına başladı. Alana daha önce bulunmayan bayan ve engelli WC'ler ile modern ve erişilebilir bir yapıya kavuşturulacak. Tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak.
22.10.2025
20:30
Karlıova`da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Karlıova'da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova'daki doğalgaz sorununu iki ayrı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.
22.10.2025
19:41
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Bingöl ŞÖNİM, 2025 yılı boyunca toplumun farklı kesimlerinden 1100 kişiye ulaşarak kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturdu. Dönmez: 'Bizim amacımız, iletişimi güçlendirmek, anlayışı derinleştirmek ve şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmamaktır.'
22.10.2025
19:26
Bingöl`de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Bingöl'de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası, Bingöl'ün Karlıova ve Adaklı ilçelerinde öğrenim gören öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyim desteğinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın