KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Kasım 2026 Salı

Üniversite öğrencilerine af geliyor!

AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.

Üniversite öğrencilerine af geliyor!
26 OCAK 2026 PAZARTESİ 01:22
1
1746
0
AA aa

AK Parti TBMM Grubu'nun uzun süredir üzerinde çalıştığı ve yükseköğrenim öğrencilerine yönelik af düzenlemesini de içermesi beklenen 25 maddelik kanun teklifinde sona yaklaşıldı.

AK Parti Grup Başkanlığı tarafından hazırlanan taslağın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından düzenlemenin son halini alması öngörülüyor.

Türkiye Gazetesi'nden Esma Altın'ın haberine göre; öğrenci affının kapsamı ve şartlarına ilişkin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ve Üniversiteler Arası Kurul ile yapılan değerlendirmelerin sonuçları da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Bu görüşmelerde, üniversitelerden gelen taleplerle affın kapsamının genişletilmesine yönelik önerilerin masaya yatırıldığı belirtiliyor.

ÖĞRENCİ AFFINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Ebeveyn kaybı yüzünden ciddi maddi sıkıntı yaşayan, ailenin tek gelir kaynağını yitirmesi sebebiyle eğitimini yarıda bırakmak mecburiyetinde kalan ya da ailesindeki bir veya birden fazla bireyin bakım sorumluluğunu üstlenmesinden dolayı üniversite eğitimine devam edemeyen öğrencilerin affın kapsamına alınması öngörülüyor.

Bunun yanı sıra; afetlerden etkilenen öğrenciler, uzun süreli sağlık problemleri sebebiyle eğitim hayatını yarıda kesmek zorunda kalanlar ile benzer şekilde eğitimine devam etmesini imkânsız kılan zorlayıcı sebeplere sahip öğrencilerin de öğrenci affından yararlanabilmesinin gündemde olduğu belirtiliyor. Söz konusu durumların resmî belgelerle kanıtlanmasının temel kriter olacağı ifade ediliyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.11.2026
20:37
DEM Parti`den hurdacılar sitesi tepkisi:
DEM Parti'den hurdacılar sitesi tepkisi: 'Projeye onay vermedik, vermeyeceğiz'
Bingöl'de şehir merkezindeki hurdacıların Ekinyolu köyü sınırlarında bulunan mera alanına taşınmasına yönelik imar değişikliği teklifi Belediye Meclisi'nde oylamaya sunuldu. Teklife red oyu veren DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Bingöl'ün doğasını, meralarını, su kaynaklarını ve halkın can güvenliğini tehlikeye atabilecek bir projeye onay vermedik, vermeyeceğiz.'
02.11.2026
17:50
Ve mutlu sona gelindi! Efrayim`in kampanyası tamamlandı
Ve mutlu sona gelindi! Efrayim'in kampanyası tamamlandı
Bingöl, SMA hastası Efrayim Gökalp için tek yürek oldu. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar toplumun her kesiminin destek verdiği bağış kampanyası yüzde 100 hedefine ulaştı. Şimdi sıra tedavide! Minik Efrayim, yarın dualar, umutlar ve uçurulacak balonlarla Dubai'ye uğurlanacak.
02.11.2026
10:59
BES`te yeni dönem! İki önemli harcama için para çekme hakkı geliyor
BES'te yeni dönem! İki önemli harcama için para çekme hakkı geliyor
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde milyonlarca katılımcıyı ilgilendiren yeni düzenleme gündemde. Cumhurbaşkanlığı 2027 Yılı Programı'nda yer alan plan hayata geçerse BES birikimlerinin kullanımında önemli değişiklikler yaşanacak.
02.11.2026
10:33
Tüplü araç sahiplerine kötü haber! Zam kapıda
Tüplü araç sahiplerine kötü haber! Zam kapıda
Otogaz fiyatlarında beklenen artış için tarih belli oldu. Yarın yürürlüğe girmesi beklenen zamla birlikte Bingöl'de otogaz fiyatları yeni bir seviyeye ulaşacak. İşte zam sonrası beklenen rakam…
01.11.2026
23:01
12Bingölspor`dan altın değerinde 3 puan
12Bingölspor'dan altın değerinde 3 puan
Deplasmanda İskenderunspor'u Ömer Yanık'ın golüyle mağlup eden 12Bingölspor, hem galibiyet hasretine son verdi hem de lig sıralamasında yükselişe geçti. Geçen hafta 10. sırada bulunan yeşil-beyazlı ekip, puanını 13'e çıkararak 8. sıraya yerleşti.
01.11.2026
22:59
Genç Muratspor`dan sahasında kritik galibiyet!
Genç Muratspor'dan sahasında kritik galibiyet!
Taraftarının desteğini arkasına alan Bingöl temsilcisi, Van İlvan Spor karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Numan ve Selahattin Aras'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Genç Muratspor, puanını 4'e yükselterek grupta 6. sıraya yerleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın