KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Üniversite öğrencileri bilinçlendirildi

Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi Doğal Afet Arama Kurtarma İlk Yardım Kulübü (DAKİK) işbirliği ile 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Üniversitesi öğrencilerine “Temel Afet Bilinci” semineri verdi.

Üniversite öğrencileri bilinçlendirildi
03 MART 2017 CUMA 06:31
0
1557
0
AA aa

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen seminere Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin,  akademisyenler, arama kurtarma teknisyenleri ve öğrenciler katıldı. Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Bingöl'ün deprem kuşağında yer almasından dolayı riskli bir bölge olduğunu belirterek, “1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite işbirliğiyle öğrencilere afet bilinçlendirme konferansı verildi. Bunun amacı daha çok özellikle öğrencilerimizin afet anında bilgi sahibi olmaları, nasıl davranacakları, olası bir afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiği hususunda sağlıklı ve teknik bir bilgiye sahip olmalarını istedik. Bu kapsamda da sadece Bingöl Üniversitesi'nde değil Bingöl'ün Milli Eğitim Kurumları ile kamu kuruluşlarında belli aralıklarla devam ediyor” dedi.

“DEPREM GERÇEĞİ HER ZAMAN AKLIMIZIN BİR UCUNDA OLMALI”

AFAD tarafından hazırlanan konferansı değerlendiren Süheyla Mete, “Hepinizin malumu, ilimiz dünyanın deprem tehlikesi en fazla olan yerlerinden biri. Bu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerektiğinin farkında olmalıyız. Sadece aklımızda kalması değil, bu mutlak gerçekle beraber yaşamak ve ondan da önemlisi, bu gerçeğe hazırlıklı olmaktır. Okulda, evde, işte, yolda, uykuda kısacası her zaman, her yerde aklımızın bir köşesinde tutacağımız bu gerçekle yüzleşmeden önce yapmamız gereken çok şey var” sözleri ile özellikle depreme hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı.

Seminer sonrası, AFAD tarafından sergilenen teçhizat ve ekipmanları inceleyen öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. Arama kurtarma araçları hakkında da bilgi alan öğrenciler,  AFAD ekipleri tarafından uygulanan yangın tatbikatını ilgiyle izledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.06.2025
18:17
Bingöllü Liseli Mucitlerden Türkiye Derecesi
Bingöllü Liseli Mucitlerden Türkiye Derecesi
Bingöl Bilsem ekibi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce proje arasından sıyrılarak büyük bir gurur tablosu oluşturdu.
01.06.2025
18:16
Bingöl`de 13 saatte 17 deprem
Bingöl'de 13 saatte 17 deprem
Bingöl'de son 13 saat içerisinde 17 deprem meydana geldi. Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ekiplerimiz sahada gelişmeleri yakından takip etmektedir' dedi.
01.06.2025
18:14
'Depreme Hazır Bingöl: Bugünden Önlem, Yarın İçin Güven' Etkinliği
Konuşmacılar, deprem riskine karşı alınabilecek önlemler, afet öncesi hazırlık süreçleri, yapısal güvenlik önlemleri ve bireysel sorumluluklar konularında kapsamlı bilgiler sundu.
01.06.2025
18:13
Bingöllü çobandan yürek ısıtan davranış
Bingöllü çobandan yürek ısıtan davranış
Bingöl'de çobanlık yapan Ali Salcı, buzağısının ölmesinin ardından karnını deşip midesindekilere bakmak istedi. Hayvanın işkembesini açınca plastik, naylon ve ip gibi çeşitli maddeler bulan Salcı, bunun üzerine köyde temizlik çalışması başlattı. Hemen her gün hayvanların ulaşabileceği yerleri kontrol eden Salcı, biriktirdiği çöpleri güvenli bir yerde toplayarak kendi imkanlarıyla imha ediyor.
01.06.2025
18:12
Bingöl`de TÜBİTAK 4004 başarısı
Bingöl'de TÜBİTAK 4004 başarısı
Bingöl Yeşilyurt Ortaokulu'nun sunduğu 'Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri-2' projesi TUBİTAK tarafından üst üste 3 yıldır kabul edilen tek proje oldu.
01.06.2025
18:11
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3,78 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın